RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Învinși, dar cu multe învățăminte trase

/ 2 iulie 2012

Juniorii de la Pandurii au participat în weekend la un interesant turneu internațional organizat la Niș, antrenorii Dorian Gugu și Sorin Vintilescu având pe mână o selecționată cu jucători ai clubului născuți în 93, 94 și 95.

            Chiar dacă au pierdut ambele partide disputate, meciurile au constituit adevărate borne pentru conducătorii delegației, secretarul general al Pandurilor, Daniel Băloi, declarând că a putut evalua jucătorii la adevărata lor valoare, în compania unor adversari puternici: „Pentru mine a fost un bun prilej de a mă lămuri asupra potențialului anumitor jucători născuți în 94. Am văzut care este adevăratul nivel și am putut cântări și care mai poate fi potențialul de creștere. Am fost în schimb foarte mulțumit de mulți dintre jucătorii de la categoria 95. Când au intrat pe teren au adus ceva în plus, s-a simțit și dorință și cred că acolo vom avea niște jucători foarte interesanți pe viitor”, a declarat Daniel Băloi pentru Sport în Gorj. Acesta a apreciat nivelul ridicat al competiției de la Niș: „Am jucat cu echipe foarte puternice, la nivelul turneelor semifinale sau finale la care noi am participat în acest an, echipe de talia CFR-ului, Timișoarei sau a altor echipe cu pretenții și rezultate din România. De altfel, Rabotnicki Skoplje a participat doar cu jucători născuți în 1994, categorie la care sunt campioni în Macedonia. Și selecționata Nișului cu care am mai jucat a avut o echipă foarte bună, după părerea mea având și câțiva jucători trecuți de 20 de ani, dar asta contează mai puțin pentru noi, pentru că am mers acolo pentru a avea meciuri puternice, contra unor echipe puternice, cu jucători valoroși, și aici ne-am atins din plin scopul”, a completat Băloi.

            În primul meci, cel cu selecționata Nișului, Pandurii au cedat cu 5-3 (2-1), dar meciul a fost destul de echilibrat. Cei doi antrenori au trimis în teren o echipă formată din I. Popescu – Părpăneață, David, Negrescu, Șchiopoiu – Lupu, Frunză, Unguru – N. Băloi, Cilică, Novabilschi, în repriza secundă intrând și ceilalși jucători deplasați la Niș, Eduard Novabilschi, Nicolae, Pîrvulescu, Cocină, Bîrlan, Pițian și Mărgărit. Frunză, cu un șut din lovitură liberă, Cilică, pe contraatac, și Nicolae, au marcat golurile Pandurilor, care au făcut ca scorul să devină la un moment dat 3-3, însă după doar 40 de secunde cei de la Niș au taxat relaxarea gorjenilor și au făcut 4-3, ultimul gol fiind înscris în ultimul minute de joc.

            În a doua partidă, Gugu și Vintilescu au mers pe aceeași distribuție ca în primul meci, întreg lotul fiind rulat până la final. Pandurii a pierdut cu 4-2 (3-1) în fața macedonenilor de la Rabotnicki Niș, echipă care a și câștigat turneul „Vidovdan 2012”. Nicolae Băloi a marcat primul gol al Pandurilor dintre-o lovitură liberă de la 25 de metri, Unguru transformând un penalti pentru cel de-al doilea gol al echipei gorjene.

            Juniorii Pandurilor au aliniat cea mai tânără echipă a turneului, cu 5 jucători născuți în 95 și unul în 96, în vreme ce Daniel Unguru a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, acesta atrăgând de departe cele mai multe priviri pe Stadionul „Kar Constantin” din Niș, acolo unde s-au desfășurat meciurile turneului. Dănăricu și Șendroiu, doi dintre tinerii de perspectivă ai Pandurilor nu au putut participa la acest turneu, primul accidentându-se chiar înaintea plecării spre Niș, în vreme ce pentru Șendroiu neputându-se obține procura pentru ieșirea din țară.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.