RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Petrofac Ţicleni rămâne la judeţ după un baraj de coșmar

/ 21 iunie 2012

Câştigătoarea campionatului judeţean de fotbal Gorj, Petrofac Ţicleni, a ratat promovarea în Liga a 3-a, fiind învinsă în barajul de promovare ce a avut loc la Drobeta Turnu Severin de CS Muncitorul Reşiţa (Caraş Severin), scor 1-2.

Cristi   Peptan
Cristi Constantinescu

Petrofac Ţicleni avea şansa să revină în Liga a 3-a după cinci ani de obscuritate la judeţ, însă a dat cu piciorul acestei şanse. Romeo Rădoi a fost şi înger şi demon, fostul pandur ratând un penalti în prelungirile jocului.

Cu foştii panduri în primul unsprezece, Amzucu, Adi Popescu şi Romeo Rădoi, și cu peste 200 de suporteri în tribune îndurând o temperatură de peste 36 de grade Celsius, gorjenii au fost surprinşi rapid de reşiţeni care au deschis scorul în minutul 8 prin Radu Dumitru. Filimon a centrat de pe stânga, Dumitru a reluat în bară, mingea i-a revenit şi a înscris cu un şut pe jos. Petrofac a încercat să-și revină din șocul golului rapid primit, dar n-a reușit să se apropie prea periculos de poarta lui Gavriș decât în urma unor faze fixe, acolo unde venirile ăn careu ale fundașilor săi au creat panică în defensiva reșițeană. Gheorghiță, cu un șut de la 14 metri în minutul 20, și Berescu, cu o lovitură de cap ce a trecut milimetric de poarta reșițeană în minutul 29, au semnat primele ocazii ale Petrofac-ului, însă dominarea echipei gorjene avea să se accentueze abia spre finalul primei reprize. Pruțoiu a șutat foarte puțin pe lângă poarta lui Gavriș în minutul 43, iar un minut mai târziu, după ce Muncitorul Reşiţa s-a apărat “muncitoreşte” punând la încercare tibiile gorjenilor, Radu Dumitru, autorul golului reșițean, a fost eliminat pentru două galbene, cu un minut înainte de pauză. Eliminarea a dat aripi gorjenilor, iar Pruțoiu a intrat decis în careul advers a șutat din unghi, dar Gavriș a respins spectaculos de sub bara transversală.

Petrofac a revenit decisă de la cabine şi Bobină l-a faultat în careu pe Săulescu, iar Sebastian Colțescu a dictat penalti în minutul 50. Romeo Rădoi a transformat şi a egalat. Gorjenii au dominat total, în continuare, dar bănăţenii s-au apărat cu disperare. Au sărit şi scântei, atât pe teren cât şi în tribune. Doi suporteri ai echipei din Ţicleni au fost încătuşaţi de forţele de ordine, din motive rămase neclare.

Pe teren a existat o singură echipă în partea a doua a meciului, cu Săulescu la timonă, atunci când nu a fost aruncat în gard de fundașii reșițeni, Petrofac a ratat ocazie după ocazie. Săulescu a tras puțin pe lângă poartă în minutul 52, Murărețu, la capătul unei ore de joc, din poziție excelentă, de la 8-9 metri, perpendicular pe poartă, a șutat dar Gavriș a respins miraculos, iar după alte două minute același portar a intervenit salvator la șuturile succesive ale lui Amzucu și Berescu. Atacurile în valuri ale echipei din Țicleni au continuat, la rând fiind la ratări Săulescu, Berescu, în două rânduri, și noul intrat Preda exasperându-i pe suporterii Petrofac-ului.

Preocupaţi să decidă jocul în timpul regulamentar, oltenii au fost surprinşi pe contraatac în minutul 89 de rezervele Micu şi Avramovici, ultimul fiind faultat în careul gorjenilor de Burlacu. Micu a înscris de la punctul cu var şi a adus Muncitorul aproape de promovare. Jocurile nu erau făcute. În cel de-al şaselea minut de prelungiri Mateiaşi, abia intrat, a luat cartonaș roșu direct pentru un gest nesportiv la mijlocul terenului, reșițeanul lovindu-l cu piciorul pe Romeo Rădoi, care era căzut pe teren. Cu doi oameni în plus în ultimele secunde de joc, gorjenii au pus toate speranțele într-o minge centrată în careul Muncitorului, Moga a comis inexplicabil un henț în propriul care, iar Colţescu a dictat penalti. Romeo Rădoi şi-a asumat răspunderea şi de această dată a ratat, Gavriș devenind eroul serii după ce a parat șutul fostului pandur. Odată cu ratarea lui Romeo Rădoi, Colțescu a fluierat finalul meciului și astfel s-a dus şi munca de un an de zile a petroliştilor care trebuie să mai aştepte să promoveze.

Petrofac Ţicleni  Muncitorul Reșița 1-2 (0-1)
Stadion: „Termo” (Drobeta Turnu Severin), spectatori: 500

Au marcat: Dumitru (min. 8), Micu (min. 89 – din penalti) / R. Rădoi (min. 50 – din penalti)

Petrofac: Munteanu – Gheorghiţă, Braşoveanu, Amzucu, Murăreţu – Săulescu, Rădoi, Adi Popescu, Stamatescu (min. 72 Burlacu) – Pruţoiu (min. 79 Preda), Berescu. Antrenor Samir Bufanu.

Muncitorul: Gavriş – Bobină (min. 54 Avramovici), Demian, Moga, Ţimbota – Radu Dumitru, Vasiliu, Filimon (min. 90+3 Mateiași), Zamfir – Raţiu, Zgăbei (min. 81 Micu). Antrenor Viorel Lolea.

Cartonașe galbene: R. Rădoi, Ad. Popescu, Berescu / Demian, Dumitru (2), Vasiliu.

Cartonașe roșii: Dumitru (min. 44) și Mateiași (min. 96)

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.