RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Show al arbitrilor Nica și Barbu în meciul Energiei cu Bucovina

/ 29 ianuarie 2012

Partida dintre Energia Pandurii și Bucovina Suceava se anunța una extrem de echilibrată având în vedere pozițiile ocupate de cele două combatante, de ambiția oaspeților de a prinde un loc în cupele europene și de dorința gazdelor de a confirma rezultatul bun înregistrat la Călărași.

Cu un istoric lung, cu o amânare datorată condițiilor meteo și disputat la o oră ce nu covine gorjenilor, obișnuiți să joace de la ora 18:00, nu de la ora 11:00, meciul a fost câștigat de oaspeți, scor 26-28 (11-14), după o prestație rușinoasă a cuplului de arbitri piteșteni Nica și Barbu.

Energia a început foarte moale meciul și a ratat nepermis de mult, îndeosebi prin Asoltanei, care a fost blocat în patru rânduri, pe contraatac, de Șelaru, un portar în zi de grație, care, printre alte parade, și-a trecut în cont și o rauncare de la 7 metri parată în fața lui Apolzan, astfel că, în minutul 21 oaspeții conduceau cu scorul de 8-12. Ilieș și Vali Popescu au adus Energia la doar două goluri în spatele moldovenilor, iar după ce Asoltanei și-a mai trecut în cont o ratare din poziție de unu la unu cu Șelaru, Apolzan a transformat o aruncare de la 7 metri și, în minutul 24, scorul arăta 11-12. Noi imprecizii ale atacurilor Energiei au făcut însă ca la cabine Bucovina să intre cu un avantaj de trei goluri, scor 11-14.

Chiar dacă și în prima repriză au avut unele decizii contestate de ambele tabere, în partea a doua a meciului actorii principali au fost cei doi arbitri ai întâlnirii, Nica și Barbu. Oaspeții au marcat primii în repriza secundă, dar patru goluri consecutive ale Energiei au făcut ca tabela să indice din nou un scor egal în minutul 35, scor 15-15. Imediat sucevenii au replicat cu o apărare extrem de avansată, iar Energia nu a mai găsit așa ușor drumul spre poartă, în consecință oaspeții au luat din nou un avans de două goluri.

În minutul 41, la scorul de 18-19, sucevenii au scăpat pe contraatac, Dragomir a apărat în două rânduri, însă, în mod surprinzător pentru toată lumea, s-a acordat eliminare de două minute pentru portarul Energiei. După multe parlamentări și proteste vehemente de ambele părți, Dragomir a rămas cu eliminarea, dar repunerea a aparținut gorjenilor, chiar dacă oaspeții au cerut 7 metri. Meciul a fost în continuare foarte strâns, Șandru a adus o nouă egalare în minutul 45, iar în minutul 52, la scorul de 23-25 și pe fondul unei atmosfere extrem de încărcată ce a fost întreținută de cei doi arbitri, nervii au răbufnit din nou. Asoltanei a scăpat pe contraatac, a ratat și a cerut un fault, moment în care s-a ales cu o eliminare de două minute ușor acordată, portarul Șelaru fiind și el, în mod gratuit trimis pe bancă. Deciziile arbitrilor au aprins sala, jucătorii oaspeților au reacționat dur, au urmat două faulturi ale sucevenilor la limita cartonașului roșu, dar s-au acordat doar eliminări de două minute, iar vreme de un minut și jumătate s-a jucat cinci contra trei. Energia nu a profitat prea mult de acest avantaj numeric de pe teren, a înscris o singură dată. Totuși, cu 5 minute înainte de final, gazdele au egalat, scor 26-26, și Energia părea pe val, gata să atace victoria. A venit însă o schimbare greșită pentru gorjeni, semnalizată de observatorul întâlnirii, iar Energia a jucat ultimele două minute cu un om în minus. Această ultimă greșeală a gazdelor avea să le fie fatală, Bucovina a avut maturitatea de a profita la maximum de această eroare și a marcat două goluri fără a primi vreunul, astfel că sucevenii au plecat de la Târgu Jiu cu obiectivul îndeplinit, câștigând cu scorul de 26-28.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Bucovina Suceava 26-28 (11-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi, V. Popescu (1), Mocanu (2), Apolzan (9), Asoltanei (3), Ilieș (3), Geică, Mledenciu (1), Udriștoiu, Enache, Șandru (3), An. Popescu, Mazilu (4). Antrenor: Liviu Andrieș.

Bucovina: Șelaru, I. Andrei, Cîntec (4), Gavriloaia (7), Besarab (1), Tutu, Mitrea (6), Roșu (1), Petrea, Pancu, Schroeder (2), Amihăiesii (2), Șoldănescu, Acatrinei (5), Țigănașu, Sandu. Antrenor: Leonard Bibirig.

Arbitri: Sorin Nica și Adrian Barbu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.