RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Meciul cu Politehnica Iași, o simplă formalitate pentru Energia

/ 20 decembrie 2011

Antrenorul Energiei Rovinari, Slobodan Nikolic, se gândește mai puțin la ultima partidă a echipei gorjene din 2011, cea de pe teren propriu cu Politehnica Iași, și mai mult la cum să-și mențină elevii pe același trend și după pauza de iarnă.

Nikolic senior este nemulțumit de faptul că, în România, campionatul național de baschet este întrerupt și nu se joacă și în preajma sărbătorilor de iarnă, așa cum se întâmplă în celelalte campionate europene: „Vine o pauză de o lună, ceea ce nu e bine. Federaţia ar trebui să ia în calcul această treabă, ultimul meci e pe 20 decembrie, iar următorul e pe 14 ianuarie. E o lună de pauză, iar când ne reunim după Anul Nou totul trebuie luat de la zero. Poate ar fi mai bine să se joace pe 28 decembrie şi apoi pe 7 ianuarie. Peste tot în Europa se joacă aşa, numai aici. Am un fiu în Polonia unde se joacă şi după Crăciun. Se joacă pe 23, după aceea pe 30 decembrie şi apoi pe 2 ianuarie. Vorbim de Polonia, ţară catolică unde sărbătorile de acest gen contează mult. În zece zile fără antrenament, cât e vacanţa, pierdem totul. Nu mai spun de fotbalul din Anglia unde se joacă şi de Crăciun şi de Anul Nou. Există un program de pregătire pentru fiecare în parte, dar trebuie să luăm exemplul antrenorului de la Totenham care a spus că în ziua de Crăciun e liber, iar apoi la muncă. Şi în Cehia unde fostul preşedinte a murit, au fost două zile de doliu, dar se joacă hochei”, a declarat antrenorul Energiei.

Tehnicianul plav al Energiei a precizat că va fi în România de Crăciun, data de 25 decembrie neânsemnând mare lucru pentru sârbi, al căror Crăciun este sărbătorit, pe stil vechi, în ianuarie, atunci când este oricum la echipă, pregătind returul cu Energia.

Meciul de miercuri cu Politehnica Iași este considerat o formalitate de antrenorul Energiei, Slobodan Nikolic neluând în calcul altă variantă decât victoria în fața unei echipe care nu a cunoscut gustul succesului în această stagiune. Partida se va desfășura în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 19:00.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • lucian spune:

    Orice meci cu echipa din Iasi e o formalitate in acest sezon.Jucam doar cu jucatori tineri lipsiti de experienta(Vlad Cobzaru 16 ani Vlad Popovici 17 ani ca sa dau doar 2 exemple).La meciul cu Pitestiul s-a vazut o crestere…acel meci a fost pierdut tocmai din aceasta cauza a lipsei de experienta…sper doar sa nu ne facem de ras la Tg Jiu….Forza Politehnica.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.