RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Minerul Mătăsari s-a impus la Rovinari

/ 25 noiembrie 2011

Într-unul dintre cele mai importante jocuri ale etapei, jiul Rovinari nu a reușit să valorifice avantajul terenului propriu, a pierdut cu 2-1 meciul cu Minerul Mătăsari și a cedat și fotoliul de lider în seria a IV-a a Ligii a III-a.

Derby-ul gorjean a început într-o notă de dominare a gazdelor, Jiul Rovinari dorind să tranșeze repede jocul în favoarea sa, numai că, la prima incursiune în careul gazdelor, Minerul Mătăsari a deschis scorul. O centrare de pe dreapta l-a găsit nemarcat în careul mic pe Vlădoi, acesta a reluat din prima, Nicolae a respins, dar mingea i-a revenit lui Vlădoi care a reușit să marcheze. Jiul a continuat asaltul spre poarta mătăsăreană, iar Trașcă a lovit bara transversală cu o lovitură de cap după un corner în minutul 20. Patru minute mai târziu același Vlădoi a avut ocazia să dubleze avantajul echipei sale la o fază asemănătoare cu cea a primului gol al partidei, dar după un prim șut respins în față de Nicolae, cel de-al doilea a trecut peste poarta Jiului și scorul a rămas nemodificat. Gazdele au atacat cu fundașii la mijlocul terenului, dar după un șut din unghi al lui Stanciu în minutul 34, șut respins de portar, Minerul Mătăsari a avut alte două ocazii mari de a înscrie. În minutul 35 a centrat Clipici și Mohora a reluat peste poartă, iar în minutul 41Schinteie a șutat puternic de la 13 metri, dar Nicolae a respins. Jiul Rovinari a reușit să readucă egalitatea pe tabelă după doar un minut, cursa lui Fotescu pe partea stângă a continuat cu o centrare pentru Lăcătușu, o prelungire până la Stanciu, iar șutul acestuia, la colțul lung, a făcut ca scorul să devină 1-1. În ultimul minut al primei reprize Jiul putea da lovitura, dar la o centrare de pe stânga Nițu a reluat cu capul extrem de periculos pentru propria poartă, numai că Negreț a fost pe fază și a refuzat autogolul.

Partea secundă a fost mult mai mohorâtă, cu un joc încâlcit la mijlocul terenului, cu multe erori de ambele părți și cu puține ocazii la cele două porți. Luca a șutat în forță, din lovitură liberă de la 27 de metri, dar Nicolae a scos de sub transversală, iar Fotescu, două minute mai târziu, a reluat spectaculos din cădere, din unghi, la colțul lung, dar mingea a trecut puțin pe lână poartă. Pe fondul unui joc slab de ambele părți, Minerul Mătăsari a punctat decisiv în minutul 73, când Mohora a scăpat singur pe partea dreaptă, l-a executat pe Nicolae și a dus scorul la 1-2. Jiul putea egala după doar două minute, dar după o centrare a lui Trașcă de pe partea dreaptă, Fotescu a reluat slab, direct în brațele lui Negreț. Tot Fotescu a scăpat singur cu Negreț în minutul 80, dar a întârziat șutul și, venit din spate, Schinteie a reușit să-l deposedeze in extremis. Jiul a marcat în prelungiri prin Șoșoi, dar golul le-a fost refuzat rovinărenilor invocându-se un offside care n-a prea fost.

Minerul Mătăsari a câștigat la limită la Rovinari, Jiul poate acuza pe bună dreptate anularea golului din prelungiri, însă victoria mătăsărenilor apare ca un meritată dacă sunt puse în balanță ocaziile avute de cele două echipe în această partidă.

Într-un alt joc interesant în această serie, cel de-al doilea derby gorjean al etapei s-a terminat nedecis, Pandurii II Târgu Jiu remizând pe propriul teren cu Minerul Motru, scor 1-1, golurile fiind marcate de Unguru, în minutul 13, și Răduca, în minutul 17, din penalti.

Jiul Rovinari – Minerul Mătăsari 1-2 (1-1)

Stadion „Tineretului”, spectatori: 300

Au marcat: Stanciu (min. 42) / Vlădoi (min. 10), Mohora (min. 73)

Jiul Rovinari: Nicolae – Trașcă, Amzucu, Ahrițculesei, Trofin – Stanciu, Popescu, Stoian (min. 65 Tudorache), Davițoiu – Fotescu, Lăcătușu (min. 75 Șoșoi). Antrenor: Cătălin Trofin.

Minerul Mătăsari: Negreț – Schinteie, Roman, Dăianu, Nițu – Drăcea (min. 90 Simion), Murdărea (min. 80 Gioagă), Vlădoi, Clipici (min. 81 Minciună) – Luca (min. 88 Zamfir), Mohora. Antrenor: Marcel Ploae.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.