RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie cu forcepsul pentru Energia

/ 19 noiembrie 2011

Deși adversarul întâlnit nu trebuia să le pună probleme, handbaliștii Energiei au intrat prea încrezători pe teren în meciul cu Steaua, iar această atitudine putea să-i coste, elevii lui Andrieș câștigând cu greu, scor 38-36 (21-21).

După un început echilibrat de partidă, Energia s-a desprins de Steaua la trei goluri în minutul 8, scor 8-5, dar într-un singur minut bucureștenii au punctat de trei ori prin Vasile, Cian și Mărgineanu readucînd egalitatea pe tabela de marcaj. Apărarea gorjenilor a fost una de carton, acțiunile steliste s-au soldat cu reușite surprinzătoare chiar și pentru bucureșteni, scorul a devenit 11-14 și Liviu Andrieș s-a văzut nevoit să ceară time-out pentru a-și trezi elevii. Asoltanei a punctat de două ori și a fost rândul lui Mihăilă să solicite time-out. Ultimele zece minute ale primei reprize au adus alte două desprinderi a oaspeților la trei goluri, 17-20 în minutul 26 și 18-21 în minutul 29, dar Energia a replicat în ultimele 60 de secunde cu trei reușite care au făcut ca scorul pauzei să fie unul egal, 21-21.

Cele 21 de goluri primite de la Steaua, pe propriul teren, într-o singură repriză, asta după ce etapa trecută gorjenii primiseră 26 de goluri în meciul de la Turda, au făcut ca pauza să nu fie deloc una liniștită. Gazdele au părut să priceapă ce le-a cerut Andrieș, au preluat conducerea pe tabelă și s-au desprins la două goluri, scor 24-22, dar a urmat o nouă cădere soldată cu revenirea steliștilor în avantaj, 26-28 în minutul 43. A fost momentul în care Andrieș a realizat că are nevoie de ajutorul lui Ionuț Mazilu, menajat până atunci, iar interul dreapta și-a făcut simțită prezența în atacul gorjenilor imediat. Mihăilă a încercat să pună presiune pe arbitrii făcând semne jucătorilor săi să se retragă de pe teren în momentul în care Apolzan se pregătea să execute o aruncare de la 7 metri. Extrema gorjenilor a reușit să egaleze, iar finalul a fost unul la fel de echilibrat, chiar incendiar, Mihăilă protestând îndelung după terminarea partidei imputându-le arbitrilor că au acordat nemeritat gazdelor posesia cu 10 secunde înaintea finalului după o intercepție a jucătorilor săi, la scorul de 37-36, Mazilu reușind să închidă tabela cu un șut norocos, care după ce a lovit bara l-a atins pe spate pe portarul bucureștenilor și a intrat în poartă.

Energia a terminat învingătoare în fața Stelei, dar impresia lăsată este una nefavorabilă, iar meciurile din Cupa Cupelor bat la ușă, norocul gorjenilor fiind că echipa din Noci este, ca valoare, comparabilă cu Steaua.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 38-36 (21-21)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 500

Energia: Rădulescu (15 intervenții), Motoi, Păiuș (3), V. Popescu, Apolzan (13), Asoltanei (8), Ilieș (3), Mledenciu (3), Enache (1), Șandru (1), A. Popescu (1), Mazilu (5). Prezenți la meci: Dragomir, Geică, Marii, Udriștoiu. Antrenor: Liviu Andrieș.

Steaua: Țenghea (10 intervenții), Ioniță, Ștefan (1), Marin (5), Juverdianu (4), Trofimov (2), Szoke (9), Ghencu (1), Vancea (1), Cian (9), Vasile (1), Mărgineanu (3). Prezenți la teren: Hrimiuc, Stancu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Arbitri: Adrian Nacu și Adrian Rucoi.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.