RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie la limită pentru Energia Rovinari

/ 14 noiembrie 2011

Energia Rovinari a dat mari emoții propiilor suporteri, care au fost foarte aproape de a pleca supărați de la sală tocmai din cauza unei aruncări de trei puncte a jucătorului pe care și-l doresc foarte mulți din nou la Târgu Jiu, numai că aruncarea din ultima secundă a lui Caludiu Fometescu, de la centru terenului, a atins panoul, apoi inelul și a refuzat să consemneze un succes al echipei bucureștene.

Energia s-a impus cu 82-81 (26-19, 15-19, 14-21, 27-22) în fața celor de la CSM București într-un meci extrem de disputat, în care ambele echipe au avut ocazia să-și apropie victoria.

Elevii lui Slobodan Nikolic au făcut un prim sfert destul de bun, s-au distanțat repede la 6 puncte de adversar, iar apoi au menținut până la finalul acestuia un ecart de 6-7 puncte față de echipa bucureșteană. Oaspeții au jucat mult mai bine în sfertul secund, au ajuns la un singur punct în spatele Energiei după 5 minute de joc, scor 33-32 și au avut ocazia de a trece în avantaj, dar echipa gorjeană a reușit să intre la cabine cu un avans de trei puncte.

Oaspeții au continuat cursa de urmărire și la reluarea jocului după pauza mare, iar două reușite semnate de Gallimore și Căruțașu aduceau pentru prima dată pe CSM București în avantaj la Târgu Jiu. Darby, Nikolic și Steffel nu au fost de acord și au dus repede scorul la 47-42, Fometescu a marcat de 3 puncte, dar Giles l-a imitat la câteva secunde păstrând diferența diferența, pe care Darby a mărint-o la următorul atac al Energiei. Scorul devenise 52-45 și victoria părea să surâdă deja gazdelor, numai că Martinic și Fometescu au marcat fiecare câte un coș de trei puncte deschizând drumul spre un parțial de 12-0 al oaspeților, care au ajuns să conducă cu 52-57. Darby, cu un three-point-play și Milne au închis tabela după 30 de minute la 55-59 anunțând un ultim sfert extrem de disputat și tensionat.

În ultimele 10 minute de joc, Energia a pornit cursa de urmărire, una destul de anevoioasă pentru că oaspeții nu au cedat fără luptă terenul. Kabengele a fost cel care a adus egalarea cu o aruncare de trei puncte, tabela indicând 72-72 când mai erau de jucat 3 minute. Stefan Nikolic a găsit și el o aruncare din spatele semicercului, Martinic a replicat cu una de două puncte după care Steffel a punctat o dată de la linia de fault, Fields a pus și el două puncte pe tabelă, iar scorul a devenit 78-74. Avantajul n-a fost însă păstrat de echipa gorjeană, care s-a văzut din nou egalat când mai era puțin mai mult de un minut din timpul regulamentar de joc. Fields a încercat să fie decisiv cu o aruncare de trei puncte care însă nu i-a reușit, dar tot el a fost cel care a recuperat, i-a pasat lui Stefan Nikolic, iar acesta, cu un stop-șut a dus scorul la 80-78. Au urmat apoi secunde de apărare eroică pentru echipa gorjeană, un fault suferit de Steffel și două reușite ale pivotului ceh de la linia de fault, iar cu șase secunde înainte de final scorul era 82-78 și victoria părea doar o simplă formalitate. N-a fost de acord cu asta Martinic, care a aruncat de trei puncte și a dus scorul la 82-81 când mai erau două secunde de joc. Stefan Nikolic a fost apoi trimis la linia de fault când mai erau de jucat 0,8 secunde, sârbul a ratat ambele aruncări, iar Fometescu a fost la câțiva milimetri de a aduce victoria echipei sale cu o aruncare disperată, de dincolo de centrul terenului, însă Dumnezeu a fost de data aceasta gorjean.

La revenirea sa pe teren după accidentarea suferită la meciul cu BC Miercurea Ciuc, David Steffel a avut o evoluție consistentă, materializată cu un double-double cu 23 de puncte și 11 recuperări, Darby secondându-l cu 20 de puncte și 11 recuperări. De partea oaspeților, Martinic a marcat 24 de puncte, iar Gallimore a încris 18 puncte.

Energia Rovinari – CSM București 82-81 (26-19, 15-19, 14-21, 27-22)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Gliga, Kabengele (9), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (20), Steffel (23), Mocanu (5), Fields (4), Giles (11), Nikolic (7), Guțoaia (3), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSM București: Milne (8), Martinic (24), Vizitiu, Stăncuț, Neguț, Ljubojevic (9), Gallimore (18), Tudosă, Fometescu (6), Căruțașu (10), McKenzie (6), Urucatu. Antrenor: Hristu Șapera.

Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti, Alexandru Anica.

www.sportingorj.ro

Comentează!

13 Comentarii până acum

  • un ziarist spune:

    nu mi vine sa cred….cel care scrie pe acest site….esti bucurestean????care e problema?cred ca ai scris acest articol in lacrimi….cate pareri de rau ai ca a castigat energia?!!!!!!!!!DOAMNE FERESTE!!!!!!!nu mi vine sa cred………..

    • fanbaschet spune:

      mie nu mi se pare părtinitor articolul. De ex nu eşti de acord că „d-zeu a fost gorjean”?

      • un ziarist spune:

        hai sa fim seriosi ..atata tristete ca s a castigat acest meciu in randurile scrise de acest tanar n am mai vazut…….foarte multa lume era asa trista aseara in sala dupa ce s a terminat meciul…..acum n o sa mai vedem scris prin ziare nimic despre baschet pana la prima infrangere …sa va fie rusine la toti ziaristii …..de fapt ce ziaristi????!!!penibili

    • emil spune:

      Cu riscul de a te supara. Dumnezeu chiar a fost gorjean. Daca ai vazut meciul – ultima aruncare a lui Fometescu cand mingea s-a rasucit pe inel. Nu mai comentam!!!

  • Xsi0 spune:

    Pana acum lumea il vroia pe Evans :)) acum lumea il vrea pe Fometescu :)) bai fiti seriosi!! De ce sa isi inceapa cariera de antrenor Fometescu tocmai la Energia?!! nu inteleg?!! Doar pt ca sa nascut la Tg-jiu?? Sa antreneze la Dinamo nu aici!! Personal nu am nimic cu Fometescu si ii respect cariera, dar hai sa incetam cu aberatiile astea !!

    • emil spune:

      Doar pentru ca este un baiat destept, maestru emerit al sportului, fost jucator de nationala,un caracter si un om deosebit care sigur va pune suflet la echipa.
      Nu trebuie sa vina neaparat principal!
      Esti lamurit acum???

      • tehcsab spune:

        Emile astea nu sunt calitati ce te recomanda ca antrenor…daca te uiti atent in lumea sportului vei observa ca nu toti sportivii ce au excelat intr-un anumit sport au reusit sa faca si o cariera de antrenor. Cel mai la indemana exemplu este Gica Hagi-un jucator genial si unic, care in calitate de antrenor a dezamagit! A pune suflet la o echipa nu e suficient, sincer prefer ca Fometescu sa-si inceapa cariera de antrenor la orice echipa mai putin la Energia. Legat de afirmatia cum ca „Dumnezeu a fost gorjean” nu pot decat sa spun ca „Dumnezeu ar fi fost gorjean” decat in situatia in care CSM BUCURESTI ar fi fost in avantaj si Energia ar fi reusit o aruncare precum cea incercata de Fometescu! Statistic vorbind sunt curios sa aflu cate din aruncarile gen celei executate de Fometescu sunt reusite si duc la castigarea meciului prin o asemenea aruncare norocoasa?! Pt ca genul acesta de aruncari sunt pur si simplu norocoase! Se poate spune ca CSM Bucuresti nu avut noroc…si ca Dumnezeu nu a fost bucurestean, insa nu poti spune ca o echipa ce conduce pe tabela, a avut noroc ca nu pierdut in urma unei aruncari cu sanse mici de reusita!

        • doarbaschet spune:

          Tocmai caracterul cred ca este principala calitate a unui antrenor bun.In alta ordine de idei,cu o astfel de aruncare s-a castigat un titlu national,chiar anul trecut,deci se poate.Am avut noroc sau mai bine zis n-am avut ghinion. Nu mai conteaza ,am meritat sa castigam si am castigat.Anul trecut am pierdut cu Steaua si Sibiu in ultima secunda si am castigat cu CSM la fel,de doua ori.Face parte din baschet si tocmai de aceea este cel mai frumos sport din lume.

        • emil spune:

          Fometescu nu e numai un bun sportiv. daca citesti cu atentie ce am scris, eu am scos altceva in evidenta. Dar Nikolic cum a ajuns antrenor – un antrenor bun nimic de zis.

    • un ziarist spune:

      pai cine il vrea la tg jiu ??doar presa….atat…….nici la dinamo nu l mai doreste nimeni..ca jucator jos palaria,ca antrenor e departe de adevar…..a mai vvut niste tentative si ………..nimic…..

  • EnergiAAA spune:

    S-a vazut cat de util ne este Steffel…Echipa ca si colectiv a facut un meci bun , mai putin conducatorul de joc care a avut numai evolutii slabe de la inceputul campionatului..

  • abu spune:

    Parerea mea este ca la ultima faza bucurestenii avusesera un noroc fantastic. Darby a recuperat ofensiv iar mingea a sarit exact in bratele lui Fometescu. Daca recupera unul de-al lor, pana se uita pana dadea pasa treceau cele 0,8 sec.Asa ca nu putem spune ca Dumnezeu a fost gorjean cand adversarul rateaza o aruncare de la mijlocul terenului si avand in vedere cele spuse mai sus.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.