RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Joc bun pentru Energia în înfrângerea de la Timișoara

/ 5 noiembrie 2011

Energia Rovinari a pierdut confruntarea cu BC Timișoara, scor 91-75 (21-20, 16-20, 29-18, 25-17), dar a practicat un baschet bun având în vedere absențele din lot.

Elevii lui Slobodan Nikolic s-au ținut scai de adversar până la jumătatea sfertului al treilea, când Giles a fost eliminat pentru cinci greșeli personale la scorul 50-51, în ultimele 15 minute de joc făcându-se diferența dintre cele două echipe.

Energia și-a continuat jocul bazat pe aruncările de la distanță, chiar dacă asta nu-i adusese satisfacție la partida cu CSU Ploiești, iar tactica lui Slobodan Nikolic a dat roade, Giles, Darby și Fields fiind eficienți din spatele semicercului. Echipa gorjeană a condus în primul sfert cu 12-15, dar, după un parțial de 9-0 pentru gazde, BC Timișoara s-a distanțat la șase lungimi, scor 21-15, însă cinci puncte consecutive ale lui Darby au stabilit scorul final al primului sfert la 21-20 pentru gazde.

Energia a continuat să joace agresiv în apărare și eficient în atac și a condus pe tabelă în sfertul secund în alternanță cu echipa gazdă, dar l-a pierdut pe Giles, care a făcut patru greșeli personale destul de repede, iar Slobodan Nikolic l-a ținut pe bancă pentru a-l avea pe final. Gorjenii au condus și la cinci puncte, dar la pauza mare tabela indica un avantaj de doar trei puncte pentru Energia, scor 37-40.

După două minute jucate din sfertul trei, Slobodan Nikolic a decis să riște trimiterea lui Giles pe teren în locul lui Oluic, din nou o prezență mai mult decât palidă în jocul Energiei, dar acesta n-a reușit decât un punct și un nou fault, fapt care i-a adus eliminarea, atunci când Energia conducea cu un punct la jumătatea sfertului. Un turnover al lui Guțoaia, un fault în atac al lui Darby și o cădere inexplicabilă a Energiei a făcut ca scorul să devină rapid 59-51 și jocul a căpătat o turnură favorabilă bănățenilor, care intrau în ultimele 10 minute de joc la adăpostul a 8 puncte, scor 66-58.

Debutul ultimului sfert a dat imprsia unei reveniri a Energiei, care s-a apropiat din nou la trei puncte de gazde, scor 68-65, însă ratările lui Kabengele și Nikolic, coroborate cu reușitele de trei puncte semnate de Cuic și Dragoș Andrei au făcut ca scorul să ia proporții. Impulsionați de aceste reușite, timișorenii n-au mai cedat inițiativa, s-au dezlănțuit în aruncările de la distanță, iar scorul a ajuns, la finalul celor 40 de minute de joc, 91-75.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.