RSS post comments feeds rss email feeds twitter

AVANCRONICĂ LIGA A III-A / Pandurii II Târgu Jiu – Jiul Rovinari

/ 13 octombrie 2011

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a noua în seria a IV-a din Liga a III-a va avea loc la Târgu Jiu, pe terenul sintetic, între Pandurii II Târgu Jiu şi Jiul Rovinari, liderul la zi al seriei.

Indiferent de poziţiile ocupate în clasament sau de obiectivele stabilite celor două echipe, întâlnirile dintre cele două echipe gorjene au stârnit un interes enorm şi ambiţii pe măsură.

Jiul Rovinari joacă la Târgu Jiu cu moralul bun dat de rezultatul ultimului rezultat direct din campionat, 4-1 în ultima etapă a sezonului precedent, de locul ocupat în clasament şi, nu în ultimul rând, de modul în care echipa a reacţionat după prima înfrângere din acest campionat, învingând cu 4-0 pe Prometeu Craiova: „Am trecut peste meciul cu Albota, nu ne mai gândim la acea înfrângere, ci la acest derby care naşte nişte orgolii poate prea mari. Această întâlnire generează de fiecare dată o uşoară stare de nelinişte, jucătorii vor mereu să demonstreze ceva în astfel de meciuri, se cunosc între ei şi sunt mari ambiţii între ei”, a declarat, pentru www.sportingorj.ro, Cătălin Trofin, antrenorul Jiului. Acesta le cere jucătorilor săi să fie concentraţi pe întreaga durată a partidei: „Normal, dacă ne luăm după clasament, n-ar trebui să ne temem sau să ne facem probleme, dar este clar pentru mine, şi sper că şi pentru jucătorii mei, că nu va fi un meci uşor. Am încredere în bpieţii mei că nu-şi vor pierde concentrarea pentru că de ea avem nevoie 90 de minute. Jucăm contra unor copii şi asta e singura mea teamă pentru că poţi lua gol pe o greşeală cauzată de lipsa de concentrare şi apoi este greu să mai revi. Totuşi, sunt convins că vom câştiga acest meci. Dacă avem pretenţii, ne trebuie cele trei puncte din această deplasare, iar dacă nu le luăm, atunci înseamnă că nu suntem pregătiţi pentru liga a II-a”, a mai spus Trofin.

De cealaltă parte, gazdele au cu totul alte obiective decât echipa din Rovinari, iar directorul sportiv al Pandurilor, Robert Bălăeţ, spune că important este ca tinerii jucători de la Pandurii II să abordeze meciul cu curaj: „Nu mă interesează în primul rând rezultatul la meciul cu Jiul Rovinari. Eu vreau să câştigăm fiecare meci, indiferent de numele adversarului. Mi-aş dori să-i văd puţin mai ofensivi, cu mai mult curaj”. Unul dintre iniţiatorii acestui proiect, Robert Bălăeţ este de părere că în tinerii jucători promovaţi trebuie investită încredere în continuare şi crede că rezultatele nu vor întârzia să apară: „Am încredere în aceşti copii chiar dacă rezultatele nu sunt cele aşteptate. Cred şi că situaţia din clasament poate fi redresată. Sunt mulţumit de joc şi sunt sigur că şi rezultatele vor veni în curând. Ne trebuie experienţă acumulată în jocuri şi o atitudine pozitivă. Ei trebuie să înţeleagă acum că drumul lor este spre prima echipă, nu să se oprească şi să joace bine la liga a III-a. Ei trebuie să tindă spre Liga 1, acesta trebuie să fie visul lor. Este un an de pionierat pentru acest proiect, nu e deloc uşor, dar 100% am încredere în aceşti copii, mai sunt 5-6 şi la grupele de juniori, mi-aş fi dorit să promoveze şi mai mulţi dacă s-ar fi putut, dar toate la timpul lor”, a încercat Bălăeţ să explice rolul acestei echipe şi mentalitatea ce le trebuie inoculată tinerilor jucători.

Revenind la liderul seriei, la Jiul Rovinari ar putea să reintre pe teren atacantul Alex Fotescu, dar Trofin anunţă că nu-l va forţa decât dacă scorul o va cere: „Fotescu s-a antrenat normal cu echipa în ultimele trei zile, va fi în lot, dar nu va juca decât dacă voi avea nevoie de el. Se joacă pe sintetic şi nu aş vrea să risc prea mult cu el pentru că mi-l doresc pe teren la meciul din etapa viitoare, de la Mediaş”, a mai declarat antrenorul celor de la Jiul Rovinari.

Meciul dintre Pandurii II Târgu Jiu şi Jiul Rovinari se va disputa pe terenul sintetic din cadrul Complexului „Municipal” din Târgu Jiu, cu începere de la ora 15:00.

www.sportingorj.ro

 

 

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • olteanu sorin spune:

    Bravo bai BALAET !!! Incurajeaza copiii sa joace ofensiv ca ne-am saturat de antrenorii care ne invata sa stam cu curu’ in poarta !!! Copiii trebuie sa joace FOTBAL nu Pi(TURCA)

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.