RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Gheorghe Avram despre căderile echipei: „Totul e mental, (…) e chestie de autocontrol”

/ 30 august 2011

Unul dintre cele mai discutate aspecte ale jocului Pandurilor din acest debut de sezon este inconstanţa evoluţiei jucătorilor de la o repriză la alta, doar în meciul cu CFR Cluj echipa gorjeană evoluând la acelaşi nivel pe întregul parcurs al întâlnirii.

Preparatorul fizic al Pandurilor, Gheorghe Avram, spune că nu este în niciun caz vorba de o slabă pregătire fizică a jucătorilor: „O echipă nu poate după patru zile să piardă 80% din pregătirea fizică. E absurd, nu are nicio logică. Totul e mental, ţine de concentrare, ce legătură să aibă cu pregătirea fizică? E chestie de autocontrol. Jucătorul trebuie să se menţină la un nivel de concentrare. Sunt chestii care nu se pot impune, ţine totul de ei. Şi domnul Grigoraş le-a explicat. Când abordezi un meci ca şi cum ai câştigat meciul dinainte, aţi văzut ce se întâmplă”, a declarat Avram despre cauzele ce au dus la oscilaţiile din evoluţia jucătorilor de la Pandurii.

Avram spune că potenţialul fizic maxim al unei echipe este doar o himeră, ceva imposibil de atins, fiind vorba de mai mulţi jucători şi de mai mulţi factori care îşi pun amprenta: „Nici un preparator nu poate spune că din punct de vedere fizic nu poate duce echipa la 100% din potenţialul fizic. E foarte dificil să creezi o pregătire omogenă a echipei pentru că există tot felul de factori perturbatori, accidentări. Ideal e să fii la 80-85%, mai mult nu poate nimeni”, a mai declarat preparatorul fizic al târgujienilor.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.