RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, muşcaţi de două ori de „câini” în repriza secundă

/ 13 august 2011

După o serie de meciuri în care Pandurii n-a pierdut în faţa dinamoviştilor, gorjenii au cedat cu 2-0 (0-0) în Groapă în urma unui meci cu două reprize total diferite.

Elevii lui Petre Grigoraş au început foarte bine meciul şi Pandurii a dominat cât se poate de evident primele 40 de minute ale întâlnirii după care, în mod inexplicabil, au cedat iniţiativa, iar Dinamo n-a aşteptat prea multe invitaţii şi a „muşcat” de două ori tranşând meciul în favoarea sa.

Voiculeţ a fost cel care a deschis meciul cu un şut bun în minutul 3, respins însă de Bălgrădean. Vranjes a fost şi el aproape de gol în minutul 9 când a trecut uşor de doi dinamovişti, a pătruns în careu, dar a şutat în plasa laterală. Debutul bun de meci al Pandurilor a fost tăiat de o decizie greşită a centralului întâlnirii care a dictat penalti în minutul 10 la o simulare a lui Torje, dar Lazar a făcut dreptate şi a parat execuţia slabă a lui Cătălin Munteanu. Arbitrii au greşit din nou în minutul 21, dar de această dată în favoarea Pandurilor, semnalizând un offside inexistent la o fază la care dinamoviştii reuşiseră să înscrie. Vranjes a ratat din nou din poziţie excelentă după o pasă foarte bună a lui Stromajer în minutul 26, dar şi în minutul 32, când a şutat pe lângă poartă de la circa 18 metri. Pe finalul primei reprize, Dinamo a început să preia frâiele partidei şi a fost mai prezentă în jumătatea gorjeană, iar Dănciulescu a fost aproape de a deschide scorul, însă Lazar a ieşit curajos şi a reţinut în doi timpi un balon greu la 15 metri, în faţa atacantului dinamovist. Pandurii putea intra în avantaj la cabine, dar în minutele de prelungire ale primei reprize, după o minge excelent întoarsă de Stromajer, Brata a fost incomodat de Rus în apropierea punctului cu var şi a ratat reluarea spre poarta lui Bălgrădean, intervenţia lui Rus fiind mult mai aproape de fault decât ceea ce a sancţionat arbitrul Ilyeş cu penalti în minutul 10 la simularea lui Torje.

Pandurii a demonstrat şi în Groapă că nu evoluează bine decât o repriză, acest lucru întâmplându-se şi în celelalte două etape scurse din acest campionat, elevii lui Grigoraş fiind de nerecunoscut. Gorjenii au evoluat fără niciun strop de ambiţie, nu au mai câştigat duelurile importante de la mijlocul terenului, apărarea a fost la nivelul uneia de liga a IV-a, iar Dinamo a taxat imediat această atitudine. Dănciulescu a marcat în minutul 47 după o centrare a lui Marius Niculae, iar Pandurii n-a găsit o replică mai puternică decât un şut al lui Voiculeţ de la circa 20 de metri, respins însă de portarul bucureştenilor. Intrarea lui Dorel Stoica la Dinamo a dinamizat jocul bucureştenilor, fostul antrenor al Ştiinţei având o dublă ocazie în minutul 64, când un şut din unghi i-a fost respins în corner de Lazar, iar după lovitura de la colţ a reluat periculos cu capul din 8 metri. Tot Stoica a recuperat în careul Pandurilor în minutul 65, a pasat extraordinar pentru Torje, dar acesta a reluat din prima peste poartă de la doar 8-9 metri. Dinamo şi-a majorat avantajul în minutul 71, după ce Torje a mai obţinut un penalti, Marius Niculae învingându-l de această dată pe David Lazar. În ciuda schimbărilor făcute de Grigoraş, Pandurii nu au reuşit să se trezească şi au încheiat partida fără să înscrie în Groapă, doar Stromajer fiind mai aproape de a marca în minutul 83, dar şutul său de la 16 metri a fost reţinut de Bălgrădean.

Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (0-0)                                     

Stadion „Dinamo”, fără spectatori

Au marcat: Dănciulescu (min. 47) şi M. Niculae (min. 71 din penalti)

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Grigore, Moţi, Diabate – Kone, C. Munteanu (min. 87 Pătraşcu) – Torje (min. 77 Scarlatache), Dănciulescu, Bakaj (min. 46 D. Stoica) – M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Pandurii: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad – Voiculeţ, Pintilii (min. 72 Nistor), Vranjes – Lemnaru (min. 73 Cardoso), Stromajer, Brata (min. 46 Batin). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Moţi (min. 27), M. Niculae (min. 36), Bakaj (min. 43) / Chiricheş (min. 37), Brata (min. 45), Lazar (min. 70)

Arbitrii: Ad. Ilyeş – M. Gaşpar şi A. Constantinescu.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • Cineva spune:

    E de inteles ca nu putem sa tinem un meci fara sa primim macar un gol. A zis odata domnul Grigoras ca el doreste ca orice echipa pe care o antreneaza „sa joace ca Barcelona”. Dar pentru o echipa tinara ca Pandurii ar trebui sa joace si ceva in defensiva( eu de cand a venit domnul Grigoras stiu un singur meci in care n-am primit gol meciul de acasa ca Universitatea Cluj), iar in ritmul in care „domnul” Condescu da jucatori la oier(nu stiu de ce nu ne numim steaua 3 ca steaua 2 exista deja). Deci domnul Grigoras la ce conducere aveti parte aici ori plecati, ori va ganditi si la defensiva (nu chiar ca Cirtu) pentru ca o echipa asa de tinara n-are viitorul prea roz. Dar domnul antrenor nu e vinovatul principal!!!

  • gorj spune:

    repriza doua este sub semnul intrebarii!!! nu vreau sa vorbesc mai mult!!!! oricum rusinos!!!!!!!!

  • spaga spune:

    nu aveti valoare ! acest club e tinut pe banii minerilor.! macar de ar face ceva performante…! singura performanta a lor e ca au retrogradat 2 ori si totusi au ramas in prima liga. si ca se bat in fiecare an la retrogradare.!

  • cristi spune:

    cum poti juca la dinamo cu 3 atacanti cand ei joaca 4.4.2.Ori grigoras se vede antrenand barcelona la lotul pe care-l are pt ca de 3 etape suntem penibili ,cel putin o repriya pe meci.Cred ca trebuie sa revenim repede la sistemul 4.4.2. pana nu ajungem la retrogradare.

  • spaga spune:

    daca mai jucati 2.3 meciuri asa puteti sa va lasati.! sa desfiintati echipa si sa redistribuiti banii catre alte sporturi.bachet.handbal

  • gorj spune:

    sunt momente in viata in care nu intelegi efectiv ce se petrece, luptati in continuare si veti reusi sa ne bucurati si sa fimmandrii de voi!!! dl grig lucreaza un pic la capitolul mentalitatea de invingator!!!! incearca sa-i motivez intrinsec nu extrinsec e foarte important!!!! asculta-l pe dl Mihai Epuran – Psihologia sportului de performanta!!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.