RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Vlaicu: „Am demisionat pentru că am simţit că echipa nu va mai fi finanţată”

/ 30 iunie 2011

Fostul preşedinte al secţiei de baschet a clubului Energia, Marius Vlaicu, a făcut publice, într-o conferinţă de presă, motivele care au stat la baza deciziei luate.

Vlaicu a menţionat că nu a dorit ca el să fie cel care stă în calea echipei spre performanţă: „Am demisionat pentru că am simţit că echipa nu va mai fi finanţată de principalii finanţatori. Pentru cei 800 de oameni care vin la Sala Sporturilor, pentru iubitorii de baschet şi sport consider că echipa trebuie să meargă mai departe. Nimeni nu este de neînlocuit”, a declarat fostul preşedinte. Acesta a continuat însă prin a acuza conducerea clubului şi membrii asociaţi:  „Am demisionat pentru că încă de la început nu am fost privit cu ochi buni în cadrul clubului. Acest lucru s-a demonstrat, nu am putut organiza secţia aşa cum am dorit. Mi s-a mai spus că sunt om politic. Oare cei care conduc secţia de handbal nu sunt oameni politici? Gore Popescu şi Andrei Maioreanu sunt oameni politici. Am demisionat de modul cum este trată secţia de baschet. Se face o diferenţă mare între handbal şi baschet. Am fost lăsat singur, nu sunt super om sau Superman, nu pot să le fac pe toate. Am încercat să fac multe, dar de unul singur nu poţi. Asta m-a deranjat. Am demisionat în semn de protest pentru modul în care alocă banii publici Primăria şi Consiliul Judeţean. Noi suntem contribuabili, şi ar trebui să aloce mai mulţi bani. Sunt alte judeţe unde se dau bani mai mulţi. Aş vrea să se aloce un buget echipei de baschet astfel încât să nu mai fie refuzată participarea în cupele europene”, a mai declarat acuzator Marius Vlaicu.

Vlaicu şi-a făcut şi analiza anului petrecut la conducerea echipei de baschet punând la minusuri faptul că n-a reuşit să atragă fonduri financiare la secţia de baschet, dar şi că n-a fost lăsat ca secţia de baschet să aibă un sub cont separat, lăsând să se înţeleagă că, astfel, o parte din banii ce erau repartizaţi baschetului s-au scurs către handbal, dar şi că n-a fost foarte ferm în deciziile pe care trebuia să le ia în campionatul trecut. La capitolul realizări, Vlaicu s-a lăudat cu victoriile obţinute în faţa campioanei României, U Mobitelco Cluj, a câştigătoarei cupei, Gaz Metan Mediaş, şi asupra Asesoftului, echipa care a dominat ultimii ani în baschetul românesc.

De acuzele şi ironiile lui Vlaicu nu a scăpat nici Dan Cumpănaşu, cel pe care l-a înlocuit în fincţie la sosirea sa la Energia şi cel care a fost anunţat ca nou preşedinte al secţiei de baschet după demisia sa: „În locul meu va veni specialistul Dan Cumpănaşu, un om care a jucat baschet şi are funcţia de pompier la Complexul Energetic Rovinari. Îi doresc succes, sigur un om care a fost în fenomenul baschetului 20 de ani şi a avut performanţe”, a mai declarat Vlaicu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • gicanu spune:

    Citind stirea de ieri ca echipa de baschet a fost inscrisa in campionat,am fost extrem de bucuros.
    Aseara insa l-am vazut pa primarul Carciumaru anuntand ca in consiliul local s-a hotarat alocarea a 250000 euro ptr. fotbal si ptr. baschet NIMIC.E ca si cand ai avea 3 copii si unuia ii dai toata averea si celorlalti nimic.Oare nu ne-am saturat cati bani s-au spalat prin echipa de fotbal,ce cheltuieli imense s-au facut-cred ca s-au perindat vreo suta de jucatori cu cazare ,masa,salarii de mii de euro/luna.Media de spectatori la fotbal nu depaseste 3-4 mii si cu toate astea a primit din partea primariei toti banii alocati sportului.Nu mai vorbim de angajatii de la snlo care sunt obligati sa cotizeze din salariu.
    Ce rezultate a avut aceasta echipa de fotbal?A retrogradat de vreo 2 ori si a ramas totusi in prima liga prin tot felul de aranjamente.
    Domnilor consilieri care ati votat impotriva finantarii baschetului, sa va fie rusine,bugetul este strans din taxele noastre si in afara de anul alegerilor(cand apareti peste tot ca niste milogi), mai intrebati-ne si pe noi ce dorim.
    RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!

  • "seleni "no.2 spune:

    Dupa razboi multi viteji se gasesc.Ai tupeul sa te plangi ca n-ai fost sustinut?!? Ai fost plecat peste hotare de nu ai raspuns la telefoane ori de cate ori ti se cerea parerea?De cate ori ai cerut ceva pentru a demonstra ca te zbati si ca te intereseaza soarta echipei?Ai tupeu cand incerci sa iei la misto faptul ca (probabi)noul presedinte are functia de pompier,oare nu cunosti faptul ca pompierii salveaza si sunt apreciati,nu ca in cazul tradatorilor care sunt in stare de orice pentru un loc cat mai caldut.RUSINE!!!Daca taceai filozof ramaneai.

  • HAI ENERGIA! spune:

    De acord cu ceea ce spune Gicanu,dar din pacate traim in Romania !! O sa-i votam si noi in aceeasi masura cu cati bani au alocat ei baschetului,adica DELOC!….abia astept sa vina alegerile…

  • laurentiu spune:

    Se dau toti banii la fotbal pentru ca „El lider Maximo” ii are pe toti la mina.Cum iese unul din rind cum il cauta DNA,Politia,Procuratura……De ce sa-si bata cuie in talpa?

  • nick55 spune:

    s-o luam metodic!
    1. cand l-ati inlocuit pe dan cumpanasu, n-a stiut nimeni ca omul ala a fost dat afara pana nu ati aparut tot dumneavoastra si ati anuntat! azi ati facut circ cu demisia!
    2.”pompierul” a dus echipa asta in play off si final four! dumneavoastra?
    3.”pompierul” a adus spectacolul in sala! dumneavoastra?
    4.”pompierul” a fost la toate meciurile importante ale echipei langa jucatori! dumneavoastra unde erati la meciul cu poli iasi din play out?
    5. acelasi pompier total necunoscator in ale baschetului nu a fost NICIODATA injurat de un jucator, strain sau roman, facut mincinos si aproape lovit! dumneavoastra?
    6. acelasi pompier s-a inconjurat de oameni care l-au respectat si pe care i-a repectat. dumneavoastra respectati doar pe cei care va pupa mana si fac plecaciuni! noi nu suntem din astia si nu ne-ati respectat niciodata(ma refer la suporteri). de fapt, nici noi nu v-am respectat si cel putin eu v-am spus-o in fata de cateva ori!
    7. ati mintit la baschet mai rau ca in politica! daca doriti, va reamintesc eu cateva zeci de minciuni spuse jucatorilor, antrenorului, sefilor directi si fanilor echipei.
    8. ati dorit doar functia! conform spuselor unui bun prieten de-al dumneavoastra, dupa functie potopul! era gata sa se intample! noroc cu cei care mai judeca putin si care mai cred ca acest sport este iubit enorm la tg-jiu!
    as putea continua dar se plictiseste lumea si nu mai citeste! si sigur vor aparea si sustinatorii dumneavostra, in frunte cu cea care nu va mai putea sa mearga in deplasari pe banii clubului(stie cineva cum se numeste?).
    asa ca la revedere, domnule presedinte! ati fost veriga slaba si veriga s-a rupt!nu sunt fericit ca ati plecat, asa
    cum v-am spus la sala, dar credeti-ma ca nu sunt trist absolut deloc! sunt doar multumit!

  • eu spune:

    nick55, cum pot da de tine? o adresa de email, un nr. de telefon? am niste informatii pe care as vrea sa le impartasesc cu tine. nu este o gluma, vorbesc cat se poate de serios.

  • Gigi Topor spune:

    ba da orcum ne trebuie sponsori adevarati nu bani publici si campionatu asta nu o sa putem sa emitem pretentii.

  • nick55 spune:

    @eu:e-mail pe panoul de la sala! sau la seful de galerie, numarul de telefon! ok?

  • Stau si plang... spune:

    De trei zile nu pot sa ma opresc din plans…sufar si imi vine sa imi cumpar un rucsac si vreo doi bolovani !! Domnule Vlaicu va doresc multe succese in politica drum bun si cale batuta….( desi ma indoiesc ca ar vrea cineva sa va…..) Uraaaa si la gara !!! aaa…si inca ceva : Vlaicule Beaaaaa cu Mineeeeeeeeeee!!! Tu de suparare eu de bucurie !!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.