RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Egalul nimănui – Pandurii ratează ocazia de a trece deasupra liniei retrogradării

/ 6 decembrie 2010

Pandurii au rămas fără victorie în deplasare şi după partida disputată la Urziceni, ultimul meci din 2010 fiind încheiat nedecis de Pandurii, scor 1-1 cu Unirea .

Grigoraş a început partida încercând să surprindă prin poziţia foarte avansată a lui Cardoso, foarte multe faze prinzându-l pe brazilian chiar în poziţie de atacant central. O altă apariţie oarecum surprinzătoare în prima echipă a gorjenilor a fost cea a lui Stojan Vranjes. După o primă fază periculoasă în careul Unirii, încheiată cu un cartonaş galben pentru Cardoso primit pentru un henţ al brazilianului, gazdele au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 7, când Dinu Todoran a fost blocat in extremis de Mingote la 7 metri de poarta Pandurilor. Zece minute mai târziu Stromajer a luat o acţiune pe cont propriu, de pe banda dreaptă a intrat în centru şi, de la circa 23 de metri, a şutat peste Cernea, însă bara transversală s-a opus golului slovenului. Dacă şutul lui Stromajer n-a intrat în poartă, devierea lui Chiricheş s-a transformat într-un autogol care a pedepsit într-un fel dominarea sterilă a Pandurilor de până atunci.

Pandurii şi-au reluat atacurile la poarta lui Cernea, iar Cardoso a fost de două ori în postură de finalizare la distanţă de doar un minut. În minutul 33 a trimis cu capul spre colţul lung după o centrare a lui Pintilii, dar balonul a trecut puţin pe lângă poartă, iar un minut mai târziu a reluat cu capul din apropiere, mingea a ajuns la Vranjes, care a încercat o centrare în faţa porţii, dar balonul a fost respins în corner. În minutul 37 Vranjes a fost şi el aproape de gol, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie foarte bună din centrul careului, singur cu portarul Cernea. Cea mai mere ocazie a Pandurilor din prima repriză a venit tot de la Cardoso, care a fost lansat foarte bine de Băcilă, dar după ce a pătruns în careu a şutat slab şi mingea a trecut mult pe lângă poartă. După ce Vranjes a ratat şi el trimiţând cu capul peste poartă un balon centrat foarte bine de Grecu, în penultzimul minut al primei reprize gazdele au încercat să pună în pericol poarta gorjenilor, dar şutul lui Lupu de la 22 de metri a trecut pe lângă buturile lui Mingote.

La reluare partida a avut aceeaşi partitură, Pandurii s-au năpustit asupra cereului ialomiţenilor, fără succes însă datorită impreciziei jucătorilor echipei gorjene. În minutul 49 Stromajer a beneficiat de o centrare perfectă, dar a reluat cu capul din 6 metri pe lângă poarta lui Cernea ratând o ocazie imensă de egalare. Dinu Todoran putea da lovitura în minutul 52 şutând din unghi, dar Mingote a prins, iar şase minute mai târziu Stromajer avea să-şi răzbune ratările readucând egalitatea pe tabela de marcaj. Grecu a centrat în forţă în faţa porţii, Stromajer a deviat uşor balonul, care a trecut printre picioarele lui Cernea şi a intrat în poartă. Chiar dacă Pandurii au dominat şi restul partidei, ocaziile clare nu au mai fost la fel de dese, doar Vranjes trimiţând un şut periculos în minutul 73, asta după ce gazdele avuseseră şansa de a marca prin Maftei, viitorul jucător al celor de la CFR Cluj trimiţând balonul, din şase metri, cu capul, pe lângă poartă. Chiar dacă avea pe bancă jucători cu experienţă mult mai mare decât cei de care dispunea Octavian Grigore, Grigoraş a întârziat foarte mult în efectuarea schimbărilor, Apostul şi Brata fiind trimişi în joc doar după minutele 87 şi 89, mult prea puţin pentru a putea demonstra ceva.

Unirea Urziceni – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0)
Stadion „Tineretului”, spectatori: 100

Au marcat: Chiricheş (min. 24 – autogol) / Stromajer (min. 58)

Unirea: Cernea – Nicu, Maftei, Mehmedovic, Muşat – Semedu, Lupu (min. 63 Toşca), Muzac (min. 59 Filip), D. Todoran, Blay – Rusescu (min. 55 Goge). Antrenor: Octavian Grigore.

Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Pintilii – Băcilă (min. 89 Brata), Nistor, Vranjes (min. 87 Apostu), Cardoso (min. 78 I. Iordache) – Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Toşca (min. 90), D. Todoran (min. 90+1) / Cardoso (min. 5), Viera (min. 45)

Arbitri: Sebastian Colţescu – Cătălin Savu, Liviu Ciubotariu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.