RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jaf sub Podul Grant

/ 1 noiembrie 2010

13 cu ghinion pentru Pandurii, care în runda a XIII-a au dat în Giuleşti de un arbitraj ce a sfidat bunul simţ. Fără două goluri, anulate fără motiv, un penalti neacordat şi vreo trei eliminări trecute cu vederea în tabăra giuleşteană, Pandurii au terminat la egalitate, scor 1-1, cu Rapidul.

Pandurii au fost aşezaţi perfect în teren de Grigoraş şi, spre deosebire de partida din etapa trecută din Ghencea, echipa gorjeană a reuşit să joace la fel de bine şi după minutul 60, momentul în care a cedat în partida cu Steaua. Totuşi, Pandurii şi-au dezvăluit din nou punctele slabe şi au cedat la primul corner, Cassio profitând de visarea gorjenilor trimiţând cu capul balonul în plasa porţii lui Mingote la o centrare a lui Herea. Pandurii n-au cedat şi au forţat egalarea, una care a venit după doar 10 minute. Voiculeţ a şutat bine de la 21 de metri lateral dreapta, iar balonul a scuturat plasa porţii lui Coman. Forcingul gorjenilor putea modifica tabela în favoarea Pandurilor dar Coman şi Spadacio au scos miraculos loviturile de cap trimise de Pintilii şi Chiricheş în minutul 23. Singura replică a Rapidului a venit de la Spadacio în minutul 36, dar Mingote şi Chiricheş au rezolvat o fază extrem de grea din careul gorjean, iar la pauză s-a intrat cu un scor egal.

Partea a doua a meciului a însemnat o execuţie în direct a Pandurilor cu arbitrul Drăgănescu şi asistentul Velicu în rol de călăi. În minutul 69 Pandurilor le-a fost refuzat un penalti clar la Orac, Marcos Antonio trăgându-l de tricou în careu pe jucătorul gorjean, dar în loc de penalti şi eliminare, jocul a fost lăsat să continue. Reprezentaţia a continuat cu două goluri anulate pentru offside-uri văzute doar de Bogdan Velicu, Stromajer, în minutul 81, şi Vranjkovic, în minutul 89, scuturând degeaba plasa porţii lui Coman. Jocul Rapidului a fost anihilat complet în partea a doua, doar Cesinha punând în pericol poarta lui Mingote în minutul 84 la o minge deviată după o centrare a lui Sburlea.

În dreptul arbitrilor pot fi trecute şi alte greşeli, Drăgănescu evitând să arate cartonaşe roşii în ambele tabere, Rui Duarte şi Spadacio, de la Rapid, şi Cardoso şi Voiculeţ, de la Pandurii, fiind jucătorii care ar fi putut pleca mai devreme la cabine dacă arbitrii şi-ar fi făcut treaba cum se cuvine.

După cel mai consistent joc al Pandurilor din deplasare din acest sezon, trupa lui Grigoraş a rămas cu un singur punct, deşi le-ar fi meritat pe toate trei. Totuşi, punctul adăugat Pandurilor în clasament după acest meci aduce o porţie mare de încredere în forţele proprii pentru gorjeni, care au în faţă o serie de meciuri de la care speră o primenire a situaţiei din clasament.

Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-1)

Stadion „Giuleşti”, spectatori: 5.000

Au marcat: Cassio (min. 8 ) / Voiculeţ (min. 18)

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias – Frunză (min. 46 Roman), C. Lazăr, Spadacio, Cesinha – Herea (min. 46 Sburlea) – Cassio. Antrenor: Marius Şumudică.

Pandurii: Mingote – G. Matei, Viera, Chiricheş, Cardoso (min. 66 Orac) – Pintilii – Băcilă, Voiculeţ, Hidişan (min. 66 Vranjkovic), Grecu – I. Iordache (min. 69 Stromajer). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Rui Duarte (min. 21), Spadacio (min. 90), Coman (min. 90) / Cardoso (min. 30), Băcilă (min. 34), Matei (min. 52), Vranjkovic (min. 90), Mingote (min. 94)

Arbitri: Mugurel Drăgănescu – Bogdan Velicu, Vasile Marinescu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.