RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, stopată pe propriul teren de mureşeni

/ 27 noiembrie 2010

Energia Rovinari nu s-a mai ridicat la nivelul evoluţiei din partida cu Asesoft Ploieşti şi, fără a arăta ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, a pierdut fără drept de apel în faţa celor de la BC Mureş Târgu Mureş cu scorul de 71-79 (23-19, 17-22, 12-19, 19-19).

Echipa gorjeană a început într-un ritm foarte bun, cu multe recuperări, intercepţii şi faze rapide sub panou, fapt care a dus la o desprindere la opt puncte, după doar trei minute de joc tabela indicând 10-2 pentru Energia. Bigus s-a impus în duelul cu Mladenovic, iar Stefan Nikolic l-a completat cu pătrunderi eficiente, însă uşor uşor jocul Energiei s-a stins, oaspeţii s-au apropiat la doar două puncte după reuşita de trei puncte a lui Lăpuşte, dar Troupe a înscris ultimul coş al primului sfert aducând echipei gorjene un avans de patru puncte la finele primelor zece minute de joc.

Slobodan Nikolic a făcut două schimbări în sfertul doi trimiţându-i pe teren pe Lupusavei şi Mocanu, dar cei doi, deşi au adus cele mai multe puncte Energiei în această perioadă, au fost departe de aşteptări. Tot în acest sfert, Nikolic a decis să-l scoată din teren pe Rafal Bigus, iar acest lucru s-a văzut, Oluic fiind depăşit la toate capitolele de adversarii săi, sârbul trecându-şi în cont doar două puncte, ambele de la linia de fault. Sârbul a mai ratat două aruncări de la linia de fault şi, aproape de neimaginat pentru un jucător care a adunat 14 minute pe teren, nu a aruncat nici măcar o dată la coş din acţiune. Speculând aceste stări de fapt, oaspeţii au controlat autoritar sfertul secund, sfert câştigat de BC Mureş cu scorul de 22-17.

Tehnicianul Energiei nu a reuşit să-şi capaciteze la pauză elevii, echipa gorjeană pierzând total contactul cu jocul la jumătatea sfertului trei. La scorul de 52-48, Energia a ratat două atacuri succesive ce puteau să-i aducă detaşarea prin Căpuşan şi Nikolic, iar în ultimele cinci minute ale acestui sfert elevii lui Slobodan Nikolic nu au mai marcat nici măcar un singur punct, cu un parţial de 12-0, BC Mureş asigurându-şi practic victoria la Târgu Jiu.

Ultimele zece minute de joc au fost un chin pentru cei peste 800 de spectatori gorjeni prezenţi la meci, jucătorii Energiei încercând doar acţiuni personale, majoritatea fără sorţi de izbândă. Total ieşit din formă, Porter Troupe a fost dezamăgitor în această partidă şi a produs faza serii în afara terenului de joc, el fiind o copie a lui Sorin Cârţu, numai că americanul şi-a vărsat nervii pe un scaun pe care l-a lovit cu piciorul aruncându-l circa 10 metri. După ce mureşenii s-au desprins la 15 puncte, în ultimele două minute de joc au redus turaţia motoarelor şi au permis gazdelor să înscrie şapte puncte consecutive, ultimele ale partidei, puncte cu care au reuşit să ducă înfrângerea la un scor mai puţin dureros.

După o serie de trei înfrângeri consecutive, Energia coboară în clasament şi aşteaptă fără prea mari speranţe meciul din etapa următoare, etapă în care echipa gorjeană se va deplasa la Mediaş pentru jocul cu Gaz Metan.

Energia Rovinari – BC Mureş Târgu Mureş 71-79 (23-19, 17-22, 12-19, 19-19)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Troupe (5), Lupusavei (3), Darby (13), Căpuşan (17), Oluic (2), Mocanu (7), Bigus (10), Stroescu, Nikolic (14), Gliga, Bratoloveanu, Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Mureş: L. Dumitru (7), Mladenovic (15), Forte (14), Sirutavicius (6), Pora, Lăpuşte (14), Lewis (10), Cooley (13), Pătru, Buciuman, Jakab, Hallai. Antrenor: Csaba Deri.

Arbitri: Mircea Şerban, Alexandru Olaru, Vlad Potra.

www.sportingorj.ro

Comentează!

10 Comentarii până acum

  • pupp spune:

    Dar haideti ca inca putem!!!!!!!! Bun meciii!!! totusi ceva, undeva s-a rupt!!! 🙂 Nu conteaza Energia nu moare niciodata!

    • Mofa spune:

      Meci frumos, galerii la inaltime, organizare ca la carte. Intr-un cuvant asa ar trebui sa arate fiecare meci de divizia A. Din fericire arbitrii nu si-au facut simtita prezenta in teren si astfel s-a putut juca un 5 la 5 de calitate. Bravo Energia! Bravo BC Mures!

      • PPK spune:

        Ce drac de galerie avem noi mha?? daca tu numesti galerie ce-a ce se intampla in stanga sali de sport inseama ca esti departe de fenomen…niste betivi care vin si bat din palme si in tobe pt ceva de baut numesti tu galerie…toata sala e o galerie frumoasa mai putin „ultrasi” din stnga sali:))

        • I love energia spune:

          Partea dreapta cum intrii in sala :-??

        • done spune:

          atata stiu, atata fac. nu trebuie blamati pentru asta. adevarat ca toata sala aplauda reusitele, dar cand echipa nu merge bine, sala cam… mutzeshte. hai sa ne punem „cap la cap” macar astia de citim pe aici si sa pregatim si noi scandari asa cum trebuie ca sa nu mai fie nevoie de „galagia” tobelor si a trompetelor sau mini-vuvuzelelor

          • PPK spune:

            Ai dreptate trebuie facut ceva si la baschet si la handbal si la fotbal cu astia nu dam inainte niciodata..decat inapoi si ne fac de ras peste tot unde merg in deplasare.

  • abu spune:

    Trebuie sa recunoastem ca reactia salii a fost destul de subtire. Poate ca nici echipa nu ne-a dat prilejul sa facem galagie, nici arbitrii. Pe Mures i-am batut mereu si cu ajutorul salii. De la 52-48 toata lumea s-a resemnat si echipa si publicul. Pacat.

  • cornel spune:

    SA NU SPUNETI CA REZULTATELE SLABE SE DATOREAZA LUI BOBO- MAI CAUTATI PE LA ANTRENORI,PRESEDINTI SI LA CEILALTI SPECIALISTI DIN JURUL ECHIPELOR

  • rai!!!!!!!!! spune:

    ce articol misto !!! mocanu lupusavei si porter au pierdut meciul iar marele capusan a jucat super bine !!! vezi daca pupi in fund ziaristii , io unu am vazut ca marele capusan a fost cel mai penibil jucator de pe teren ca de obicei .

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.