RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Le-au servit un sec de Porto

/ 9 octombrie 2010

Experienţa Energiei în această ediţie a Cupei EHF nu a fost doar una scurtă, ci şi usturătoare, dubla confruntare cu FC Porto/Vitalis transformându-se graţie evoluţiei penibile a jucătorilor lui Vasile Stângă în două înfrângeri ruşinoase.

După ce au pierdut la trei goluri diferenţă la Târgu Jiu şi după o evoluţie în campionat mai aproape de pretenţiile avute după invetiţiile din această vară, meciul de la Porto a fost o mare deziluzie pentru cei care aşteptau o răsturnare de situaţie în returul cu echipa lusitană, Energia pierzând cu scorul de 28-19 (13-8)

Energia a început meciul cu frâna trasă şi primul gol a venit în minutul 6, când gazdele conduceau cu 5-0 şi priveau deja întâlnirea ca pe una de verificare a potenţialului echipei pentru meciurile următoare. Trupa lui Stângă s-a apropiat la trei goluri de adversar în minutul 18, dar vreme de 10 minute n-a mai înscris, aşa că portughezii s-au detaşat la şase goluri, iar la finele primelor 30 de minute intrau la cabine cu scorul de 13-8.

Cu mari probleme la oamenii cu experienţă, Sandu Iacob, Novanc, Kukrika, Humberto sau Savenco, Energia a făcut figuraţie în repriza secundă, doar tinerii Criciotoiu şi Şandru asumându-şi responsabilităţi în acest meci şi, chiar dacă au ratat foarte mult, sunt singurii care merită laude în urma acestei partide. Chiar dacă au avut un avantaj şi de 11 goluri, FC Porto/Vitalis a câştigat doar cu 28-19, un scor care, dacă portughezii şi-ar fi dorit, ar fi fost mult mai aspru.

FC Porto/Vitalis – Energia Pandurii Târgu Jiu 28-19 (13-8)
Sala „Caixa Dragao” Porto, spectatori 1.000

FC Porto: Hugo Laurentino (7 intervenţii), Marinho (6 intervenţii) – Carmo (2 goluri), Davyes (1), Duarte (4), Grilo Pereira (2), Moreira (5), Mota (5), Pesqueira (1), Rocha (2), Santos, Jorge Silva (2), Spinola, Andrade (4). Antrenor Ljubomir Obradovic.
Energia: Ciobanu (13 intervenţii), Dragomir (4 intervenţii) – Apolzan (1 gol), Vukas, Iacob, Criciotoiu (5), Novanc (4), Savenco, Humberto, Stojchevski (1), Şandru (2), Kukrika, Florea (6), Enache. Antrenor Vasile Stângă.
Au arbitrat: Henrik Makinen / Goran Jonsson (Suedia)

www.sportingorj.ro

Comentează!

15 Comentarii până acum

  • gil spune:

    Felicitari merita pentru a doua oara consecutiv si portarul Ciobanu,fara el bataia ar fi fost mult mai usturatoare.

    • E adevărat, şi Ciobanu merită felicitări, dar evoluţia sa a fost foarte bună doar în prima repriză. În a doua…

      • vili spune:

        Ciobanu s-a accidentat a 2-a repriza din ce s-a vazut la tv (speram sa nu fie ceva grav), in incercarea de-a mai apara o minge unu la unu, cu jucatorul advers. Evolutia lui merita felicitari pe de-a-ntregul, a salvat un dezastru, fara aparare… Nu merita blamat pentru nicio secunda din meci!

        • gil spune:

          Din aceasta cauza n-am raspuns la observatia de mai sus (legata de Ciobanu).Consider impotant rezultatul final,la care a contribuit DIN PLIN CIOBANU.Asteptam de la un singur jucator sa faca minuni?!?

  • Gichi23 spune:

    bravo, Bogdan Criciotoiu si Sandru, cu voi avem speranta unui viitor in handbalul romanesc!

  • laurentiu spune:

    Totusi,cred ca singurul care merita felicitari pentru jocul prestat este Ciobanu.Sandru si Criciotoiu au incercat dar le-a iesit prea putin.Restul,dau spre nesimtire.
    Nu vreau sa vorbesc cu pacat,dar e posibil sa ne trebuiasca un antrenor.

    • vili spune:

      Alt antrenor sa faca ce? Sa-i invete sa tina mingea-n mana? Numai Stanga stie ce e de facut mai departe, e greu sa omogenizeze echipa in scurt timp, iar diferenta de valoare intre jucatori e destul de vizibila. Cand vrei performanta, e nevoie de timp, iar daca pleaca Stanga… unde eram acum 2 ani? Reusea altcineva asa ceva? Unde ne batem acum? E simplu sa gandesti in prezent fara sa-ti pese de celelalte 2 timpuri…

  • abu spune:

    Si eu zic sa avem rabdare. Cei adusi se acomodeaza mai greu, dar sa speram ca batem la Baia Mare si apoi cred ca va fi mai usor.
    Sa fim seriosi, dar dupa tragerea la sorti cati dintre noi dadeau sanse reale de calificare?
    Sa asteptam rezultatele din campionat unde, exceptand rezultatul de la Cluj nici nu mergem rau.

  • vedete si valori spune:

    NE ERA DOR DE IACOB SANDU. L-AM VAZUT JUCAND SI NE ESTE MILA CE A AJUNS. O PERIOADA L-AM REGRETAT DAR ACUM INTELEGEM CA A FACUT BINE CA A PLECAT. VA I-A BANII SI VA …..

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.