RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie cu emoţii pentru Jiul Rovinari

/ 25 septembrie 2010

Jiul Rovinari a trecut cu bine şi peste meciul cu Ghecon Lăpuşata, trupa lui Cătălin Trofin păstrându-şi procentajul de 100% pe teren propriu, meciul de vineri fiind câştigat cu 1-0 (1-0).

Ghecon Lăpuşata a venit la Rovinari cu gândul la obţinerea a măcar unui punct, însă Jiul a tras cu dinţii de victorie şi a obţinut-o cu multă trudă. În minutul 6 Amzucu a fost aproape de deschiderea scorului, la o lovitură de colţ fundaşul Jiului trimiţând balonul cu capul în bara laterală a porţii celor de la Ghecon. Şoşoi a fost şi el aproape de gol zece minute mai târziu, dar şutul său la colţul lung a fost scos în corner de portarul oaspeţilor. Forcingul din prima repriză al gazdelor părea să nu aibă urmări şi pe tabela de marcaj a Stadionului Tineretului din Rovinari, dar când toţi se gândeau la pauză şi la ce le va oferi repriza secundă, Şoşoi a prins un şut de excepţie de la circa 25 de metri şi plasa porţii vâlcene a fost scuturată, Jiul intrând astfel în avantaj la cabine.

Contrar aşteptărilor, Jiul Rovinari a avut o repriză secundă de chin, oaspeţii forţând la un moment dat cu toate liniile egalarea. Aceasta putea fi obţinută în minutul 60, dar Voinea a respins un şut trimis din interiorul careului de un atacant al oaspeţilor, iar balonul reluat din nou spre poartă a fost respins in extremis de Amzucu. Chiar dacă au cedat iniţiativa la mijlocul terenului, defensiva s-a dovedit de oţel şi Ghecon n-a reuşit să marcheze la Rovinari, mai mult decât atât, pe final de joc Jiul îşi putea dubla avantajul. În minutul 90 Fotescu a scăpat singur spre poarta vâlcenilor, dar de la 14 metri a şutat în portar şi tabela a rămas nemodificată, 1-0 fiind victoria care a urcat din nou Jiul pe podiumul seriei a IV-a din Liga a III-a.

Managerul echipei rovinărene a urmărit meciul în tribuna Stadionului Tineretului alături de preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, şi la finalul întâlnirii a recunoscut că echipa sa a avut un joc mai puţin reuşit, dar a menţionat şi care au fost condiţiile în care s-a disputat meciul de la Rovinari: „Am obţinut un succes meritat, chiar dacă a fost foarte greu şi pentru victorie am avut ceva emoţii. Am primit şi vizita unei echipe foarte motivată. Din câte am auzit, viitorul lor depindea de rezultatul jocului cu noi sau cel puţin de prestaţia lor de aici. Una peste alta, sunt mulţumit de faptul că am mai acumulat trei puncte în clasament şi ne menţinem în graficul obiectivului propus, acela de a încheia campionatul în primele cinci echipe din serie”, a declarat Constantin Podaru pentru www.sportingorj.ro.

Jiul Rovinari – Ghecon Lăpuşata 1-0 (1-0)

Stadion „Tineretului” Rovinari, spectatori: 600

A marcat: Şoşoi (min. 45)

Jiul Rovinari: Voinea – Traşcă, Cârciumaru, Amzucu, Daviţoiu (min. 80 Vulpe) – Tudorache, R. Rădoi, Stoian, Ţurai (min. 60 Văcaru) – Şoşoi (min. 56 Meliţă), Fotescu. Antrenori: Cătălin Trofin şi Gabi Răscol.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.