RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Refuzaţi la Pandurii, buni la alţii

/ 2 august 2010

Ceea ce se pare că lipseşte multor echipe din Liga I, un departament de scouting, nu se regăseşte nici în organigrama Pandurilor, iar acest lucru a dus la pierderea unor jucători importanţi, care au fost propuşi gorjenilor, dar pentru care ori nu s-au găsit ochi care să-i vadă ori au fost antrenori prea plictisiţi pentru a-i lua în calcul.

Iată numele şi CV-urile câtorva dintre cei cărora porţile Pandurilor li s-au închis:

Aluísio Chaves Ribeiro Moraes Júnior – atacant, 23 ani

În acest moment, cel mai important nume de pe lista refuzaţilor la Pandurii pare a fi brazilianul Aluísio Chaves Ribeiro Moraes Júnior, nimeni altul decât atacantul Gloriei Bistriţa pe care se bat acum mai toate echipele din Liga I. Înainte de a ajunge la Gloria, un CV al brazilianului însoţit şi de un DVD a fost pe masa Pandurilor, dar la Târgu Jiu nimeni n-a avut ochiul lui Şumudică.

Rodrigo Batista da Cruz – Rodriguinho – atacant, 27 ani

A jucat în ultima vreme pentru Santo Andre, o echipă susţinută de cei mai potenţi oameni brazilieni, marcând în ultimul sezon 15 goluri în 21 de meciuri jucate în Campionatul Paulista. Refuzat de Pandurii, Rodriguinho a ajuns la Fluminense, echipă pentru care evoluează în prezent în prima ligă din Brazilia având adunate 10 prezenţe şi un gol în acest campionat. Fluminense este liderul campionatului brazilian după primele 12 etape.

Marcelo Antonio Guedes Filho – fundaş, 23 ani

În 2008 a plecat de la Santos la Wisla Cracovia. După un prim sezon nu foarte strălucit în Polonia, Marcelo a fost propus Pandurilor, dar nu s-a ajuns la o înţelegere. Drept urmare, Marcelo a rămas la Wisla, echipă la care a avut un sezon excelent, 27 de meciuri şi 7 goluri în tricoul echipei din Cracovia, evoluţii care l-au făcut să intre în atenţia unor cluburi mari din Europa, în această vară el fiind transferat de PSV Eindhoven.

Nuno Diogo – fundaş, portughez, 29 ani

Nuno Diogo a venit în România de la Leixoes jucând pentru prima dată în Liga I în tricoul celor de la CS Otopeni. Sezonul trecut a evoluat la FC Braşov, iar din această vară este jucătorul campionilor de la CFR Cluj. Propus Pandurilor în perioada în care echipa gorjeană era condusă de Sorin Cârţu, portughezul a fost refuzat pe motiv că i-a răspuns nepoliticos tehnicianului într-un meci în care a fost adversar al Pandurilor.

Rogerio Gonzalves Martins, atacant, 25 ani

Brazilianul a jucat în 2008-2009 pentru Ergotelis în prima ligă din Grecia după care a dorit să vină la Pandurii. A fost în probe la Târgu Jiu, dar Sorin Cârţu a dat verdictul: „Este prea gras!”. Drept urmare s-a întors în Grecia unde a prins doar un contract în Liga a II-a, la Olympiacos Volos, echipă pentru care a marcat însă 18 goluri ducând-o practic spre promovarea în Liga I. Ofertat şi de echipe din prima ligă franceză, Rogerio pare să fi optat pentru a rămâne totuşi în Grecia, la Asteras Tripolis, în prima ligă.

Michel Bertasso – fundaş, 25 ani

Fundaşul brazilian Michel Bertasso a fost în probe la Pandurii chiar în această vară. Conaţionalul său, Carlos Cardoso, a insistat pentru înregimentarea sa la Pandurii cunoscându-i calităţile, însă nimeni n-a avut timp să-l vadă prea mult pe Bertasso. Venit chiar în perioada în care Pandurii treceau de pe mâna lui Baciu pe cea a lui Badea, Bertasso a părăsit România fără a primi răspunsul dorit. Până la urmă brazilianul a semnat cu Vitoria Setubal, din prima ligă portugheză.

Walter Januario de Paula Junior – fundaş central, 26 ani

A evoluat la Guarani şi Vila Nova. Propus Pandurilor a ajuns în 2010 la Botafogo, echipă pentru care a jucat în Campionatul Paulista, şi la Nautico, pentru care joacă în acest moment în Serie B.

Viera Soares Fabiano – atacant, 26 ani

A început fotbalul la Atletico Sorocaba, dar a trecut şi pe la Academia de fotbal a celor de la PSV Eindhoven. În 2007 Santos l-a împrumutat la SC Recife pentru o jumătate de an după care s-a întors la Santos, echipă de la care a plecat în 2010 la Atletico Sorocaba, acum evoluând pentru Ipatinga, în Serie B.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • relu spune:

    pai daca aveam oameni priceputi la echipa mai picam de atatea ori in liga a 2-a?cred ca domnul condescu,pe care il respect pt.tot ceea ce face pt.fotbalul din targu-jiu,ar trebui sa isi aleaga cu mai mare atentie oamenii cu care lucreaza…un departament bun de scouting este vital pt.orice echipa…

  • spaga spune:

    normal la ce conducere avem. ! sa pricepe la toate. inafar de fotbal. !!. 🙁 .dupa 5 ani de liga 1. tot la retrogradare ne batem in fiecare an .!! . se vede cat fotbal stie conducerea clubului..

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.