RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii luptă în continuare pentru Liga I

/ 15 iunie 2010

Chiar dacă şansele par tot mai mici odată cu trecerea timpului, Pandurii nu renunţă la lupta pentru un loc pe prima scenă a fotbalului românesc încercând să profite de o portiţă administrativă.

Locul obţinut de FCM Târgu Mureş este contestat şi dorit de Pandurii, care cer Federaţiei Române de Fotbal analizarea cu atenţie şi responsabilitate a dosarului de licenţiere depus de gruparea mureşeană considerând că aceasta nu poate întruni condiţiile necesare datorită faptului că este înfiinţată abia în 2008. FCM Târgu Mureş a replicat prin faptul că sunt continuatorii de drept ai clubului AS Unirea Sânnicolau Mare, operaţiunea din 2008 fiind doar de schimbare de denumire şi de sediu a clubului.

Preşedintele Marin Condescu apreciază că la acordarea licenţelor s-a greşit, iar ceea ce va urma va dăuna fotbalului românesc: „După ce o să analizeze cei de la UEFA modul în care a fost acordată licenţele pentru Liga I vor avea de suferit echipa naţională şi echipele care participă în cupele europene”, a declarat oficialul Pandurilor.

În favoarea Pandurilor vine şi o declaraţie făcută anul trecut de Viorel Duru în momentul în care celor de la FCM Târgu Mureş le-a fost refuzată licenţierea pentru Liga I: „Mureşul nu poate juca în Liga I. Până în 2011 nu au cum să primească licenţa. Ei au preluat doar numele, nu şi patrimoniul clubului, deci nu sunt continuatori. Ca urmare, clubul FCM Târgu Mureş nu putea solicita licenţa, deoarece nu avea vechime ca membru afiliat de minim trei ani la data când începea sezonul competiţional pentru care solicita licenţa, respectiv 1 iulie 2009”, a motivat Viorel Duru nelicenţierea celor de la FCM Târgu Mureş de anul trecut.

O decizie finală privind licenţa pentru Liga I pentru FCM Târgu Mureş se va da în aceste zile, programul Pandurilor, făcut iniţial pentru participarea în Liga a II-a, urmând a suferi modificări în cazul în care gorjenii vor primi un răspuns favorabil din partea Federaţiei Române de Fotbal la memoriul depus.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.