RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Egal care amână verdictul pentru ultima etapă

/ 18 mai 2010

Pandurii şi-au dorit, au crezut într-un succes în faţa timişorenilor şi chiar au fost aproape de a-l obţine practicând unul dintre cele mai bune jocuri din acest retur, însă ghinionul împletit cu neputinţa au dus echipa în faţa unei noi remize fără gol şi a amânării verdictului retrogradării pentru ultima rundă.

Uns principal la Pandurii după suspendarea lui Sorin Cârţu, Florin Bejinaru a abordat partida cu FC Timişoara cu un prim unsprezece ceva mai ofensiv, cu doi atacanţi şi cu Păcurar şi Hidişan în linia mediană, dar tabela avea să rămână nemodificată în ciuda unor ocazii importante la poarta lui Taborda. Stromajer a dejucat pasul la offside al timişorenilor în minutul 14, dar n-a avut curajul de a şuta din unghi, l-a aşteptat pe Orac, iar faza a rămas fără rezultat, aşa cum s-a întâmplat şi la şuturile lui Rusu şi Păcurar din minutele 19 şi 21. După o perioadă de acalmie, în minutul 38 Pandurii au trecut pe lângă deschiderea scorului după o fază în care Popete a întors ideal pentru Orac, dar şutul acestuia din 12 metri a trecut mult peste poartă. Timişoara a recepţionat avertismentul şi a ieşit mai periculos în jumătatea Pandurilor, finalul de repriză aducând trei şuturi ale oaspeţilor, unul peste poartă, semnat de Maxim în minutul 41, şi două reţinute de Mingote, Magera în minutul 41 şi Goga în minutul 42.

După pauză timişorenii au fost mai activi şi ocaziile au venit tot în dreptul lor, însă a fost vorba tot de şuturi din afara sau de la marginea careului mare, Mingote fiind însă de fiecare dată la post atunci când baloanele au fost trimise pe spaţiul porţii, Sepsi şi Cociş fiind autorii celor mai periculoase şuturi expediate la poarta Pandurilor. Introdus în partea a doua a jocului, Tremonti a fost la un pas de a aduce fericirea în tribune, în minutul 75, după ce a întors câţiva adversari, brazilianul a căutat vinclul porţii lui Taborda, dar balonul a trecut la o palmă de ţintă şi tabela a rămas nemodificată. Peste doar două minute Goga şi-a arătat clasa scăpând de adversar, dar şutul său la colţul lung a trecut puţin pe lângă poartă, aşa cum s-a întâmplat în minutul 81 şi la poarta lui Taborda la şutul lui Stromajer după un un-doi al slovenului cu Orac. Când toată lumea părea a se mulţumi chiar şi cu un rezultat egal, în minutul 88 Pandurii au fost aproape de dezastru, Popete reuşind in-extremis să scoată de pe linia porţii un balon trimis de Cociş, balon pe care scria „retrogradare”.

Chiar şi în condiţiile în care Pandurii au obţinut în ultimele 16 partide doar o singură victorie, marcând doar de patru ori în porţile adverse, trupa lui Condescu respiră încă şi speră la o minune. Aceasta mai poate veni doar în condiţiile în care Pandurii vor învinge în ultima rundă la Alba Iulia, Universitatea Craiova va pierde acasă în faţa Oţelului, iar Iaşiul nu va reuşi să învingă pe Unirea Urziceni. Restul e la mâna celor care acordă licenţele…

Pandurii Târgu Jiu – FC Timişoara 0-0 (0-0)
Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 4.000

Pandurii: Mingote – Popete, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (min. 71 Dedu), Rusu, Păcurar (min. 67 Tilincă), Orac – Kamara (min. 57 Tremonti), Stromajer. Antrenor: Florin Bejinaru.

FC Timişoara: Taborda – Luchin, Nibombe, Cisovsky, Maxim – Curtean, Bourceanu, Sepsi – Magera – Cociş, Goga. Antrenor: Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Murgan (min. 45), Rusu (min. 90+2) / Cisovsky (min. 51), Luchin (min. 77), Cociş (min. 90+3).

Arbitri: Istvan Kovacs – Cristian Nica, Eduard Dumitrescu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.