RSS post comments feeds rss email feeds twitter

AVANCRONICA LIGA A III-a, SERIA A IV-a / Ralbex Turcineşti – Minerul Jilţ Mătăsari

/ 29 aprilie 2010

Aparent fără griji, Ralbex Turcineşti şi Minerul Jilţ Mătăsari se luptă la Târgu Cărbuneşti pentru o poziţie cât mai bună în clasamentul seriei a IV-a. Ralbex, ca echipă gazdă vrea să-şi valorifice avantajul terenului propriu în timp ce “minerii” speră să-i facă impresie bună noului tehnician Marcel Ploae, la debutul său pe banca mătăsărenilor.

Ralbex Turcineşti ocupă locul 11 în seria a IV-a, cu 34 de puncte acumulate şi nu-şi permite paşi greşiţi acasă dacă vrea să continuie în Liga a III-a şi sezonul următor. “Este un meci aproape capital, cel puţin din punctul nostru de vedere. Suntem la „-5” la adevăr şi orice pas greşit acasă costă scump, aşa că avem nevoie mare de o victorie în acest meci. Nu e deloc un meci uşor, dar trebuie să-l câştigăm cu orice preţ şi sper că şi băieţii conştientizează acest lucru. Este foarte greu pentru că jucăm acasă, dacă era în deplasare, presiunea era alta…” a declarat pentru www.sportingorj.ro antrenorul gazdelor, Cristi Popescu. Instalarea lui Marcel Ploae pe banca tehnică a Minerului Mătăsari chiar înaintea acestui meci ar putea fi o motivaţie suplimentară pentru  oaspeţi şi un obstacol în plus pentru fotbaliştii de la Ralbex. „Aducerea lui Marcel Ploae la Minerul Mătăsari ar putea fi un lucru bun pentru ei. Este adevărat şi că echipele dau mai mult pe teren la primul meci al noului antrenor, dar noi încercăm să ne luăm măsuri astfel încât să nu ne surprindă cu nimic. Avem şi noi câţiva jucători care au mai lucrat cu Ploae, pe Munteanu, Amzucu, Bucă, şi îi voi mai întreba şi pe ei despre anumite chestiuni legate de jocul echipelor antrenate de acesta” a mai spus Cristi Popescu.

Minerul Jilţ Mătăsari este o formaţie liniştită, departe de polii clasamentului. Locul 8 le dă mătăsărenilor liniştea de a construi echipa pentru sezonul viitor, unul în care vor emite pretenţii mai mari sub conducerea lui Marcel Ploae. Etapele rămase de disputat sunt adevărate teste pentru fotbalişti iar cine le trece va continua să lucreze cu Ploae. „Am reuşit în sfârşit să semnăm contractul cu noul antrenor. Marcel Ploae va fi antrenor la Minerul Jilţ Mătăsari cel puţin până la sfârşitul acestui sezon, după aceea având opţiune de prelungire pentru încă doi ani. Marcel Ploae are o părere destul de bună despre jucătorii pe care i-a găsit aici, însă este de părere că va fi nevoie de multă muncă pentru a corecta registrul tactic, acolo unde, spune el, echipa suferă în acest moment. În linii mari este mulţumit de lot. La Târgu Cărbuneşti mergem să jucăm fotbal, aşa cum facem la fiecare meci. Să vedem ce-o ieşi… Obiectivul nostru este o clasare cât mai înaltă, dar şi formarea unei echipe pentru campionatul viitor. Nu cred că trebuie să ne gândim la evitarea retrogradării. Stăm destul de bine în clasament deşi acesta este destul de strâns şi sunt multe echipe angrenate în această luptă. Câştigând tot ce avem pe teren propriu nu cred că vom avea niciun fel de emoţie” a declarat pentru www.sportingorj.ro directorul sportiv al Minerului Mătăsari, Ion Şolea.

Jocul Ralbex Turcineşti – Minerul Mătăsari are loc vineri, de la ora 17.00, la Târgu Cărbuneşti şi va fi condus de o brigadă din Timişoara, cu Alin Roşu la centru ajutat de asisitenţii Nicolae Chiţoiu şi Florin Pralea.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.