RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Mai gladiatori decât Gladiatorii şi la baschet şi la pumni

/ 15 aprilie 2010

Energia Rovinari  aînvins cu 120-71 şi a dus scorul confruntării cu Gladiator Cluj Napoca din play-out la 2-0, însă al doilea meci a fost unul care va rămâne în memoria spectatorilor prin bătaia generală la care au participat jucătorii celor două echipe.

După ce s-au impus clar în primul meci, jucătorii Energiei îşi doreau o victorie concludentă şi în al doilea meci, cel care devenea automat şi ultimul pe teren propriu din acest sezon, însă încă din debutul meciului au apărut clinciuri între americanii celor două formaţii. Meciul a fost mai strâns decât în prima întâlnire, dar Energia nu avea cum să piardă controlul întâlnirii, acest lucru enervându-i probabil pe americanii celor de la Gladiator. Conflictul a fost declanşat după ce Apostol a cerut arbitrilor socoteală pentru un fault asupra sa, fault în care acestuia i-a sărit din gură proteza. În vreme ce Apostol se îmbrâncea cu Levine, Bruno Roschnafsky a dat cu piciorul în proteza lui Apostol, proteză care era în acel moment pe parchet. A urmat apoi o bătaie generală în care au fost implicaţi aproape toţi jucătorii, cei mai vehemenţi fiind americani. Până ca forţele de ordine să reacţioneze, vreme de 20-30 de secunde s-au împărţit pumni serioşi. După îndelungi deliberări, câte patru jucători de la fiecare echipă au fost eliminaţi. De la Energia au fost trimişi la cabine Trim, Darby, Apostol şi Tyner, în vreme ce de la oaspeţi au fost eliminaţi Freeman, Bishop, Levine şi Dawson, ultimul având o reacţie nervoasă la adresa unuia dintre arbitrii, arbitru după care a intrat pe teren pentru a lămuri situaţia, însă acesta din urmă a apelat la forţele de ordine pentru ca jucătorul Gladiatorului să fie evacuat din sală.

Eliminările clujenilor au dus la o situaţie inedită, Gladiator a rămas cu doar patru jucători şi a jucat fără schimbări până la finalul partidei. Fără a mai conta în joc, Gladiator a continuat partida, iar Theo Evans şi-a retras pe bancă jucătorii experimentaţi care i-au mai rămas după eliminări. Partida s-a jucat doar pe cartea atacului, fără faulturi şi fără alte probleme, iar după ce în primul meci Păun a înscris primele sale puncte în Divizia A, acum juniorul Bratoloveanu a înscris 13 puncte evoluând 15 minute.

Energia are 2-0 la general în confruntarea cu Gladiator din play-out, iar meciul de la Târgu Jiu ar putea fi şi ultimul, Bruno Roschnafsky declarând că va trimite federaţiei propunerea de a nu mai juca un meci declarând forfait. Conducerea Energiei spune că nu ştie ce se va întâmpla, Dan Cumpănaşu declarând că echipa nu va face deplasarea la Cluj doar în cazul în care echipa gorjeană va primi o înştiinţare scrisă din partea federaţiei în acest sens.

Energia Rovinari – BC Gladiator Cluj Napoca 120-71 (21-16, 30-18, 38-18, 31-19)
Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Tyner (8), Troupe (12), Lupusavei (17), D. Ilie (12), Apostol, Darby (4), Căpuşan (10), Alionescu (7), Stroescu (9), Trim (10), Barber (18). Antrenor: Theo Evans.

Gladiator: Racoviţan (13), Mihaiu (15), Dawson (4), Levine (9), Roschnafscky (17), Freeman (4), Bishop (2), Szoke (7). Antrenor: Bruno Roschnafsky.

Arbitri: Mircea Şerban, Dorin Fumu, Adrian Habor.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • I Love Energia spune:

    Niste animale…niste nenorociti…nu am nimic cu cei de la gladiator chiar ii respectam dar dupa ce au facut azi nu mai merita nici macar respectul meu

  • jack spune:

    Care forte de ordine?Cei care s-au asezat cu fata spre public si se uitau ca … la poarta noua?”Fortele” de ordine stau si-si etaleaza „talentele” numai cu picii care vor sa mai intre pe teren la pauza sau dupa meciuri.Halal meserie si retribuita pe deasupra.

    • I Love Energia spune:

      Corect…stateau si se uitau…prob asteptau sa vada sange sa intervina si ei…niste tampiti

  • bianca spune:

    Energia Rovinari este echipa mea favorita Imi Place foarte mult de Kibwe Trim ,Porter Troupe ,Louis Darby si Kevin Tyner

  • Mihai spune:

    @ I Love Energia -> buna asta :))
    @ biaca -> jucatorii romani nu iti plac, nu sunt buni, nu joaca bine :))

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.