RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Petrişor Gănănău: „Toţi se limitează la aprecieri şi la felicitări şi tot eu trebuie să bag mâna în buzunar”

/ 16 martie 2010

În mod evident unul dintre cei mai medaliaţi gorjeni, Petrişor Gănănău a pus la gât o nouă medalie de aur la sfârşitul săptămânii trecute, la Iaşi urcând în ring la Cupa României la box pentru seniori.

Gănănău spune că este dezamăgit de faptul că, în ciuda performanţelor avute, a ajuns la un punct în care, din cauza problemelor financiare, ar putea părăsi Gorjul: „Am boxat relaxat, calculat şi mi-au intrat aproape toate loviturile, asta pentru că m-am pregătit foarte bine, dar mai mult pe cheltuiala mea. Acum şi-au adus aminte toţi de mine, toată lumea apreciază performanţa, dar nimeni nu mă ajută, toţi se limitează la aprecieri şi la felicitări şi tot eu trebuie să bag mâna în buzunar… Şi acum am primit unele oferte din Bucureşti. Am atâţia ani de box de performanţă, am luat atâţia pumni în cap şi eu nu am nimic… De-aş avea şi eu măcar pe sfert din cât au fotbaliştii…”, a declarat Gănănău pentru www.sportingorj.ro . Boxerul de aur al Gorjului spune că dacă ar putea să o ia de la capăt, ar alege fotbalul: „Dacă ar fi să mă mai nasc odată, n-aş mai face box, aş trece la sportul rege. Din punct de vedere financiar e mai bine fotbalist la liga a IV-a decât boxer”.

Înlăturarea lui Rudel Obreja din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box i-a redeschis lui Petrişor Gănănău porţile lotului naţional, boxerul gorjean intrând acum în vederile lui Dorel Simion pentru Campionatul European care va avea loc în această vară în Rusia: „După schimbările de la federaţie sunt mai relaxat. Obreja nu m-a agreat, mă dădea mereu la o parte. Eu îl apreciez în continuare, dar cred că meritam şi eu o şansă. Acum am stat de vorbă cu Dorel Simion, care este coordonatorul lotului naţional şi cu care am fost şi coleg la lot, şi acesta mi-a spus că va trimite pentru mine la club un fax de convocare la lotul naţional”, a mai declarat Petrişor Gănănău.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • Adi spune:

    Fara a-i lua din merite lui Petrisor in Romania nu exista nici un pugilist de valoare la +91 kg si de aceea a castigat fara probleme. La 91kg sigur avea probleme. Sfatul meu este sa slabeasca macar 10 kg si sa treaca la profesionisti. Cu un bun impresar/manager poate sa castige bani frumosi in putinii ani pe care ii mai are in box.

  • Goangala Sergiu spune:

    Dupa parerea mea…in calitate de fost boxer la minerul motu,vreau doar sa spun ca acest sport nu il practica orice fel de persoana…ar trebui mai mult atentie din partea celor de la federatia romana de box!va bateti joc de sportivi din aceasta tara…cu sau fara rezultate,pacat!si eu am facut box timp de 10 ani,si cu ce mam ales cu nimica…doar ca am fost campion si atat,nu este corect.din cauza banilor pleaca lumea pe occident sa faca sport,pentru ca nu sunt platiti ca atare!boxeri din romania vau facut cu p..a mare pe toti de la federatie,si inclusiv pe antrenori etc!

  • Goangala Sergiu spune:

    Are perfecta dreptate Gananau,cand zici ca nu se merita…fotbalul este platit peste masura…si rezultate 0!

  • fost boxer spune:

    am boxat cu Gananau undeva la juniori ,era un boxer talentat eu zic sa treaca la proesionisti sa nu mai piarda timpul.Bafta

  • Dan spune:

    Gananau e boschetar .Milogul orașului Sadu

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.