RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, aproape de o surpriză la malul mării

/ 11 martie 2010

Campionii de la HCM Constanţa au reuşit să învingă trupa lui Vasile Stângă, nu fără emoţii însă, dobrogenii impunându-se în restanţa etapei a XX-a cu scorul de 36-32 (19-14).

Energia a început slab meciul cu cei de la HCM şi echipa condusă de Zoran Kurtes s-a distrat pe alocuri cu apărarea gorjenilor, la pauză intrând la cabine cu un avantaj substanţial, scor 19-14. Vasile Stângă a reuşit însă ca la pauză să-şi mobilizeze elevii, care au practicat o apărare mai agresivă, iar cu zece minute înaintea finalului tabela indica un rezultat de egalitate, scor 28-28. Surpriza părea să prindă contur după ce Energia Pandurii a reuşit să preia conducerea cu 29-28, însă handbaliştii gorjeni parcă s-au speriat de posibilitatea de a contabiliza două victorii în faţa constănţenilor în acest sezon, Florea a ratat un contraatac şi în loc de desprindere a venit nu doar egalarea, ci şi eliminarea lui Kukrika. HCM Constanţa a profitat din plin de omul în plus, a preluat conducerea şi în ultimele cinci minute a defilat în faţa unei echipe gorjene descumpănite. Humberto, Florea sau Kukrika au pierdut uşor posesii ale Energiei, în vreme de Buricea şi-a îndeplinit o parte din promisiunea făcută la Târgu Jiu, HCM Constaţa câştigând cu scorul de 36-32.

Energia va reveni imediat la Târgu Jiu, asta pentru că duminică echipa lui Vasile Stângă are de disputat un nou meci foarte important, pe teren propriu urmând a întâlni pe Steaua Bucureşti, un veritabil derby pentru locul 3.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • laurentiu spune:

    Prima repriza slaba.A doua mult mai buna dar si constantenii au intrat mai relaxati dupa pauza.Ma bucur ca isi intra in mina Cricitoiu.Daca o tine tot asa o sa aiba un mare viitor.In schimb,Kucrika si Simovici…….cam nasol….Un alt plus pentru noi este Ciobanu.

    P.S. Am inteles ca Vucas si-a reinceput antrenamentele.doamne ajuta !!.Ziua in care o sa-l vad pe Apolzan rezerva o sa fie una din cele mai fericite.

  • No mercy spune:

    Cand va face si acest site o analiza a jocurilor facute de componentii Energiei? Uite, cum face, de pilda, site numaibaschet.ro. Asa am stii si noi cine cat si cum a jucat, pt ca eu de exemplu m-am saturat sa vad interii energiei ca fac figuratie meci de meci, si aici ma refer mai ales la cei titulari si nu la Criciotoiu care joaca rar si putin pe cand „marile vedete ale echipe” si cu salarii barosane ca acest filip, ca acest kukrica. Pe numaibaschet este o statistica foarte buna care spune cam asa: de exemplu: catalin burlacu (asesoft) a jucat 28 minute, a dat 8 pase decisive a dat pase gresite 4 si a marcat 17 puncte. Am dat doar un exemplu. Pe cand asa ceva si pe acest site sa scrie asa: In meciul cu hcm de exemplu: portarul x a avut un procentaj de 40% a mingilor parate, extrema y a jucat 25 min, a dat pase bune 5, a dat pase gresite 2, a marcat 7 puncte, interul dreapta x a jucat n minute si asa mai departe, iar la sfarsitul unui tur si al returului sa se faca o statistica centralizatoare cum si cat a jucat fiecare. Nu se poate ca sa-l comparam pe unul care joaca doar faza de aparare cu unul care face ori ambele faze ori doar atacul. Nu putem sa le cerem tuturor sa dea acelasi randament. Am inteles ca lumea sa bucura sa-l vada pe Apolzan rezerva, ok rateaza mult, dar nici nu-l putem compara cu vedeta fLOREA care are salariul de 2 ori mai mare decat Apolzan (din cate am inteles acest Apolzan are un salariu fff mic si e mereu injurat iar vedetele iau si de 4 ori salariul lui si nici nu joaca nimik. Pai la 3500euro ai lui kukrica si 2500 ai lui filip ar trebui sa dea meci de meci macar 5 goluri, ori ei cate au dat? Marea vedeta Kukrica a dat in tot returul 10 goluri iar cealalta „mare vedeta” Filip a dat 1 singur gol in 5 meciuri. Nu se poate asa ceva! Paius nu mai stie sa inscrie de cand face mai mult faza de aparare si cand e mutat cand pe stanga cand pe dreapta. In concluzie, as avea o rugaminte la dvs Cristi Constantinescu sa faceti dupa meciuri o statistica cu ce a jucat si cat fiecare sa nu-i injuram doar pe unii care gresesc dar isi dau cat de cat silinta iar altii carora nu le pasa desi joaca de 2 bani sa fie cocolositi desi ar merita apostrofati meci de meci. Apropo, ce se intampla cu Valentin Popescu, mereu e trecut pe foaie si nu e incercat deloc nici pe aparare nici pe atac? Nu e bun? Pai dak nu e bun de ce mai e platit de ce mai e in lotul acestei echipe? Ar avea cineva curaj din presa gorjeana sa-l intrebe pe antrenorul Stanga despre acest caz V Popescu? In rest, tot ce putem face noi spectatorii si telespectatorii fenomenului handbalistic de la Gorj este sa speram ca ne vom prezenta mult mai bine in meciul cu Steaua! pt meciul cu HCM constanta trebuie sa multumim urmatorilor domni handbalisti: Ionut Ciobanu, Bogdan Criciotoiu, Paul Giotoiu!aa, si sa-i multumim lui Florea ca ne-a „mancat” meciul. Restul… altadata… poate!

  • EnergiAAA spune:

    No mercy..dute ma Cu Vali Popescu al tau….luati’va amandoi de mana :))..daca nici Domnul Stanga nu e antrenor.. atunci cine mai e…Si app…Fai tu statisticile daca tot vrei..urmareste meciurile si fati’le singur..ca nu meriti

  • handbalul e viata mea spune:

    EnergiaAA: nimeni nu spune ca ar trebui sa joace Vali Popescu, ia citeste mai bine si apoi sa jignesti omul. Plus ca esti cam „dusmanul” gramaticii, invata intai sa scrii corect romaneste si abia apoi sa vorbesti despre handbal(apropo: se scrie corect du-te, printre altele). Cred ca habar n-ai despre handbal dar te trezesti vorbind. Sunt de parere ca ar trebui ca Vali Popescu sa fie macar o data incercat in aparare sau atac acolo unde crede antrenorul ca da el randament, ori sa nu-l mai tina la echipa si sa fie lasat sa plece dak nu e utilizat in niciun meci, pt ca nu e normal sa-l plateasca degeaba si el sa nu joace, Eu am inteles din comentariul tau ca tu esti unul dintr-aia care dau limbi antrenorilor si nu ai personalitate, esti prea looser ca sa intelegi. Tie probabil ca iti plac infrangerile si probabil ca de aia esti multumit de Stanga. Cat priveste statisticile, nu cred k ar strica sa fie facute in conditiile in care la alte sporturi se fac si asa ne apropiem si noi de ceea ce se face in alte sporturi sau in alte tari.

  • EnergiAAA spune:

    Nu am zis ca imi plac infrangerile dar sa iei bataie cu 4 goluri de la o echipa din CHL care bate pe MONTPELIER eu zic ca este ca o victorie ;)…SHHT

    • handbalul e viata mea spune:

      mie nu mi se pare o performanta dak iei bataie de la o echipa indiferent care e aia, asa ca ciocu mic’ loosere!MTFC

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.