RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie imensă pentru Energia în deplasare cu Ştiinţa Dedeman Bacău

/ 10 februarie 2010

Vasile Stângă a reuşit să-şi adune echipa după două înfrângeri consecutive şi să producă surpriza la Bacău în urma unui meci echilibrat, câştigat cu scorul de 30-29 după ce Ciobanu a apărat o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde ale meciului.

Energia s-a apărat foarte bine începând cu partea a doua a primei reprize, în ciuda faptului că  l-a pierdut şi pe Enache, şi, după ce în minutul 20 a egalat, scor 8-8, a reuşit chiar să treacă în avantaj graţie unei serii de trei reuşite consecutive, scor 10-12 în minutul 25. Gazdele au revenit în joc şi la pauză au intrat la cabine cu un rezultat de egalitate, 13-13.

Începutul părţii a doua a jocului a adus la rampă o echipă gorjeană decisă să ia de la Bacău ceea ce a irosit acasă cu UCM Reşiţa, iar după 5 minute de la reluare tabela arăta un incredibil, pentru gazde, 14-18. Băieţii lui Stângă parcă s-au speriat de victoria ce începea să le surâdă şi au încasat trei goluri fără să marcheze, dar au întors din nou jocul în favoarea lor, în minutul 43 tabela indicând un avantaj de patru goluri pentru Energia, scor 17-21. Au venit apoi şase minute de coşmar, gazdele, purtate pe aripi de veteranul Sandu Iacob revenind la conducere, scor 24-23, cu zece minute înaintea finalului.

Finalul a fost unul de infarct, Energia s-a detaşat din nou la două goluri, dar neatenţia pe faza de atac a dus la pierderea copilărească a unor mingi, fapt ce a făcut ca gazdele să se apropie la un singur gol şi să aibă ocazia să egaleze în ultimele secunde dintr-o aruncare de la 7 metri. Ciobanu l-a secondat excelent pe Dragomir, a apărat aruncarea lui Sandu Iacob, iar Energia s-a impus şi la Bacău cu acelaşi scor cu care reuşise să câştige şi confruntarea din turul campionatului, scor 29-30.

Ştiinţa Dedeman Bacău – Energia Pandurii Târgu Jiu 29-30 (13-13)
Sala Sporturilor Bacău, spectatori: 1.500.

Ştiinţa: Tevzadze (12 intervenţii) – Moskalenko (9 goluri), Iacob (6), Bondar (6), Gurkovsky (6), Onyejekwe (2), Păunică, Prachar, Ghiţă, Iancu. Antrenori: Otto Heel şi Gabriel Armanu.

Energia: Dragomir (14 intervenţii), Ciobanu(2 aruncări de la 7 m apărate), Apolzan (6), Criciotoiu (4), Păiuş (3), Kukrika, Filip, V. Popescu, Humberto (5), Giotoiu (6), Kapular (3), Truică (1), Simovic (2), Enache. Antrenor: Vasile Stângă.

Arbitri: Gheorghe Bejenariu (Piteşti) şi Alin Cârligeanu (Bucureşti).

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.