RSS post comments feeds rss email feeds twitter

EDITORIAL / Respect, căpitane!

/ 17 ianuarie 2010

După ce toată iarna s-au căutat echipe pentru Păcurar, Florin Stângă este cel care a plecat de la Pandurii, grecii de la Xanthi Skoda mizând pe cuplul Stângă-Buga, unul legat şi prin sfânta taină a cununiei, fostul rapidist fiind naşul mijlocaşului ce tocmai a părăsit Pandurii.

Pandurii s-au despărţit în această iarnă, după trei ani şi jumătate de convieţuire, de căpitanul ei, Florin Stângă alegând, la cei 32 de ani ai săi, calea străinătăţii. Xanthi Skoda s-a ales cu un jucător serios, care nu va face de ruşine fotbalul românesc, jucători precum Florin Stângă fiind din ce în ce mai rari în peisajul fotbalului autohton, acolo unde „bamboo”-urile, piţipoancele, şpriţurile şi fentarea antrenamentelor sunt primele ţinte ale celor care vor să-i calce pe urme unui Hagi sau Gică Popescu.

Toată lumea este de acord că Florin Stângă merita acest contract „afară” pentru că vârsta e una ce indică faptul că, poate, acest tren avea o singură oprire pentru el, însă avem o uşoară urmă de regret ştiind că de acum înainte va fi greu de găsit un jucător la Pandurii care să ocolească fanioanele de la colţul terenului atunci când antrenorul îşi va pune trupa să dea ture de teren.

Mereu ne vom aminti că la Târgu Jiu a fost un mic „Dorinel Munteanu”, un jucător ce a înţeles că geniul lui Hagi sau Dobrin nu i-a fost şi lui hărăzit şi că succesul său în această lume plină de hăţişuri depinde doar de truda pe care o va depune şi de picăturile de sudoare ce i se vor prelinge pe tâmple.

Vor fi şi din cei care vor zâmbi ironic, bucuroşi că au scăpat de cel care, prin propriul exemplu, îi obliga la o tură în plus, dar în urma lui Stângă rămâne la Târgu Jiu mireasma bunului simţ şi consideraţia noastră: „Căpitane, te salutăm cu respect!”.

Articol publicat în săptămânalul Polemika.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.