RSS post comments feeds rss email feeds twitter

EDITORIAL / Liga lu’ nea Mitică şi gripa porcină

/ 22 noiembrie 2009

Iată că ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat şi la noi. Primul caz de gripă porcină apărut în Liga I. Până aici nimic neobişnuit, virusul A-H1N1 neţinând seama de vreo categorie profesională. Ceea ce iese în relief este faptul că în prima noastră ligă s-a ajuns până acolo încât s-a amânat un meci deoarece un singur jucător a dobândit acest virus.

De multe ori ni se dau drept exemple campionatele puternice din occident. Tocmai de aceea trebuie să luăm şi noi din experienţa celor mai avansaţi decât noi. În continuare vă voi prezenta un astfel de exemplu în acest sens.

În urma unor simptome de febră şi disconfort general, jucătorii Barcelonei Eric Abidal şi Yaya Toure au intrat în atenţia staffului medical al echipei catalane pentru examene medicale amănunţite.

Rezultatul analizelor a fost neîndurător, rând pe rând confirmându-se că Eric Abidal şi Yaya Toure suferă de noul tip de gripă A-H1N1, situaţie în care cei doi nu puteau intra în vederile antrenorului Pep Guardiola pentru meciul cu Athletic Bilbao contând pentru etapa a 11-a a Primerei Division.

Veştile proaste nu s-au terminat însă aici. În dimineaţa din ziua meciului fundaşul central Rafa Marquez a intrat şi el în carantină în urma unor simptome asemănătoare celor doi colegi ai lui.

Iată, aşadar, că trei jucători importanţi din compartimentul defensiv nu au putut să fie folosiţi de Barcelona într-un meci important la Bilbao, meci în urma căruia catalanii au pierdut de altfel şi fotoliul de lider în dauna rivalilor de la Real Madrid.

Întrebarea care se pune este: „de ce la ei se poate şi la noi nu?”. Răspunsul este simplu: noi ne aflăm în Liga lu’ nea Mitică, iar Pandurii nu aveau de gând să-l voteze pe mult “iubitul conducător” pentru încă un mandat.

Ce s-ar fi întâmplat oare dacă unul din jucătorii Pandurilor ar fi suferit de gripă porcină? Cu siguranţă absolut nimic. S-ar fi dat drept exemplu campionatul Spaniei, unde meciul Barcelonei nu a fost amânat.

Concluzia care s-ar putea trage este aceea că cine se pune rău cu şeful Ligii va avea de suferit. Să ne fi arătat Mitică doar “pisica” sau răutăţile vor continua? Răspunsul îl vom afla probabil foarte curând, atunci când vom afla data la care vom fi programaţi pentru etapa următoare.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.