RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Rază de speranță / Pandurii, om cu om cu ACS Poli Timișoara

/ 20 noiembrie 2016
Pandurii Târgu Jiu a întrerupt seria de trei înfrângeri la rând. Băieții lui Grigoraș au remizat acasă, 2-2, cu ACS Poli Timișoara, în etapa a 16-a a Ligii 1. Liviu Antal a reușit ambele goluri ale gorjenilor. Patru jucători de la Pandurii au debutat în Liga 1 la acest joc: Trocan, Pîrtea, Brânzan și Dodoi.

 

antalPandurii a mai acumulat un punct mic în clasament, ajungând la cota 20, după un joc pe care l-a controlat în mare măsură. Culmea, ACS Poli, echipa de pe ultimul loc, era favorită în fața pandurilor, măcinați de probleme atât financiare cât și de lot.

Pe lângă evitarea falimentului, evitarea retrogradării este noua provocare a gorjenilor după ce componenții experimentați din lotul pandurilor refuză să semneze noile înțelegeri de 1.000 euro. Obodo și V. Munteanu și-au reziliat deja contractele cu Pandurii iar Ungurușan, Herea, Lazar, Grecu, Bunoza și Buijs refuză să mai ajute echipa din Târgu Jiu. Surprinde atitudinea lui Grecu, jucător crescut și promovat de Pandurii, care-i întoarce spatele clubului în momentele dificile. Din fericire, nu toți fotbaliștii de la Pandurii sunt lipsiți de caracter iar cei care au intrat pe teren cu ACS Poli merită tot respectul fanilor gorjeni.

ACS Poli a deschis scorul la Severin prin Popovici, dar Liviu Antal a întors rezultatul cu o dublă. Micuțul Avram nu a fost de acord cu victoria pandurilor și a acordat foarte ușor un penalti pentru oaspeți, transformat de Doman. Și primul gol al bănățenilor a fost marcat după un henț nesemnalizat la Novak, dar când Pandurii e arbitrată de nulitatea de Avram trebuie să se aștepte întotdeauna la ce-i mai rău.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Prestație corectă a veteranului din poarta pandurilor. Nici o vină la goluri. A avut o intervenție de excepția la 2-2, în fața lui Cânu.

Pleașcă: Spre deosebire de Grecu, Pleașcă a acceptat să ajute Pandurii și a făcut-o excelent. A început fundaș dreapta, dar în minutul 24 a fost trecut pe partea stângă să-l blocheze pe Bărbuț iar adversarul său nu a mai contat până la final.

Mrzljak: Închizătorul a fost reprofilat fundaș central și s-a descurcat decent. Din fericire nu a avut în față un adversar masiv care să-l domine fizic.

Vasiljevic: A început ezitant, cu câteva respingeri la adversar dar apoi și-a revenit și a evoluat corect.

Trocan: Fundașul de la Pandurii II a debutat cu acest prilej în Liga 1. Grig l-a trimis în partea stângă dar nu i-a făcut față rapidului Bărbuț. Tehnicianul l-a mutat apoi în partea dreaptă de unde debutantul a centrat perfect pentru primul gol al lui Antal. Calități fotbalistice promițătoare, dar lipsa de viteză pentru un fundaș de bandă pare un handicap.

Răuță: Un uriaș câștig pentru o echipă încropită. Poate deveni un jucător important în Liga 1 dacă va avea continuitate în pregătire și jocuri. Travaliu bun, din nefericire va fi suspendat etapa viitoare cu CFR Cluj.

Sânmărtean: Strălucitor în anumite momente. Unul dintre puțini jucători care scoate din joc doi adversari cu o ușurință remarcabilă. A oferit câteva capodopere de pase și a centrat mereu periculos din fazele fixe.

Hlistei: Promițător, a arătat un potențial bun. Și-a trecut în cont și un asist, la golul doi al lui Antal. A fost semnalizat eronat în offisde într-o situație de unu la unu cu portarul. Este un om pe care poți conta în actuala conjunctură. Fizic bun, travaliu de asemenea bun și tehnică OK.

Voiculeț: S-a remarcat doar prin câteva șuturi periculoase. Nu s-a implicat, parcă, suficient. Când are mingea la picior știe ce să facă cu ea dar fără minge nu ajută prea mult. Și el va lipsi cu CFR Cluj după ce a strâns 4 cartonașe galbene.

Pîrcălabu: Se zbate mult, e inimos, dar trebuie să mai și poți. Fizic e sub standardul Ligii 1. În contact cu adversarul cedează întotdeauna. Cu timpul poate va anula și acest handicap. Are o anumită calitate tehnică care îl recomandă pentru primul unsprezece. A scos o minge bună pentru Antal, dar apoi a centrat aiurea, peste tot careul, din poziție favorabilă. A avut și o finalizare din prima, puțin pe lângă poartă în prima repriză. Indiferent de adversar nu se sfiește să pună osul, cum se spune în fotbal.

Antal: A marcat primele sale goluri la Pandurii în acest sezon. Este la a doua dublă pentru Pandurii. Prima a marcat-o în sezonul trecut, cu ASA Târgu Mureș, scor 3-3, tot la Severin, în play-offul Ligii 1. Uimitor este faptul că a reușit ambele goluri cu capul, el nefiind un vârf de careu.

Pîrtea: Debut în Liga 1 pentru mijlocașul de 20 de ani. Ca și în meciul de Cupă de la Timișoara prestația sa a fost neconvingătoare.

Brânzan: L-a înlocuit pe Hlistei în minutul 83 și a evoluat fundaș dreapta. Nu a părut intimidat de impactul cu Liga 1, cel puțin nu a arătat acest lucru. A fost stăpân pe el în puținele momente jucate.

Dodoi: Debut și pentru tânărul de 18 ani Gabriel Ionuț Dodoi în Liga 1. A intrat în minutul 90 în locul lui Pârcălabu și a evoluat mijlocaș, el fiind vârf de meserie. Ionuț Dodoi este fiul fostului fotbalist de la Pandurii și actual antrenor al Centrului de Copii și Juniori, Mihai Dodoi.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.