RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Țucudean, debut cu gol / Pandurii, om cu om cu ACS Poli

/ 8 august 2016
Vârful George Țucudean a marcat la primul său meci pentru Pandurii Târgu Jiu în victoria cu ACS Poli Timișoara, 3-1, în etapa a 3-a a Ligii 1. Obodo (penalti) și V. Munteanu au completat lista marcatorilor olteni pe Bega.

 

acsPandurii pare să fi descoperit un nou golgheter ! George Țucudean, vârful adus ca înlocuitor al golgheterului Hora, vândut la Konyaspor, a avut nevoie de doar o jumătate de oră pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor.

Țucudean a deschis scorul pe Bega și a ratat alte trei mari ocazii de gol, deși nu este nici pe departe la capacitate maximă din punct de vedere fizic. Fostul stelist a semnat un contract pe un singur an cu Pandurii Târgu Jiu, până în vara anului 2017 iar asta nu e în avantajul clubului în cazul în care Țucudean va fi unul dintre candidații la titlul de golgheter. În cel mai bun sezon al său în Liga 1, George Țucudean a marcat 7 goluri pentru Dinamo, în ediția 2013-2014, în 22 de meciuri.

Pandurii rămân nașii celor de la ACS Poli. În 5 jocuri în Liga 1, oltenii au câștigat de 4 ori.

Pandurii, om cu om

Lazar: S-a remarcat în minutul 53 când a scos de sub transversală reluarea lui Scutaru. Joc decent de picior, nu a degajat aiurea, a ieșit pe centrări când a fost cazul. La gol nu i se pot imputa prea multe, atacantul trebuia să aibă om în marcaj cu toate că era în careul mic.

Ungurușan: Prestație sigură în defensivă pentru noul căpitan, mai puțin activ în ofensivă. Din păcate a încasat al doilea galben în actuala ediție.

Buijs: Olandezul și-a crescut puțin nivelul după jocul dezamăgitor de debut, cu Astra. Parcă are nevoie să mai dea jos câteva kilograme, pare puțin cam lent. A scos penaltiul din care Pandurii a făcut diferența și a mai avut o finalizare în careul advers, mult peste poartă.

Bunoza: Pandurii e vulnerabilă în defensivă, mai ales la faze fixe, deși are o medie de înălțime foarte bună. Organizarea defensivă lasă însă de dorit. După meciul dezastru cu Maccabi, Bunoza a jucat OK la Timișoara. Grigoraș l-a readus în centrul defensivei după ce l-a folosit în ultimele două jocuri ca fundaș stânga.

Grecu: Meciul vieții pentru fundașul gorjenilor. A centrat excelent de fiecare dată, urcările sale ofensive au creat mereu panică în tabăra gazdelor. O greșeală defensivă pe final, la 2-1 putea să coste echipa. Bărbuț i-a luat fața la o minge pe care o proteja, dar Grecu a revenit și a acordat corner.

Mrzljak: Muncitor și eficient la mijloc. A urcat mereu pentru a susține construcția jocului. A avut și o ocazie mare, dar lobul său nu și-a atins ținta.

Obodo: Un joc mai reușit decât cel cu Astra. Și-a asumat și executarea penaltiului la 1-1 și a transformat impecabil. Este primul gol pentru nigerian în tricoul pandurilor.

Trifu: O mare speranță. Verticalizează foarte bine, caută jocul combinativ. L-a servit excelent pe Țucudean la primul gol cu o pasă filtrantă inteligentă care a scos din joc trei adversari. A încasat și un galben pentru un fault la mijlocul terenului. Viteză bună cu mingea la picior, capabil să destabilizeze oricând apărarea adversă.

Voiculeț: Claudiu Voiculeț a evoluat cu numărul 10 la Timișoara deși Lucian Sânmărtean fusese prezentat de curând noul decar. Jean s-a bătut extraordinar la mijloc, a avut acțiuni reușite terminate cu centrări bune. Un om important în echipă. Angajare excelentă pentru V. Munteanu la golul de 3-1.

Herea: Cât poate fizic e foarte util. Dar, din păcate, nu poate mai mult de o oră. O pasă superbă pentru Mrzljak, lăsat singur cu portarul și un joc defensiv bun. Ține bine de minge, se vede din plin experiența sa.

Țucudean: Surprinzător titular cu ACS Poli deși nu e la capacitate fizică maximă. Nici nu avea alte soluții Grigoraș ! Țucudean s-a mișcat, însă bine, a ajuns în fața porții, a căutat spațiile libere și a profitat o singură dată, marcând elegenat cu exteriorul. Putea să realizeze dubla dar a rata alte 2-3 mari ocazii. Meciul de debut la Pandurii a fost jocul cu numărul 100 în Liga 1 pentru vârful de 25 de ani.

V. Munteanu: L-a înlocuit pe Herea în minutul 66 și a marcat golul de 3-1 în prelungirile jocului cu o execuție foarte frumoasă.

V. Alexandru: Debut în Liga 1 pentru golgheterul Ligii a 2-a adus de la Dunărea Călărași. Cam mare decalajul dintre el și Țucudean.Sper doar că tracul debutului să fie de vină. S-a „remarcat” cu un galben luat la ultima fază pentru lovirea balonului după fluierul arbitrului.

Răuță: L-a înlocuit pe Mrzljak în minutul 89.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.