RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Greu și cu Sânmărtean / Pandurii, om cu om cu CFR Cluj

/ 16 august 2016
Pandurii a reușit doar un egal acasă cu CFR Cluj, 1-1, în etapa a 4-a a Ligii 1, în ciuda debutului internaționalului Lucian Sânmărtean. Este a doua remiză la rând pentru trupa gorjeană la Severin în actuala ediție.

 

bucurie panPandurii rămâne neînvinsă în acest sezon, dar jocul prestat de echipa lui Grigoraș rămâne modest. Nici măcar debutul „magicianului” Sânmărtean nu a schimbat mare lucru deși tehnicianul a mizat pe internaționalul român mai bine de o oră.

Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile decurg bine spre foarte bine, Pandurii având o singură înfrângere în 2016 (0-1 cu Steaua în martie), din punct de vedere financiar clubul e tot mai aproape de colaps. Administratorul Narcis Răducan îl împinge spre marginea prăpastiei în timp ce oamenii din Comitetul Director privesc cu nepăsare. Clubul a fost amendat de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF  cu amenzi cumulate de 12.000 lei pentru neplata datoriilor către jucătorii Wellington, Vasco, Mingote și Nicoară. Aceste sancțiuni puteau fi evitate, clubul având banii în cont din transferul lui Hora la Konyaspor, dacă Răducan ordona să se facă plățile în al 12-lea ceas. Dar Răducan nu dă banii de la el de acasă. Mai mult, salariul îi vine direct de la LPF, din drepturile TV, așa că nu are nici o emoție că nu e plătit la fel ca ceilalți angajați sau foști angajați.

Și să revenim la puținul fotbal. Lucian Sânmărtean spune că Pandurii e una din candidatele la titlu. Deocamdată jocul nu o recomandă dar lotul poate îi dă speranțe internaționalului că gorjenii pot fi și printre protagoniștii acestei ediții.

Pandurii a câștigat acasă doar 55 % din puncte puse în joc în actuala ediție. Echipa din Târgu Jiu a învins CS U Craiova, 2-1 și a remizat cu Astra, 0-0 și CFR Cluj, 1-1. De altfel Pandurii s-a chinuit tot anul la Severin unde are doar 2 victorii în 2016, 2-0 cu Astra, în ultima etapă a ediției trecute și 2-1 cu CS U Craiova, în prima etapă a actualului campionat.

Pandurii, om cu om:

Lazar: Fără greșeală. Golul nu i se poate imputa în nici un fel.

Ungurușan: Deși a fost odihnit în Cupa Ligii căpitanul a fost cam lipsit de prospețime cu CFR. Poate ratarea penaltiului cu Chiajna l-a măcinat ! A oferit cadou clujenilor lovitura liberă din care au egalat în condițiile în care adversarul era în tușă iar toată echipa Pandurii în preajma propriului careu. În atac a fost absent.

Pițian: El l-a „marcat” pe Cristian Lopez la golul oaspeților. Altfel destul de mulțumitor în ciuda unor mici gafe de pasare ce puteau conduce la faze periculoase.

Vasiljevic: Probleme mari la construcție în debutul jocului. Apoi s-a redresat. S-a apărat excelent în minutul 32 la Peteleu iar în jocul aerian e mult mai sigur decât Pițian care de altfel e o improvizația ca fundaș central.

Bunoza: Și el improvizație ca fundaș stânga dar cu toate astea a urcat și în ofensivă și a reușit o centrare excelentă în spatele fundașilor adverși. Defensiv și-a făcut treaba dar e greu să joci cu doi fundași laterali greoi și inofensivi în fața unei echipe care s-a apărat grupat în fața propriului careu.

Obodo: 120 de minute în Cupa Ligii și 90 de minute cu CFR. Modest la construcție.

V. Munteanu: A început pe dreapta și a încheiat pe stânga. Și-a încercat șutul în mai multe rânduri dar nu a prins poarta. Cam individualist. A avut șansa unei pase în debutul actului secund dar a preferat un șut din unghi. Iar când a trebuit să tragă nu a făcut-o. A preferat să cerșească un penalti în locul unui șut în postura de unu la unu cu portarul.

Voiculeț: E greu numărul de pe spate. Prea puține reușite pentru un decar adevărat. A avut un șut violent pe mijlocul porții, respins de Mincă.

Sânmărtean: Debut din primul minut la Pandurii. În primele minute n-au prea ajuns mingile la el, relațiile de joc fiind, evident, în mare suferință. Imprecis la fazele fixe. A trimis peste poartă din poziție excelentă, din preajma careului. A și sclipit în cteva rânduri, cu angajări la V. Munteanu și Țucudean. Potențial există ! A ieșit în minutul 63.

Herea: Când are mingea știe ce să facă cu ea. Dar are perioade de joc când lipsește. A executat și o liberă, cu pământul, dar portarul a reținut. A pierdut o minge în terenul advers prea ușor, din preluare, care s-a transformat în contră periculoasă. Pe final poate că era nevoie de tehnica sa pentru a duce jocul mai aproape de careul advers.

Țucudean: Pentru angajament, joc pălăria. A avut o singură minge utilă, parată de Mincă. Izolat, nu a avut nici o șansă.

Mrzljak: Gol superb marcat de croat. Șut imparabil de la 25 de metri. Ce reușită ! Păcat că este lăsat pe bancă unul dintre jucătorii pe care Pandurii poate să scoată ceva bani în viitor.

Trifu: Nu s-a văzut deși a intrat în minutul 68. Nimic notabil.

Răuță: A intrat în minutul 85 în locul lui Voiculeț.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.