RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Lucrurile bune vin dacă le-aștepți

/ 3 august 2016
După tot ce s-a întâmplat în tur, o calificare a Pandurilor în play-off-ul Europa League ar fi o minune la fel de mare precum cele petrecute în urmă cu 2000 de ani tot în Țara Sfântă și i-ar face pe suporterii gorjeni să se închine, cum se spune pe la noi, cu ambele mâini. Probabil, nu va fi cazul, dar frumos este fotbalul când încă mai speri și lupți, iar urmașii pandurilor lui Tudor sunt obligați să lupte!

IMG_9771 Un 1-3 este aproape imposibil de întors pe teren străin, iar Pandurii nu pare a mai avea forța de a înfăptui minuni. Plecarea lui Hora urmează să aducă în vistieria clubului banii atât de mult așteptați de jucători angajați și creditori, însă a lăsat un loc gol în atacul Pandurilor, care nu au niciun atacant în lot pentru meciul cu Maccabi Tel Aviv. Nici Țucudean, nici Vali Alexandru cum nici Sânmărtean nu se regăsesc pe lista pentru acest meci, așa că Grigoraș are opțiuni limitate, cel mai probabil sarcinile ofensive fiind lăsate în special în seama lui Herea, noul golgheter al gorjenilor. Un plus ar fi putut aduce echipei, în această dublă cu Maccabi, Dan Nistor, jucător care a arătat o formă excelentă în perioada de pregătire, dar pe care conflictul financiar cu conducerea clubului l-a transformat într-un abonat al antrenamentelor matinale, alături de Acsinte.

În final, mă întorc la capitolul Hora și aștept, ca mai toți fanii Pandurilor, să aflu suma pentru care golgheterul va merge în țara sultanilor. Mulți s-au grăbit să-l acuze pe președintele Narcis Răducan spunând că nu este în stare să vândă un golgheter al campionatului intern la fel cum s-a spus despre el și că este mult prea larg la mână în condițiile în care clubul se scufundă tot mai adânc în datorii mai vechi sau mai noi. Alții, e drept mai puțini, cred că „a făcut bici”, știți voi din ce. Nu m-am aruncat nici să-l critic și nici să-l laud pe președintele gorjenilor așteptând să-și dea adevăratele examene, care abia în această toamnă încep. E drept că oricui i-ar fi fost extrem de dificil să gestioneze un campionat pe care-l începi cu un buget și îl continui fără a doua jumătate din banii așteptați de la finanțator. Cred că altfel ar fi stat lucrurile știind de la bun început pe ce te bazezi pentru a semna contracte pe care să poți să le onorezi și sper din tot sufletul ca Narcis Răducan să-și fi făcut bine calculele în această vară, altfel viața lui la examenele toamnei va fi una grea, chiar foarte grea…

Asta fiind situația, îl aștept pe Sânmărtean să iasă la rampă și să fie magicianul Pandurilor în campionat, aștept ca Herea să nu le dea apă la moară celor care-l văd „cam obosit” și să ne arate pase precum cea către Hora în meciul cu Astra și, de ce nu, să înscrie la fel de des ca până acum. Vreau și ca Țucudean să se trezească și din veșnica speranță să devină o certitudine, vreau ca Vali Alexandru să nu-l lase deloc pe Țucudean să fie sigur pe postul de titular și mai mult decât orice mi-aș dori ca tinerii l
uați acum în lot să arate că știu și pot. Că nu îi ține în teren o regulă destul de stupidă și că merită să fie acolo pentru că au valoare. Și, dacă tot am ajuns la momentul în care am mărturisit parte din dorințe, hai să lăsăm loc și pentru o nouă minune. Nici la Braga nu prea mai credea nimeni în calificare, dar fotbalul își dă și astfel de momente. „Lucrurile bune vin dacă le-aștepți, / Nu renunța la vise, cândva ai să regreți” este refrenul unei piese pe care mi-aș dori să o fredoneze măcar unii dintre panduri.

IMG_9726

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.