RSS post comments feeds rss email feeds twitter

New Energia, în stand-by

/ 3 iunie 2016
Amânarea Biroului Federal ține pe loc proiectul grecilor de la Energia. Întrunirea oamenilor din federație a fost reprogramată pentru 15 iunie.

downloadSe bate pasul pe loc la echipa de baschet. Până acum, proiectul grecilor a demarat doar la nivel declarativ, iar dacă această săptămână trebuia să fie una decisivă pentru viitorul Energiei, weekend-ul nu va schimba prea mult situația.

Programat pentru astăzi, 3 iunie, la o zi de la încheierea finalei Ligii Naționale, Biroul Federal s-a amânat. Mai-marii Federației Române de Baschet se vor întruni de abia pe 15 iunie, având de stabilit soarta viitoarei ediții a campionatului. Întrebarea este una simplă: câte echipe vor fi la startul sezonului 2016/2017? Energia Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș au retrogradat de pe prima scenă a baschetului masculin românesc, în timp BC Olimpic Baia Mare și CSM Ploiești sunt formațiile ce le vor lua locul. Însă, există varianta ca numărul participantelor să se mărească la 14, scenariu în urma căruia atât gorjenii, cât și medieșenii ar primi un wild-card din partea federalilor.

Decizia este cu atât mai stringentă cu cât timpul se scurge, iar de aceasta depinde și proiectul cu care noii investitori vor să înceapă la Energia. În momentul de față, sunt două planuri schițate de eleni, în funcție de liga în care va juca, mai nou, BC Collazen Energia Târgu Jiu. În orice caz, aceștia spun că nu vor pleca din Gorj nici dacă va fi ca echipa pe care au preluat-o să înceapă din divizia secundă în toamnă. În frunte cu Stathis Smyris, grecii au mers săptămâna trecută la București, pentru a se întâlni cu președintele FRB, Horia Păun. Au încercat să acorde garanții care să „prindă” la șeful Federației, ba chiar ar fi achitat o parte din datoriile pe care oltenii le au către forul național. Totuși, Păun pare să nu fi fost convins pe deplin, dar răspunsul îl vom afla abia la jumătatea lunii iunie.

Sunt foarte multe necunoscute, la fel ca în urmă cu două-trei săptămâni. Deocamdată, doar vorbe aruncate din toate direcțiile și nimic concret. Obligațiile financiare către foștii jucători nu sunt singulare, dar vor fi cel mai greu de achitat dacă proiectul grecilor se va concretiza în vreun fel.

În ceea ce priveşte colaborarea cu cei care şi-au anunţat intenţia de a susţine financiar echipa, lucrurile nu sunt clare, nu sunt clarificate. Aşteptăm să vină la o discuţie cu noi mai hotărâţi. Când am semnat acel protocol de colaborare mi s-au părut foarte decişi, doritori de a investi. Am înţeles că pe parcurs au apărut unele probleme care le-a mai tăiat din elan, dar încă nu au renunţat,” a declarat primarul Florin Cârciumaru.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.