RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Prea mici și nesemnificativi!

/ 31 martie 2016
Pandurii a pierdut derby-ul cu Steaua, însă înfrângerea este una care lasă din nou un gust amar și o sumedenie de întrebări legate de arbitraj, în general.

IMG_5393     Steaua a câștigat din nou la Severin. Nu a mai fost un sec 3-0 ca în sezonul regulat, dar a fost același arbitru, Marius Avram, un personaj trist al fotbalului românesc. Poate că deciziile greșite nu au influențat rezultatul, deși părerile converg spre această concluzie, dar cert este un singur lucru: Marius Avram este un arbitru foarte slab care nu merită să-i fie încredințate astfel de meciuri, poate nici măcar meciuri de primă ligă! Asta chiar dacă unii sau alții, chiar și Edi Iordănescu fiind printre ei, mai fac declarații de complezență numindu-l „arbitru de calitate”.

Înfrângerea suferită și modul în care cele trei puncte au intrat în contul Stelei l-au făcut pe Edi Iordănescu să se așeze în fața tastaturii și să-și verse năduful într-un lung șir de precizări, întrebări retorice și amare concluzii trase.

Redăm în continuare, integral, cele expuse de tehnicianul Pandurilor, rânduri în care Edi Iordănescu se înclină în fața jucătorilor săi, dar pe care le încheie cu o concluzie al cărei cinism te face să te ăntrebi care a fost rolul schimbărilor de la FRF sau LPF dacă în esență nu s-a schimbat nimic sau, dimpotrivă, lucrurile stau mai rău ca niciodată: „Suntem prea mici şi nesemnificativi pentru un război atât de mare!”.

          „După ce s-a întâmplat aseară, îmi este extrem de greu să îmi găsesc cuvintele, însă am înţeles, poate prea târziu, că suntem prea mici şi nesemnificativi pentru un război atât de mare.

          Am totuşi nişte curiozităţi care mă frământă. Cum, după masacrul de la Iaşi, avem parte acum de acelaşi arbitru la un meci care poate decide titlul? Am fost privaţi la Iaşi, la scorul de 0-0, de un penalty clar, care trebuia să fie urmat de un cartonaş roşu, iar la cinci minute s-a dat un penalty pentru Iaşi, la doi metri în afara careului. Eu ajung atunci în tribună şi după meci i se retine legitimația lui Nicoară şi e suspendat trei etape pe motiv că a protestat în incinta vestiarelor. Acum este rupt echilibrul extrem de uşor cu un al doilea galben care, deja parcă domnul Avram îl avea în mână, şi doar aştepta să vină momentul să îl poată arăta, într-o fază în care Popa ia mingea cu mâna. Un jucător pe care chiar îl apreciez, dar care parcă a luat mingea cu tava la Constanţa şi i-a mai dat drumul aici. Gabi Enache, în schimb, care are un galben, are imunitate totală, face 7-8 faulturi, din care unul la Răduţ, de la spate, în care opreşte un contraatac, şi apoi unul cu intensitate mare în tuşă, la Acsinte, este iertat în mod repetat. Alex Chipciu cade în careul pandurilor fără să fie contact şi poate să primească al doilea galben pentru simulare, dar e iertat şi el.
Şi surpriză, dacă Steaua nu poate să işi creeze o singură ocazie în condiţiile în care joacă aproape 55 de minute în superioritate numerică, iese la rampă domnul Comănescu şi dă penalti! Domnul Comănescu, care anul trecut a omorât finala Cupei Ligii, în minutul cinci, când dă penalty împotriva noastă, Stelei, și rupe echilibrul cu o ușurință dezarmantă. Poate eu sunt subiectiv și spun că nu se poate acorda acel penalty în min. 88, în condițiile în care Hora nu are nicio intenție să joace mingea cu mâna și nu iși creează niciun avantaj, îl izbeşte practic mingea în mână, (nimeni de la Steaua nu protestează), dar dacă Iordănescu greșește, atunci la fel greșesc și domnii Porumboiu, Zotta și Lăzarescu, care spun după meci la TV același lucru!

          Nu știu cum a putut acest domn Avram, pe care l-am considerat mult timp un arbitru de calitate, să arbitreze acest meci după antecedentele care le are împotriva Pandurilor și nu înteleg dacă dumnealui are ceva personal cu mine, cu familia mea sau cu clubul Pandurii și eu sunt o victimă colaterală. La finalul jocului a binevoit să oprească legitimația lui Săpunaru, pe motiv că s-a certat cu un spectator și se repetă scenariul de la Iaşi. Propun să primească și Săpunaru vreo trei etape să vină lângă mine și lângă secundul meu în tribună!

          Domnul Avram, ne-a oprit o serie de 11 meciuri fără înfrângere la Iasi și o serie de șapte meciuri fără înfrângere acum din nou. Vorbim de Pandurii că a fost avantajată de arbitraje, dar statisticile spuneau, până la jocul de ieri, că e un echilibru total în deciziile pro și contra Pandurii! Deci, să lăsăm scenariile la o parte și să nu mai creăm diversiune!

          Odată cu începerea play-off-ului, unde punctele nu vor mai fi înjumătățite, Pandurii nu primește penalty clar la meciul cu Dinamo, la scorul de 1-0 pentru Dinamo, iar acum este omorâtă la propriu și echipa și visul ei!

          Mulţumesc și mă plec în fața jucătorilor mei pentru tot ce au realizat în acest sezon, iar lacrimile lor de după joc mi-au ajuns până la inimă. Au dat dovadă de valoare și extrem de mult caracter. Au pus la o parte toate problemele din ultimele trei luni, la fel faptul că joacă de un an doar în deplasări și și-au jucat șansa într-un mod onest, însă au fost treziți brusc la realitate aseară, la fel ca și noi toți din familia Pandurii: suntem prea mici şi nesemnificativi pentru un război atât de mare!”.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.