RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Eșec în fața noii echipe a lui Șapera

/ 20 martie 2016
Energia nu a reușit să repete prestația de excepție din meciul cu Dinamo și a fost surclasată de BCM U Pitești pe propriul teren într-un meci de la care spera să obțină victoria izbăvitoare, victoria care să o mențină în primul eșalon.

 

43 Baschetbaliștii Energiei au avut surpriza de a se reîntâlni foarte repede cu cel care le-a fost antrenor pentru circa o lună și jumătate, Hristu Șapera preluând echipa piteșteană cu doar o zi înainte de meciul de la Târgu Jiu. Noul antrenor al Piteștiului chiar a subliniat ineditul situației aducându-și aminte și care a fost primul său meci pe banca echipei gorjene: „E o ironie a sorții… Când am venit la Târgu Jiu, primul meu meci a fost la Pitești, iar acum, când m-am dus la Pitești, primul meci este la Târgu Jiu. Viața e mereu surprinzătoare!”, a declarat Hristu Șapera, cel care a plecat și el de la Energia după ce echipa a rămas fără jucătorii de bază, doar Horne și Danys, dintre stranieri, alegând să continue la Târgu Jiu.

Fără istoric…

Energia a încercat câte ceva în debutul partidei, conducea după șase minute de joc cu 14-9, dar de la bun început s-a simțit un minus important la nivel de forță fizică. Oaspeții, obligați să câștige tot pentru a mai spera să termine pe loc neretrogradabil, au preluat inițiativa, au condus cu 16-20, Horne a redus din diferență, dar Stăncuț a reușit o triplă cu care a închis primul sfert, scor 18-23.

Din păcate, sfertul secund a fost cel care a scufundat speranțele gorjenilor de a obține încă un succes. Piteștiul a început în forță și a pus pe tabelă 11 puncte consecutive, vreme în care Energia a fost incapabilă de a da vreo replică. Oaspeții s-au distanțat foarte mult, iar arbitrii au reușit să pună și ei o bomboană pe coliva Energiei acordând un fault tehnic la Șanta pentru comentariile după neacordarea unui coș la o minge luată de un jucător al oaspeților de deasupra inelului și pe care pivotul gorjenilor a văzut-o în traiectorie descendentă. A fost al patrulea fault al lui Șanta și singurul pivot al Energiei avea să vadă mare parte din meci de pe bancă, el terminând meciul cu doar 15 minute jucate, ceea ce a contat enorm, oaspeții câștigând mult la nivel de talie. „La rotația jucătorilor, Piteștiul a făcut presiune la minge ca să dea meciului un ritm foarte ridicat, cu multe contraatacuri, și asta au și reușit. Am pierdut total capitolul recuperărilor. Dacă ne uităm pe statistică strict pe sferturi, noi doar în sfertul doi nu am reușit să facem față. Explicația mea este că datorită factorilor externi ne-am pierdut concentrația, am devenit foarte agitați, foarte nervoși și am dat șansa Piteștiului să creeze diferența care după aceea a fost foarte greu de recuperat”, a declarat antrenorul gazdelor, Iannis Diamantakos, la finalul meciului cu BCM U Pitești.

Meci test pentru Șapera și noua sa echipă

Meciul jucat la Târgu Jiu a fost unul dintre cele mai ușoare pe care BCM U Pitești le mai are de jucat, dar și de câștigat, în acest final de sezon regulat. Șapera a explicat că era important ca noua sa echipă să câștige, dar a vrut să vadă și pe ce se poate baza în meciurile următoare. „A fost un meci important pentru Pitești, noi suntem într-o situație delicată și este importantă absolut fiecare victorie. A fost un meci în care am văzut ce putem și cum putem să jucăm. Spun asta pentru că Energia a dat o replică solidă, mai ales în repriza a doua, și în special în sfertul trei. Pentru noi a fost un meci bun, în care am văzut și ce trebuie să corectăm pentru că am făcut și multe greșeli defensive, mai ales în sfertul trei. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, de implicarea lor și cred că suntem pe drumul cel bun. Totuși, mai avem mult de lucru”, a declarat cel care cu puțin timp în urmă antrena chiar la Târgu Jiu.

Pe de altă parte, Hristu Șapera a vorbit și despre fosta sa echipă. Acesta a ținut să-și felicite foștii jucători: „O să spun că primii care merită felicitări sunt jucătorii și antrenorii Energiei pentru că în această situație dramatică se prezintă mai mult decât onorabil. Au făcut o surpriză etapa trecută, iar în acest meci au demosntrat că pot juca un baschet bun, un baschet corect”. În ceea ce privește soarta grupării târgujiene, Șapera a lăsat să se înțeleagă că problemele sunt la nivel de conducere, dar are încredere că și în sezonul viitor va exista baschet a nivel de prim eșalon la Târgu Jiu: „Soarta Energiei, în acest moment, depinde strict de cei care susțin această echipă și de factorul administrativ. Cred că jucătorii, antrenorii, toți cei care au fost aici și-au făcut treaba, dar fără acest semnal va fi destul de dificil. Eu cred în continuare că se va găsi o soluție și Energia va rămâne în prima divizie”, a încheiat tehnicianul echipei piteștene.

Energia mizează pe meciul cu Gaz Metan

Deși a sperat să obțină în fața piteștenilor succesul de care mai are nevoie pentru supraviețuirea în Liga Națională, Energia își concentrează atenția spre partida cu Gaz Metan Mediaș, cea care le poate aduce victoria necesară și suficientă pentru a se afla la final deasupra liniei retrogradării. „Pentru noi nu se schimbă nimic. Noi vom încerca să ne antrenăm cât mai bine se poate. Teoretic, avem un meci acasă cu Mediaș, meci care pare să ne fie la îndemână, și, foarte probabil, va fi și decisiv pentru noi. Dar, asta nu înseamnă că și la celelalte meciuri noi nu vom încerca să ne prezentăm cât mai onorabil sau să reușim să obținem o victorie”, spune Iannis Diamantakos vorbind despre misiunea Energiei în acest final de sezon regulat. Dealtfel, meciul cu Gaz Metan Mediaș va fi și ultimul jucat de gorjeni pe teren propriu, Energia având înainte de acest meci o deplasare la Galați pentru ca ultimele jocuri să le dispute la Timișoara și la București, ultimul contra celor de la Dinamo.

„Noi, per ansmablu, nu am avut un randament și o prestație ca la partida cu Dinamo. Se simte și oboseala. Se vede și în procentaje, și la libere am avut 10 marcate din  17 arucări, și la trei puncte… Nici la recuperări nu am făcut față, oricum echipa adversă avea o talie mult mai mare decât a noastră, mai ales că și Șanta a ieșit destul de repede și ne-a fost și mai greu”, Iannis Diamantakos, antrenor Energia Târgu Jiu.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.