RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, între Champions League și Liga a 4-a

/ 4 februarie 2016
Pandurii se află, pentru a doua oară în istoria clubului gorjean, în fața unei performanțe majore. Cu un pas și jumătate în play-off, Pandurii poate ajunge chiar să joace preliminarii în Champions League, însă trebuie să se antreneze în condiții extrem de dificile.

20160204_104540

Noul stadion de la Târgu Jiu începe să prindă contur, lucrările avansează acum într-un ritm bun, macaralele și-au făcut și ele apariția, dar excavările din jurul terenului de joc pun echipa gorjeană într-o postură delicată, aceea de a nu avea unde să susțină antrenamentele pentru meciurile din partea a doua a campionatului, situație care se va prelungi și în sezonul următor.

Antrenorului Edi Iordănescu îi este greu să dezvolte antrenamentele având la dispoziție un singur teren în Târgu Jiu, și acela subdimensionat. În prezent, pandurii se antrenează doar pe terenul 3 din cadrul complexului „Muncipal”, sau mai bine spus din ceea ce a mai rămas din acesta. A face antrenamente zi de zi pe această suprafață de teren, mai ales în condițiile acestea, în care vremea ploioasă își pune serios amprenta, este aproape inuman pentru o echipă angrenată în lupta pentru primele locuri ale Ligii 1, cu jucători de echipă națională. „ Terenul de rezervă este destul de prost, se strică repede, după 2-3 antrenamente pe vreme rea devine o mlaștină. Știți bine acel teren cum răspunde în astfel de perioade. Este situaţie extrem de dificilă. Aştept şi eu o rezolvare, sigur factorii de decizie, cei implicaţi ne vor ajuta şi vom găsi o soluţie”, trage un semnal de alarmă antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu.

Deplasări și pentru antrenamente?

Pandurii este obligată să joace etapă de etapă în deplasare, chiar dacă pe unele foi de joc scrie că echipa gorjeană este gazdă, Severinul fiind la distanță considerabilă de adevărata casă. Mai nou, în condițiile de față, s-a născut ideea de a pune echipa pe noi drumuri, asta pentru a-și face și antrenamentele, însă această situație e considerată, pe bună dreptate, inacceptabilă de antrenorul Pandurilor: „E extrem de greu că jucăm toate meciurile în deplasare, facem multe drumuri, stăm mult în autocar, intervine oboseală, uzură. Nu avem unde să ne antrenăm. Terenul de antrenament este sub dimensiunile necesare şi chiar nu putem antrena fotbal pe teren de handbal ca și dimensiuni. Trebuie găsită o soluție. Nu este o soluţie să facem naveta ca să ne și antrenăm. Asta înseamnă final de performanță pentru această echipă. Mai ales la ce pretenții avem. Avem pretenții să mergem în Europa, și chiar dacă facem deja sacrificii nu putem să facem mai mult. Trebuie găsită o variantă”, a declarat antrenorul Edi Iordănescu.

An de cotitură

Pandurii poate face în acest an un pas important către autofinanțare, în cazul în care echipa va intra în grupele cupelor europene bugetul va fi asigurat aproape în întregime de banii primiți de la UEFA, însă clubul are nevoie acum de ajutor, de susținere și de unitate pentru luarea unor decizii care îi pot hotărî viitorul.  „Fac apel, cine iubește această echipă să strângă rândurile și să susțină echipa. Ce se întâmplă anul acesta influențează viitorul. Dacă anul trecut era o catastrofă dacă se retrograda, anul acesta dacă ne vom califica în cupele europene, vorbim de o altă imagine, de bani la buget de la UEFA, dar trebuie să fie unitate. Trebuie susținută echipa, să punem interesele echipei înaintea tuturor intereselor personale”, susține, pe bună dreptate, antrenorul Edi Iordănescu. Tocmai de aceea, asociații clubului Pandurii trebuie să lase în acest moment disputele pe plan secund, să concure la un buget minim necesar asigurării unor condiții decente care să ajute echipa să facă un pas important în viața ei, iar aceste lucruri trebuie să se întâmple urgent.

Terenul 2, soluția ideală

teren 2         Decopertat de covorul sintetic ce a susținut mii, poate chiar zeci de mii, de ore de antrenamente ale echipei a doua, a echipelor de copii și juniori și chiar de prima echipă a Pandurilor, terenul 2 din cadrul Complexului „Municipal” zace de mai bine de opt luni de zile fără a putea fi de ajutor unei echipe care „țipă” din toți rărunchii după ajutor, prea puține urechi auzind, din păcate, acest lucru. Cei care pot face ceva în acest sens se ascund în spatele unor acte sau decizii, iar Pandurii este văduvită de un teren care foarte ușor ar putea deveni o variantă pentru antrenamentele echipei ce visează la Champions League sau Europa League. Cu o investiție ce nu ar depăși probabil 150 de mii de euro, având în vedere faptul că infrastructura este în mare parte făcută, fiind vorba doar de mici ajustări la nivel de drenaj și de o instalație de irigare modernă, terenul 2 ar putea deveni soluția de care echipa are acum atâta nevoie. Un covor de iarbă ar putea fi adus, iar în circa o lună de zile, echipa ar putea alterna antrenamentele pe două suprafețe de joc, terenul 2 fiind și unul care se încadrează în dimensiunile regulamentare, oferindu-i astfel antrenorului să poată face și antrenamente care să corespundă situațiilor reale de joc.

20160204_104024

20160203_121956

20160203_160229

c01b_sus.RGB_color.0000_oameni

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.