RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie pentru Energia în primul meci din 2016

/ 4 ianuarie 2016
Energia a reușit să pășească cu dreptul în noul an și a învins la Târgu Jiu liderul Ligii Naționale de baschet masculin, BC Mureș Târgu Mureș, victoria surâzând însă gorjenilor abia după 5 minute de joc suplimentar.

010Noua sală ce găzduiește meciurile Energiei din Liga Națională de baschet masculin nu a avut încă parte de un meci de 40 de minute, toate cele trei partide disputate în Sala Voievod Litovoi având nevoie de prelungiri pentru a se decide învingătoare. Până la ora partidei cu BC Mureș, Energia câștigase un meci, cel cu SCM U Craiova, și a pierdut un altul, pe cel cu Dinamo, așa că balanța era în echilibru perfect. Din fericire pentru fanii gorjeni, Energia a câștigat confruntarea cu BC Mureș, scor 88-80, și așteaptă cu optimism meciul cu STB Le Havre din FIBA Europe Cup, meci care va avea loc la mijlocul acestei săptămâni, la Pitești.

Revenind la meciul cu BC Mureș, primul disputat de gorjeni după plecarea antrenorului Antonis Constantinides, Energia a avut parte de un start perfect de meci. Guțoaia a deschis balul cu o reușită de trei puncte și destul de repede Energia a avut pe tabelă un avantaj substanțial, 10-2 după ceva mai mult de două minute de joc. Oaspeții au avut rare răbufniri, în special prin Mohammed Alhaji, dar Energia a gestionat mai bine ofensiv a și a punctat de alte trei ori din spatele semicercului, reușite care i-au asigurat un avantaj bun după primul sfert, 26-16. Sfertul secund a început la fel de bine pentru echipa condusă acum de interimarul Iannis Diamantakos, iar Energia a condus la un moment dat la 16 puncte, scor 35-19. Jocul părea a fi total la îndemâna gorjenilor, însă calmul antrenorului mureșenilor parcă anunța o revenire a oaspeților. Energia a reușit să câștige și sfertul doi, la limită, iar Troupe și compania intrau la vestiar cu un plus de 12 puncte. Tot ce a ieșit bine în prima parte a jocului a mers rău în cea de-a doua pentru Energia. Oaspeții au început să recupereze tot mai mult, deseori chiar la panoul Energiei, iar aceste recuperări ofensive au început să se transforme în punctele revenirii mureșenilor. Pas cu pas, elevii lui Prakuraitis s-au apropiat de Energia, iar forcingul susținut în special de Barro, Mohammed și Martinic a întors scorul cu două minute înaintea finalului sfertului patru. BC Mureș conducea pentru prima dată în acest joc, 71-72, însă avea să fie și pentru ultima dată. Cu un minut înainte de sirena ce anunță finalul timpului regulamentar, Diggs a transformat una din cele două aruncări libere obținute și păstra suspansul. Oaspeții au ratat două atacuri succesive, iar Porter Troupe avea ocazia să aducă victoria în 40 de minute pentru Energia. Americanul a ales să arunce de la distanță, a ratat și astfel s-a ajuns la un nou overtime în Sala Voievod Litovoi.

Cele cinci minute nu au mai avut parte de suspans, asta pentru că Energia a forțat din start și s-a distanțat la șase puncte la jumătatea overtimeului. Diferența a crescut la 8 puncte după ce Guțoaia a transformat două libere, iar Energia a conservat foarte bine acest avantaj în ultimul minut de joc, așa că la final tabela indica un succes important pentru gorjeni, scor 88-80, o victorie meritată pentru echipa antrenată de Diamantakos și Alionescu.

Energia Târgu Jiu – BC Mureș Târgu Mureș 88-80 (26-16, 16-14, 18-23, 12-19, 16-8)
Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 350

Energia: Troupe (19), Sanda, Eziukwu (12), Andrei (3), Șanta (6), Mack (17), Radosavljevic (5), Horne (2), Aktaș, Berca, Guțoaia (13), Diggs (11). Antrenori: Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos.

BC Mureș: Martinic (19), Barabasi, Polyak, Barro (14), Fraseniuk (8), Gajovic (6), Mohammed (23), Jakab, Lazăr (4), L. Țibîrnă, Jurevicius (6). Antrenor: Audris Prakuraitis.

Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Șerban, Dragoș Nicolae.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.