RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cantonament la Marbella pentru Pandurii

/ 10 decembrie 2015
Spania va fi casa Pandurilor în cele două săptămâni de cantonament în această iarnă, trupa lui Edi Iordănescu urmând a se pregăti pe Costa de Sol pentru ultimele meciuri din sezonul regulat și pentru ceea ce se dorește a fi asaltul final spre o performanță majoră.

 

IMG_4084Pentru trupa pandură anul 2015 se apropie de final, iar după jocul cu Astra va urma o binemeritată vacanță. Edi Iordănescu a planificat deja ceea ce se va întâmpla după acest ultim meci din 2015 și până la primul joc oficial disputat în 2016. Pandurii vor efectua un cantonament în luna ianuarie și după foarte multă vreme se va renunța la locația devenită tradițională pentru mai bine de trei sferturi dintre echipele din Liga 1. Dar până să plece în cantonament, Edi Iordănescu, stafful său și conducerea clubului vor avea de rezolvat problemele legate de lotul cu care echipa va ataca partea a doua a campionatului: „Înainte de cantonament urmează o perioadă intermediară, foarte importantă, în care stabilim strategia pentru perioada de primăvară ce include și perioada de transferuri, cine vine și cine pleacă, e foarte important ca în cantonament să plecăm cu lotul definitivat. Am suferit destul în vară, când am plecat cu o parte din grup, iar restul au venit pe parcurs și nu ne-a fost ușor. Mă bucur că am alături un staff competent, devotat și dispus la muncă. E foarte greu să cuprindem toți jucătorii și să-i uniformizăm dacă nu-i avem de la început. Asta e cel mai important”, a declarat Edi Iordănescu.

Atrași de clima Spaniei

Dacă de aproape zece ani se mergea doar în Antalya, ultimul cantonament de iarnă făcut în altă locație fiind cel din 2008, când s-a mers în Portugalia, acum stafful Pandurilor merge pe varianta Spaniei, cea care le oferă o climă mai bună, dar și posibilitatea de a juca meciuri contra unor echipe bune: „Ca și locație, în mare, ne-am hotărât pentru Spania, la Marbella, acolo fiind o climă foarte bună și vom găsi și niște jocuri amicale. E posibil să ne înscriem la un turneu acolo, dar rămâne să vedem în următoarea perioadă. Sigur nu vom avea probleme în organizarea jocurilor amicale și nu vom mai fi supuși la ceea ce am fost supuși în vară, când ne-a fost greu să găsim adversari de nivel ridicat”, a explicat antrenorul Pandurilor decizia luată de a merge în Spania în această iarnă.

Se reunesc pe 11 ianuarie

Trei săptămâni de vacanță, atât vor avea jucătorii lui Edi Iordănescu între meciul cu Astra Giurgiu, programat pe 19 decembrie și 11 ianuarie, când se va suna adunarea la Pandurii pentru pregătirea ultimelor partide din sezonul regulat și pentru play-off, acolo unde echipa gorjeană va ajunge dacă va mai lua măcar trei puncte din cele cinci meciuri pe care le mai are de disputat în sezonul regulat. „Reunirea, de principiu, va fi pe data de 11 ianuarie, după care vom face vizita medicală, apoi vom mai sta 2-3 zile și vom pleca în cantonamentul centralizat. Perioada este foarte scurtă, începe campionatul repede, nu avem timp foarte mult, trebuie să gestionăm foarte bine pregătirea pentru că trebuie să intrăm în formă sportivă maximă încă de la început. Avem trei jocuri din campionatul regulat după care se intră în play-off și atunci trebuie să fim în  capacitate de 100%”, a declarat Edi Iordănescu despre programul pe care echipa sa îl va avea după reunire.

4-5 jocuri afară, alte două în țară

Pandurii va sta în Spania vreme de două săptămâni, cel mai probabil în perioada 14-28 ianuarie, datele exacte urmând a fi stabilite și în funcție de biletele de avion pe care conducătorii clubului vor reuși să le achiziționeze. În cele două săptămâni, Edi Iordănescu vrea cel puțin partu jocuri de verificare: „Vom juca patru, maxim cinci jocuri amicale în Spania. Rămâne de văzut ce jucători vor intra în vederile lotului național pentru că și ei vor avea un cantonament centralizat cu jucători din țară. Dacă vom pierde mulți jucători, vor fi patru jocuri, dacă vor fi mai puțini, atunci vom juca cinci meciuri de verificare, cu mențiunea că la întoarcere vom mai avea două jocuri pentru a ne acomoda cu clima, cu temperatura, terenul, cu conțiile din țară. Aceste meciuri nu au fost încă perfectate, dar nu va fi probleme să găsim adversari”, a mai spus antrenorul Pandurilor. Cel mai probabil, pentru jocurile din țară se va alege varianta unor partide disputate în deplasare, asta și pentru că din cele trei jocuri ce vor rămâne din sezonul regulat, două se vor disputa în deplasare, cu ASA Târgu Mureș și Viitorul.

Jucători împărțiți cu naționala

În paralel cu cantonamentul pe care Pandurii îl va efectua în Spania, dar și după revenirea de la Marbella, echipa națională are planificat un cantonament în Antalya, iar acolo este foarte posibil să fie chemați și jucători ai Pandurilor. Edi Iordănescu ar putea să piardă un număr important de jucători, fiind vorba de un cantonament la care selecționerul Puiu Iordănescu va convoca doar jucători din camionatul intern, Săpunaru, Răduț, Nistor sau Hora fiind printre jucătorii care se pot aștepta la o astfel de convocare. Edi Iordănescu spune că acest cantonament îl încurcă, dar pentru jucători și pentru echipa națională este util: „Să vedem în primul rând cine va fi convocat. Cu un ochi râd și cu altul plâng. Pe de o parte mă bucur pentru ei pentru că este important acest pas, dacă vor fi convocați, cu cealaltă parte a sufletului voi fi supărat pentru că nu voi avea echipa completă și nu voi putea lucra în regim normal, cu toți jucătorii pe care-i avem în lot. Important este ca ei să meargă acolo și să se întoarcă sănătoși în cazul în care vor fi convocați. Îmi doresc o colaborare foarte bună între stafful meu și stafful echipei naționale ca să nu mergem pe aceeași variantă de pregătire. Noi, când îi predăm, au deja o perioadă de pregătire parcursă și nu aș vrea să se suprapună cu ce vor face ei acolo”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Jucătorii care ar urma să fie convocați vor reveni la cluburile lor cu doar o săptămână înaintea startului sezonului de primăvară, iar acest lucru va constitui un handicap clar pentru echipele cu mulți jucători cedați naționalei.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.