RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Epuizați / Pandurii, om cu om

/ 6 decembrie 2015
Pandurii Târgu Jiu a ratat șansa să urce pe locul 1 în Liga 1, chiar și temporar, după ce a pierdut cu FC Botoșani acasă, 0-3. Echipa lui Iordănescu jr. a fost de nerecunoscut, fiind lipsită de vitalitate și de luciditate.

cris 4Lupta pentru play-off rămâne încinsă. Urmează Dinamo, în deplasare, și Astra, acasă, în 2015. Reveniți-vă!

 

Pandurii a încheiat în genunchi o perioadă aglomerată, cu 4 jocuri în 12 zile. 0-3 cu Botoșani e a doua umilință suportată acasă de gorjeni în acest sezon, după 0-3 cu Steaua în etapa a 2-a. Aceste jocuri au fost singurele în care trupa lui Iordănescu jr. nu a marcat pe teren propriu. Lipsa lui Hora a contat enorm. A fost doar una dintre cauzele surprinzătorului rezultat.

În jocul oltenilor a fost debandadă totală, iar apărarea a fost dezastruoasă. Nistor și Răduț, jucătorii creativi de la mijloc nu au contat la construcție. Săpunaru și Droppa nu au asigurat o minimă siguranță la închidere, ambii fiind probabil la cele mai slabe evoluții în tricoul pandurilor.

Arbitrajul a fost iritant de partea echipei pozitive, a favorizat jocul oaspeților, chitiți pe o apărare totală și trageri de timp repetate. Cucu a faultat de mult prea multe ori, dar a fost păsuit de fiecare dată de Istvan Kovacs. Nu același lucru s-a întâmplat cu pandurii, care au fost îngălbeniți și când nu era cazul. Momcilovic a făcut un fault în tușă, iar Kovacs i-a arătat galben lui Răduț. A revenit în urma protestelor lui Răduț și și-a reparat eroarea. Iritarea gazdelor însă a atins cote maxime. A fost meciul în care pandurilor nu le-a ieșit nimic, iar moldovenilor totul. Scorul poate e chiar blând după cum s-au desfășurat ostilitățile. Pandurii abia dacă a ajuns în poziție de finalizare de câteva ori în timp ce FC Botoșani s-a jucat cu ocaziile. Mingote a fost și înger și demon, alternând intervențiile bune cu cele neinspirate.

FC Botoșani a jucat ca o echipă mică și a reușit un rezultat mare, prima victorie în deplasare, în timp ce Pandurii vrea să devină o echipă mare, dar nu a replicat ca atare.

Obiectivul de play-off nu e însă periclitat. Mai sunt cinci finale de disputat numai cu contracandidate la primele șase locuri.

Pandurii, om cu om:

Mingote: Din păcate rămâne doar un portar de reflex, indiferent câtă experiență are în spate. La primul gol a rămas pe linia porții chiar dacă centrarea a venit în 4 metri, cu boltă. Era timp pentru o intervenție. A salvat la golul doi, dar nu a fost protejat de apărare. La golul trei, totuși șutat de la distanță, din lovitură liberă, a respins în față, în picioarele adversarului. Palidă consolație, a limitat însă proporțiile scorului cu câteva intervenții bune.

Ungurușan: Popovici, debutantul de la Botoșani trebuie să-i mulțumească că l-a făcut mare. Pe partea lui s-a deschis culoarul favorit de atac al oaspeților. Și nu se poate spune că a fost obosit, el venind după o pauză.

Vasco: Ridicol în tot ce a făcut. Popovici a preluat pe piept și l-a depășit din preluare la golul 2.

Filippetto: S-a aruncat la fenta lui Hadnagy la golul doi și s-a eliminat ușor. Dacă rămânea pe picioare și închidea colțul lung era ușor pentru Mingote. Joc penibil.

Momcilovic: A fost unul dintre remarcați, în sensul că s-a văzut mai mult în joc. A avut dorință, nu și reușite. A avut câteva șanse de gol, dar Pleșca a fost pe fază. Partea sa, cu el în primplan, a fost mai activă decât partea dreaptă.

Săpunaru: Depășit de Ngadeu la primul gol, deși el este un jucător redutabil în jocul aerian. Poate acuza un braț al adversarului care l-a ținut la sol, dar e greu de dat fault. A și avut o șansă mare să relanseze disputa, cu capul din șase metri, dar a trimis peste. Nu i-a ieșit nimic. Joc foarte slab.

Droppa: De nerecunoscut. Cehul trebuie să uite acest minim al evoluției sale în tricoul pandurilor. Incapabil să dea pase simple. El cu Nistor pot fi numiți campionii paselor ratate.

Ciucur: A avut o acțiune bună în debutul jocului. Omul său, Popovici, a făcut furori pe fază ofensivă iar Ciucur nu s-a văzut prin zonă. Modest rău.

Nistor: Lipsit de lucididate. Și când a creat ceva ultima pasă a fost neinspirată. Cât de bun a fost la Cluj așa de slab a fost cu Botoșani. Faza din minutul 72 când a rămas în offside după un corner spune totul despre neputința mijlocașului de cursă lungă. De nerecunoscut, în nota echipei.

Răduț: A început vârf, apoi a trecut în bandă și pe final și-a asumat rolul construcției. Degeaba. Joc fără nerv. Nervii l-au dominat în acest joc. Pentru voință, atitudine, ar putea primi o notă de trecere.

Nicoară: Invizibil și de această dată. Pierdut prin pădurea de stoperi a lui Pustai, abia dacă a atins mingea. A fost schimbat la pauză.

Wellington: Țeapa pandurilor a intrat la pauză după o perioadă lungă și nu a adus nimic bun în jocul ofensiv al trupei lui Iordănescu junior. Oricum, nu te poți baza pe el! Joacă 10 minute și apoi stă 2 luni. O singură deviere cu capul în 45 de minute. Nu are ritm, nu are jocuri în picioare.

V. Munteanu: Vine după o accidentare și părea că intră bine în joc. Nu-i plac spațiile mici și nu a făcut mare lucru. Un șut slab, pe centru.

Grecu: Cum a intrat a degajat direct în out. Apoi a centrat bine dar nu a finalizat nimeni. A jucat 10 minute timp pentru Pandurii să mai încaseze un gol.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.