RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie pentru calificare

/ 10 noiembrie 2015
Energia se află în fața unei noi provocări în cupele europene. Trupa lui Constantinides se întâlnește pentru a doua oară în acest an la Târgu Jiu cu BC Astana și după ce în februarie a învins, vrea și acum același lucru.

 

IMG_7863După primele două etape disputate din Grupa K, Energia este singura echipă ce a învins în deplasare și tot singura ce are două victorii din două partide jucate, fapt care îi oferă posibilitatea ca odată cu un potențial succes obținut și în fața celor de la BC Astana să-și obțină în mare măsură biletele pentru faza următoare a competiției. În ciuda faptului că echipa din Astana nu mai este la nivelul arătat în seazonul precedent și a și pierdut un meci în actuala campanie, cedând la Prishtina, Antonis Constantinides atrage atenția asupra faptului că această echipă rămâne, în opinia sa, principala favorită la calificare: „Încă după tragerea la sorți știam că Astana este principala favorită în grupa noastră. Este o echipă foarte bună care are în componență jucători ce pot decide singuri un meci. Ca și echipă prestează un joc bun, sunt greu de oprit dacă nu vom fi concentrați. Nu mai au calitatea ca și echipă de anul trecut, însă rămân o echipă bună. La Prishtina au pierdut pe un teren greu, dar au condus mai mult timp pe tabelă decât echipa gazdă”, a declarat antrenorul Energiei.

Totul pentru calificare

Având avantajul terenului propriu, acolo unde echipa gorjeană nu a cedat în cupele europene decât o singură dată, în fața italienilor de la Brindisi, dar în momentul în care Energia era deja calificată, echipa gorjeană va forța victoria care ar fi în foarte mare măsură și echivalentul unei noi calificări: „Din punctul nostru de vedere știm că dacă ne vom impune în procent de 90% ne calificăm mai departe. Facem tot ce putem să ne impunem. Nu avem decât un antrenament pentru acest joc, dar vom face tot ce putem să ne impunem. Cu ambiție, dăruire și concentrare vom putea câștiga chiar și la jumătate de punct diferență. Ar fi un succes extraordinar dacă după trei meciuri am fi lideri solidari și fără înfrângere”, spune Constantinides. Acesta atenționează și asupra faptului că BC Astana va evolua cu cuțitul la os și va da și ea totul pentru un succes care să o mențină în cursa calificării: „Încă o dată o spun, este un meci foarte greu! Cei de la Astana știu că dacă vor pierde vor avea probleme în grupă”, a concluzionat antrenorul echipei târgujiene.

Paris Horne, pregătit pentru debut

După plecarea lui Anthony Miles, Energia a adus un alt jucător pentru a acoperi poziția 2. Americanul Paris Horne este un combo ce nu a apucat să se antreneze prea mult alături de noii coechipieri, dar pe care Antonis Constantinides îl va arunca în luptă în această seară atât timp cât va fi nevoie se el: „Avem varianta Paris Horne pentru acest joc, nu va fi 100% ajustat la tactica noastră pentru că a făcut un singur antrenament alături de noi. Îi vom da câteva minute și sper să ne ajute”, a mai declarat tehnicianul cipriot al Energiei. Acesta mărturisește că nu doar sprijinul lui Paris Horne îl așteaptă la acest meci, ci și pe cel al suporterilor gorjeni, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare la sală: „Așteptăm ca fanii să umple sala, să ne dea energie și putere și sperăm ca la final să câștigăm”, a mai spus Constantinides.

Astana vrea revanșa

La începutul acestui an, în luna februarie, după ce Energie pierduse la Astana fără drept de apel, în meciul retur, disputat la Târgu Jiu, trupa lui Constantinides a obținut o victorie extrem de importantă în fața adversarului din această seară. Deși echipele sunt destul de diferite acum în privința loturilor cu care abordează competiția, acestea sunt conduse de aceeași antrenori, iar Constantinides simte că Astana își dorește foarte mult revanșa pentru acel eșec care a contribuit la ieșirea din competiție în sezonul precedent: „Cu siguranță vor dori revanșa. Anul trecut i-am eliminat în sferturi, au același antrenor, aceeași jucători, vor dori să își ia revanșa. Va fi cel mai dificil meci pe care îl avem acasă din această grupă”, a mai declarat Antonis Constantinides.

Meciul dintre Energia Târgu Jiu și BC Astana, contând pentru etapa a 3-a în Grupa K a FIBA Europe Cup, este programat a se disputa în această seară în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 19:00. Iubitorii de baschet ce nu pot viziona partida în Sala Sporturilor din Târgu Jiu o vor putea face pe micul ecran, aceasta fiind transmisă în direct de Digi Sport 2.

Programul etapei a III-a, 10 noiembrie:
ENERGIA TÂRGU-JIU – BC Astana
AEK Larnaca – BC Sigal Prishtina

Clasament Grupa K:

  1. Energia Târgu-Jiu 2 2        0        0        162:143        4
  2. BC Astana 2        1        0        1        151:149        3
  3. Sigal Prishtina 2 1        0        1        147:160        3
  4. AEK Larnaca 2 0        0        2        145:153        2

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.