RSS post comments feeds rss email feeds twitter

După AEK, U-BT Cluj

/ 6 noiembrie 2015
Pe primul loc în Grupa K a FIBA Europe Cup, Energia are să demonstreze mult mai multe în campionat, chiar de la meciul de mâine, împotriva unei echipe care și-a depus candidatura în lupta pentru titlu, U-BT Cluj Napoca.

11168085_1640260492907775_1000178642514991058_n

Viteji în Europa, băieții lui Constantinides au o luptă de dus și în campionat. După două succese de-a dreptul excelente cu Sigal Prishtina și AEK Larnaca, ultimul venind chiar marți, gorjenii trebuie să se trezească măcar în al 12-lea ceas și în Liga Națională, fiind siliți implicit și de conducerea clubului care le cere jucătorilor să își găsească și în pe plan intern cadența: „Prioritar este campionatul, acesta este interesul clubului”, au spus oficialii olteni în fața staff-ului și lotului Energiei.

Dorința lui Constantinides e aceeași ca la începutul sezonului, și anume: „să câștigăm meciurile rămase până la final pe teren propriu.” Cipriotul a dat chix însă de la meciul din etapa secundă a campionatului, cu Gaz Metan, iar un eșec cu U Cluj ar betona și mai mult Energia în subsolul clasamentului. Apărarea poate fi cheia jocului cu ardelenii, tehnicianul gorjenilor punând-și speranțe în aceasta și în capacitatea jucătorilor de concentrare de-a lungul celor 40 de minute ale încleștării: „Respectăm Clujul, dar nu ne temem de ei. Dacă vom avea aceeași apărare pe care am afișat-o în meciurile din Europa și vom rămâne concentrați pe toată durata jocului, atunci avem șanse mari să învingem sâmbătă.” De asemenea, Constantinides vrea o dezghețare generală a echipei sale, așa cum se întâmplă, până acum, doar în EuroCup: „Mă aștept și la o descătușare a jucărilor, ei trebuie să demonstreze că își merită locul la Energia, nu doar în cupele europene, ci și în Liga Națională. Sper să ne ajute și ultimul rezultat, victoria de la Larnaca, e timpul să demonstrăm că, deși suntem o echipă nouă, avem forță și determinare.”

La meciul de mâine cu U sunt șanse mari ca Paris Horne să-și facă apariția pentru prima dată în maioul Energiei, cartea verde a americanului fiind deja pe drum: „Paris Horne este un jucator cu experiență europeană. A jucat în Germania și Grecia. Am facut toate demersurile pentru a obține cartea verde și sperăm ca la ora meciului totul să fie în regulă. Este un jucător care ne va oferi ceva în plus, în special în plan defensiv, deoarece este un jucator atletic. Cu siguranță va avea nevoie și el de o perioadă de adaptare și nu va putea să facă minuni, chiar și în eventualitatea în care intră în meciul cu U BT Cluj”, a spus Constantinides despre înlocuitorul lui Miles, jucător care a ales să se despartă de Energia datorită unor probleme familiale.

„Evoluția din Europe Cup trebuie confirmată și în campionatul intern, aici avem principalele obiective de îndeplinit. Toată lumea din echipă trebuie să înțeleagă asta. E abia începutul de sezon, mai este mult până la final, dar trebuie să ne trezim. Eu sunt convins că vom termina sezonul regulat între primele 5 locuri. Sunt sigur că și cu ajutorul fanilor, care și în Cipru au fost la înălțime, putem realiza o partidă bună și un rezultat favorabil”. – Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu Jiu.

foto: CSU Fans
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.