RSS post comments feeds rss email feeds twitter

S-a dus și cupa…

/ 30 octombrie 2015
Pandurii a ratat încă un obiectiv, după eliminarea din Cupa Ligii, a venit și părăsirea Cupei României, echipa gorjeană clacând în fața aceluiași adversar, Dinamo. Cu o formulă de prim unsprezece pe care poate de multe ori nici la meciurile școală nu a prea testat-o, Edi Iordănescu a încercat marea cu degetul. Chiar și așa, nu a lipsit mult ca Pandurii să treacă de o formație dinamovistă ceva mai motivată și mai concentrată pe acest obiectiv.

IMG_2706După thrillerul din campionat, când Dinamo a smuls un punct la Severin în al patrulea minut de prelungire, a venit și cel din cupă. Scenariu aproape identic, numai că egalul nu mai era acceptat de competiție, așa că Dinamo a înscris în final golul care a dus-o în sferturi. Partida a început furtunos, cu două goluri în primul sfert de oră. Oaspeții au înscris la primul corner, în minutul 8, prin Nedelcearu, iar Pandurii a egalat rapid prin Hora, care a înscris din interiorul careului al nouălea său gol stagional. După ce a înscris primul gol al meciului, Nedelcearu a anulat reușita sa cu un autogol, jucătorul dinamovist fiind la locul nepotrivit în momentul unei respingeri a balonului de către portarul Iustin Popescu, iar mingea a intrat cuminte în poartă pentru 2-1 pentru gorjeni. Dinamoviștii au replicat destul de rapid și consistent, dar Stanca l-a blocat pe Gavrilă în minutul 34, iar golul lui Gnohere, după o minge revenită din bară în urma unui șut superb al lui Șerban, a fost anulat pentru un offside în care Gnohere se afla în momentul șutului. Și la reluare, tot Dinamo a fost mai insistentă. Rotariu a fost aproape de gol în minutul 47, când Stanca a respins un șut al dinamovistului din 16 metri, dar portarul n-a mai făcut nimic în minutul 51, același Rotariu reluând din apropiere după o fază în care apărătorii Pandurilor au contemplat în loc să încerce să intervină. Patru minute mai târziu, Dinamo a avut șansa de a trece în avantaj după o fază creată de Fai, care s-a distrat cu fundașii gorjenilor, a centrat pentru Rotariu, dar Stanca a respins. Spre final, Edi Iordănescu a forțat calificarea trimițându-i pe teren pe Nistor și Mrzljak, dar deși ei au încercat să aducă un plus, acesta nu a fost contabilizat nici măcar prin ocazii de gol. Gnohere a fost cel care s-a aflat în mai multe rânduri aproape de gol, dar cel care a reușit golul care a evitat prelungirile și a condus la calificarea dinamoviștilor în sferturile competiției a fost marcat de Vojnovic. Pandurii a cedat din nou la o fază fixă, Palic a centrat din lovitură liberă, balonul deviat a ajuns la Gnohere care a reluat spre poartă, balonul a fost respins de Stanca, francezul a recentrat cu capul în fața porții, iar Vojnovic a împins balonul în plasă dintre câțiva pasivi jucători ai Pandurilor.

Pandurii pune astfel capăt prematur parcursului din Cupa României și „scapă” de încă un obiectiv și rămâne să se concentreze doar pe campionat.

„Optând pentru aceste modificări în echipă, ne-am asumat niște riscuri. Eram conștienți că, schimbând 7 jucători și venind cu alții care nu prea au jucat devenea un pericol pentru ceea ce reprezentau relațiile de joc, consistența în joc. Chiar și așa, am intrat la pauză cu avantaj pe tabelă și dacă mă supără ceva foarte tare, ar fi că nu am știut să gestionăm așa cum trebuie repriza a doua. E posibil că, pierzând din ritm și din intensitate, automat am pierdut și din agresivitate, tot datorită faptului că am avut în teren o serie de jucători care nu au foarte multe jocuri în picioare. Este impardonabil pentru noi să cedezi așa de ușor în urma unor faze fixe, să pierzi marcajul și să primești gol”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 2-3 (2-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 2.000

Au marcat: Hora (min. 12), Nedelcearu (min. 31 – autogol) / Nedelcearu (min. 8), Rotariu (min. 51), Vojnovic (min. 90)

Pandurii: Stanca – Vasco, Erico, Filippetto, Grecu – Pițian (min. 72 Mrzljak), Săpunaru – Ciucur, Khalouta (min. 67 Nistor), Nicoară – Hora (min. 91 Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.

Dinamo: Popescu – Feussi, Puljic, Mevlja, Fai – Nedelcearu, Șerban (min. 81 C. Matei)- Palic, Rotariu (min. 91 Marc), Gavrilă (min. 46 Vojnovic) – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Ovidiu Hațegan – Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu.

Cartonașe galbene: Grecu (min. 89) / Fai (min. 39)

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • bubu spune:

    este impardonabil sa-ti bati joc de spectatori, telespectatori si competitie domnu iordanescu….ai jucat cu dinamo, nu cu avantul prabusirea….macar de orgoliu sa joci cu prima echipa dupa ce ai suferit esecuri la rand cu dinamo…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.