RSS post comments feeds rss email feeds twitter

La un pas de fericire!

/ 25 octombrie 2015
Pandurii a fost la un pas de a obține un succes important pe Național Arena, însă a greșit o singură dată și a pierdut nemeritat două puncte imense.

IMG_8205Cu o formulă de joc deja stabilă în linii mari, Pandurii a arătat determinare încă din primele minute de joc și a început în forță, așa cum o făcuse și în etapa precedentă, contra timișorenilor. Primul semnal a fost trimis încă din minutul 3, dar Ungurușan nu a putut relua pe poartă o centrare a lui Nicoară, șutul fundașului trecând pe lângă poartă. Cu accelerația la podea, Pandurii a făcut faza sezonului în minutul 5, o serie rapidă de pase pe traseul Nistor, Nicoară, Răduț l-a pus pe ultimul în situație de gol, fostul stelist marcând din centrul careului mare după ce mingea a mușcat bara înainte de a intra în poartă. Pandurii a continuat să dețină controlul partidei având în mână mijlocul terenului grație unui presing eficient făcut de întreaga echipă. Mrzljak și Droppa, susținuți și de linia de trei jucători din spatele vârfului, au ucis din fașă orice intenție ofensivă a gazdelor, așa că până la pauză Steaua nu a avut decât două situații cât de cât periculoase, prima când Chipciu a fost blocat de Vasco în colțul careului mic în minutul 8 și un șut al lui Kharja din interiorul careului, blocat de Nicoară în minutul 40. Nici Pandurii n-a mai avut ocazii marei, doar o reluare a lui Săpunaru după un corner executat de Nistor, dar fostul rapidist a trimis pe lângă buturi.

Pandurii au fost mai periculoși la reluare, Răduț l-a pus pe Niță la grea încercare cu o lovitură liberă din unghi închis, iar Droppa a ratat o ocazie mare de a dubla avantajul gorjenilor trimițând pe lângă poartă din centrul careului. Nimic însă nu se compară cu situația avută de Hora în minutul 76, când vârful de conjunctură al Pandurilor a scăpat singur spre poarta stelistă, l-a învins pe Niță cu un șut din interiorul careului, însă bara din dreapta l-a salvat pe portarul bucureștean. Steaua s-a trezit în ultimele 10 minute, după ce cuplul Rădoi-Dumitriu a apelat la Muniru, Tade și Papp în speranța că fazele fixe le-ar putea oferi șansa de a scoate ceva din acest meci. Din păcate, Pandurii a greșit la o astfeld e fază fixă, Muniru a zvâcnit într-un careu în care jucătorii echipei gorjene au rămas pironiți pe loc și scorul a devenit 1-1 în minutul 86. Steaua a sperat la mai mult, dar deja era mult i acest punct pentru aspectul general al partidei, una controlată autoritar de Pandurii mai bine de 80 de minute.

În ciuda acestor puncte pierdute nemeritat, seria bună a Pandurilor continuă, trupa lui Edi Iordănescu atingând acum pragul a 9 meciuri fără înfrângere, iar până la ora meciului dintre Viitorul și FC Botoșani a urcat pe podiumul ligii 1, la trei puncte de liderul Astra.

Pandurii nu are prea mult timp pentru a sărbători acest rezultat, miercuri urmând a întâlni din nou pe Dinamo, pentru a șasea oară în acest an, acum și în Cupa României, după ce până acum, doar în 2015, s-au mai întâlnit de trei ori în Cupa Ligii și de două ori în campionat. Și asta nu va fi și ultima întâlnire dintre Pandurii și Dinamo din acest an, cele două echipe urmând a juca în decembrie și meciul retur din sezonul regulat!

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-1)
Arena Națională, București, spectatori: 2.000

Au marcat: Muniru (min. 86) / Răduț (min. 5)

Steaua: Niță – Alcenat (min. 62 Papp), Varela, Toșca, Guilherme – Filip (min. 77 Muniru), Kharja – Ad. Popa, Stanciu (min. 62 Tade), Hamroun – Chipciu. Antrenor: Mirel Rădoi.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Săpunaru, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Nicoară (min. 68 Ciucur), Nistor, Răduț (min. 85 Grecu) – Hora (min. 77 Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Alexandru Tudor – Adrian Ghinguleac, Ovidiu Artene.

Cartonașe galbene: Alcenat (min. 24), Kharja (min. 45), Filip (min. 60), Tade (min. 64), Hamroun (min. 91) / Ungurușan (min. 24), Săpunaru (min. 55), Wellington (min. 82)

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.