RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fericire răpită în ultimele secunde

/ 8 decembrie 2012

Un autogol stupid a răpit bucuria pandurilor, care s-au văzut egalați  în ultimele secunde de Gaza Metan Mediaș și ceea ce se doarea a fi încununarea unui sezon de toamnă aproape perfect la Târgu Jiu.

Vremea pe care nu e bine să lași afară nici măcar un câine i-a ținut departe de stadion pe fanii echipei gorjene și a animat jocul în prima repriză, elevii lui Grigoraș fiind la timonă. Nistor a reluat prost în minutul 4 finalizând un atac prelungit al Pandurilor în careul Gazului pentru ca cinci minute mai târziu și oaspeții să pună în pericol scorul de pe tabelă cu o centrare bună în fața porții a lui Buzean la care Llulaku a ajuns însă prea târziu. Răduț a reluat cu capul puțin pe lângă poartă la centrarea lui Vlad din minutul 18, iar Voiculeț a șutat puternic, dar pe mijlocul porții, permițându-I lui Pleșca să respingă în minutul 22, la cea mai mare ocazie a primei reprize. Dacă Voiculeț n-a marcat din poziție excelentă, a făcut-o Viera în minutul 27, ivorianul fiind la locul potrivit la centrarea lui Maxim din lovitură liberă, mingea fiind deviată în poartă de fundașul Pandurilor. Gaziștii au dat semne de revenire încă din prima repriză, dar reluarea lui Breeweld din interiorul careului, de lângă Viera, în minutul 35.

Revenirea de la cabine s-a făcut cu câteva modificări, două la oaspeți, una la echipa gazdă. Pustai a scos două mâini moarte în prima repriză, Avram și Vali Negru, și a introdus doi jucători care aveau să dinamizeze jocul medieșenilor, în vreme ce schimbul Lemnaru-Matulevicius, propus de Grigoraș, nu a adus nimic în plus în exprimarea gorjenilor. Mingote l-a blocat excelent pe Eric, plecat din poziție suspectă de offside, în minutul 54, iar în minutul 57 a scos incredibil, din vinclu, o lovitură liberă executată de brazilianul din atacul medieșean. Trei minute mai târziu, Mingote a fost ocrotit de șansă când mingea boxată de el a fost lobată de același Eric, însă a căzut pe transversală și a ieșit apoi afară. La faza imediat următoare, Maxim a avut șansa unui eliberator 2-0, dar terenul i-a jucat feste și a pierdut mingea în poziție excelentă în fața porții lui Pleșca. Partida a căpătat din nou ritm, Bawab și Nistor au ratat ocazii imense șutând din interiorul careului fie pe lângă poartă, fie peste. Iranianul Bawab a căutat golul și cu o lovitură de cap, fără succes însă, la fel cum fără rezultat pe tabelă a rămas și încercarea lui Răduț de a găsi colțul lung. Când nimic nu mai părea să schimbe soarta unui meci în care Pandurii ar fi câștigat cu mult noroc toate cele trei puncte, o minge aruncată la disperare în careu de medieșeni a fost recentrată de Zaharia în centru, acolo unde l-a lovit pe Rusu, mingea scurgându-se agonizant în poarta lui Mingote fără ca niciunul dintre coechipieri să poată să o deturna din drumul său spre golul de 1-1.

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș 1-1 (1-0)

Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 800

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeț (min. 78 Cristea), Rusu, Nistor – Răduț, Lemnaru (min. 46 Matulevicius), Maxim (min. 90+1 Boutadjine). Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 48), Vlad (min. 54).

 Gaz Metan: Pleșca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Bezean – Avram (min. 46 Zaharia), Todea, V. Negru (min. 46 Bawab), Breeweld, Llulaku (min. 78 Roman) – Eric. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonaș galben: Zaharia (min. 62)

Arbitri: Florin Miron – Valentin Avram, Florin Ungureanu.

1-0, min. 27, Viera a deviat fericit în poartă o minge centrată de Maxim din lovitură liberă.

1-1, min. 90+2, Rusu este lovit de un balon recentrat de Zaharia, iar mingea s-a scurs agonizant în poartă.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.