RSS post comments feeds rss email feeds twitter

FIBA Europe Cup: Avancronica grupei K

/ 25 octombrie 2015
Energia Târgu Jiu este componentă a grupei K, din care mai fac parte BC Astana, Sigal Prishtina și AEK Larnaca.

10537941_870168649742833_8165646638641615147_o

Energia Târgu Jiu este un model pentru orice club care visează la o creștere meteorică în decursul a doi ani. Aceasta a ajuns de la obscuritate la câștigarea Cupei în România și clasarea pe podium în ediția 2014/2015 a competiției EuroChallange. Echipa românească a suferit modificări de-a lungul acestei veri, în special în frontcourt (jucători care evoluează sub panou), și are un început modest de campionat. Antonis Constantinides este antrenorul responsabil pentru jocul și realizările elevilor săi, dar americanii Porter Troupe și Lamont Mack au rămas la Energia și cunosc secretul drumului care conduce spre Final-Four.

BC Astana este, de asemenea, un club care a debutat în ediția 2014/2015 la nivelul competiției EuroChallange și va reprezenta Kazakhtstan-ul pentru a doua oară consecutiv pe plan european. Fostul tehnician al Lituaniei la Eurobasket 2007, Ramunas Butautas, și-a asumat conducerea băncii tehnice la Astana, iar jucătorii Nik Caner-Madley și conducătorul Jerry Johnson au ales să continue la această echipă.

Campioană în Cipru, AEK Larnaca a participat pentru ultima oară într-o competiției europeană în anul 2002. Fostul internațional sloven Primoz Brezec, care a petrecut aproape un deceniu în NBA, cea mai mare parte la Indiana Pacers și Charlotte Bobcats, este cel mai important nume din lotul formației cipriote. Roster-ul lui AEK îl mai cuprinde pe Jojo Garcia (40 ani), fiind cel mai bătrân jucător ce va lua startul în FIBA Europe Cup.

Sigal Prishtina va avea onoarea de a reprezenta Kosovo într-o întrecere europeană. Printre jucătorii kosovarilor se numără fundașul american Khalid El-Amin, internaționalul bulgar Stanimir Marinov și polonezul David Dardan Berisha, proaspăt întors dintr-un periplu la Cibona Zagreb. Fost campion al României cu Asesosft, Alhaji Mohammed evoluează și el la câștigătoarea Ligii Balcanice, grupare antrenată de macedoneanul Marjan Ilievski.

*Material publicat pe site-ul oficial al FIBA Europe

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.