RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia nu știe unde va începe FIBA Europe Cup

/ 28 septembrie 2015
Mai puțin de o lună îi desparte pe gorjeni de prima partidă a competiției FIBA Europe Cup, împotriva lui Sigal Prishtina, dar Energia nu știe încă ce sală se va numi „acasă” în Europa.

74-cupa_romaniei_prezentare_cupa_sala_sporturilor1

În această săptămână, Energia va debuta în Liga Națională, la Târgu Jiu, contra nou-promovatei Phoenix Galați, după ce a obținut calificarea în sferturile Cupei, dar marile probleme nu au început încă pentru Constantinides&Co. Teoretic, la mijlocul lunii octombrie, Sala Sporturilor ar trebui să intre în procesul de modernizare, care a demarat cu Stadionul Municipal, iar, în această situație, echipele de baschet și handbal au găsit o variantă de avarie pe perioada lucrărilor: Sala Școlii Generale Nr.5. Numai că până ce respectiva sală va fi pusă la punct pentru a găzdui partidele interne ale celor două formații, acestea se vor muta în săli ale județelor învecinate Gorjului.

La baschet, problema este mai accentuată, deoarece trupa lui Constantinides începe un nou drum european pe 27 octombrie, chiar în România, împotriva kosovarilor de la Sigal Prishtina, iar, până la această oră, conducerea gorjeană nu a găsit o soluție viabilă pentru jocurile atrăgătoare din FIBA Europe Cup. Sala Școlii Generale „Voievod Litovoi” nici nu intră în discuții chiar dacă ar fi gata până la acea dată, iar suporterii nu știu încă ce distanță vor fi nevoiți să parcurgă pentru a-și vedea favoriții în meciurile cu Sigal, Astana sau Larnaca.

Inițial, Severinul era variantă optimă, iar oficialii olteni confirmaseră tacit că acolo vor avea loc încleștările continentale ale Energiei, dar acum totul pare să fi luat o întorsătură considerabilă, astfel că orașul de pe malul Dunării a picat de pe listă, motivele fiind necunoscute. Iubitorii sportului din Pitești sau Craiova ar putea să se bucure, până la urmă, de baschet spectacol, întrucât aceste două locații se află în vizorul Energiei pentru a găzdui-o în perioada exilului.

Rămâne să așteptăm, cu mare interes de altfel, decizia care ne va lămuri cu privire la „casa” Energiei Târgu Jiu în jocurile din Europa. Târgujienii au fost repartizați în grupa K, alături de Sigal Prishtina (Kosovo), BC Astana (Kazakhstan) și AEK Larnaca (Cipru).

www.sportingorj.ro
Comentează!

5 Comentarii până acum

  • Klauss spune:

    ca-n bancurile cu olteni :
    – terminam campionatul in la inceputul lui iunie, toata vara nu se misca un pai
    – incepe campionatul in octombrie si se apropie si debutul european, pac ne loveste pofta de modernizare…
    Nu stiu in ce constau lucrarile de modernizare, dar daca o sa avem o iarna mai grea(ger/zapada) cam cat o sa se lucreze cu adevarat ? eu zic ca mai nimic…deci chiar nu se poate astepta pana in primavara(probabil pana atunci rezolvam si cu Fiba Europe Cup) iar in campionat prea multe meciuri nu vom mai avea… 😀

    • bubu spune:

      modernizarea salii este inclusa in proiectul stadionului…si lucrarile la stadion nu incep pentru ca trebuie nustiu ce aprobare de la ministerul tineretului ca sa modifice hotelul care e in proprietatea ministerului…si birocratii se misca mai rau ca o pensionara de 90 de ani….

      • Klauss spune:

        Pai si ce aprobarea aia nu putea fi obtinuta inca de anul trecut ? se poate obtine doar dupa ce demolezi stadionul ?pur si simplu nepasare sau incompetenta…

  • iulian spune:

    La Pitesti va astept cu drag! Anul trecut v-am urmarit pana in final four (chiar daca ne-ati scos din play-off)! Personal o sa vin la meciurile Energiei si platesc si bilet daca e nevoie! Bafta!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.