RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Duelul pragmaticilor

/ 19 octombrie 2015
Pandurii începe încrezătoare returul sezonului regulat, cu o serie pozitivă de șapte jocuri în spate și cu speranța că aceasta va fi prelungită cât mai mult. Meciul cu Poli poate fi o capcană pentru jucători, dacă nu vor trata cu maximă concentrare jocul, atenționează Edi Iordănescu.

IMG_6838 După pauza dedicată echipei naționale, Pandurii a arătat o poftă de gol deosebită în amicalul cu Minerul Motru, meci câștigat la jumătatea săptămânii trecute cu 7-0, dar care nu va semăna în niciun fel cu jocul pe care elevii lui Edi Iordănescu îl vor disputa astăzi la Severin. Pandurii primesc replica echipei timișorene, una revitalizată după sosirea lui Florin Marin, tehnician care a făcut din Poli o echipă extrem de greu de învins. În campionat, Poli are o serie de cinci partide fără înfrângere și doar trei goluri primite. Antrenorul Pandurilor știe ce fel de adversar va avea în față și își atenționează elevii că Poli va arăta mult mai bine decât în meciul din tur, când Răduț a înscris singurul gol al partidei: „Toți ne așteptăm la un meci dificil, adversar cu calitate care traversează o formă sportivă bună, au cinci meciuri în campionat în care nu sunt învinși. Va fi un joc dificil, au un antrenor cu foarte multă experiență care propune organizare bună de joc defensivă, cu siguranță datele problemei sunt altele față de cele din tur. Cele două echipe au suferit modificări de lot, noi am pierdut căpitanul și golgeterul. Tratăm cu maxim angajament, seriozitate, concentrare acest meci, vrem să scoatem maxim. Pandurii abordează meciurile de acasă la victorie, așa se va întâmpla și acum”, a declarat Edi Iordănescu.

Tacticizat

În această seară, pe stadionul din Severin, se vor întâlni două echipe care vor juc un fotbal tacticizat, tehnicienii celor două formații fiind recunoscuți pentru disciplina tactică pe care o cer îndeosebi în defensivă. Edi Iordănescu este adeptul victoriilor cu 1-0 și recunoaște că nu l-ar deranja nici un succes în urma unui joc modest: „Diferă filozofia de la antrenor la antrenor, fiecare își organizează echipa așa cum trebuie. Ca să emiți pretenții la rezultate pozitive trebuie să ai jucătorii concentrați și responsabili pentru a avea coerență, consistență și continuitate în exprimări pozitive. Punem accent pe organizarea de joc defensivă este o condiție primordială pentru a încerca să păstrăm această serie de rezultate pozitive. Eu prefer 1-0 decât un scor de 4-3. Așa munca mea ar fi bună. Noi din cele 13 jocuri din tur în șapte nu am primit gol. Acum, ambele echipe caută eficiența și pragmatismul, sper să fie un joc plăcut spectatorului, disputat cu ocazii de poartă. Iar dacă va fi într-un final să câștigăm, atunci sper să vină după un joc bun, dar noi acceptăm și o victorie și după un joc mai puțin reușit”, a declarat Iordănescu junior.

Poli vrea să surprindă

Dacă Edi Iordănescu arată un respect deosebit adversarului, același lucru vine și de pe cealaltă bancă tehnică. Florin Marin, antrenorul timișorenilor, vede în Pandurii un adversar mai puternic decât Steaua și a identificat și pericolele cele mai mari pentru echipa sa: „Întâlnim o echipă care a obţinut rezultate bune, va fi un joc dificil. Va fi un meci mai greu decât cu Steaua. Trebuie să ne luăm măsuri, să blocăm anumiţi jucători care sunt periculoşi, apoi să ne impunem jocul, să încercăm să-i surprindem. Încercăm să scoatem maxim din fiecare joc, aşa pregătesc toate jocurile. Bun ar fi şi egalul, dar ne interesează victoria pentru a continua seria de rezultate bune din campionat. Este foarte important să nu pierdem. Răduţ şi Nistor sunt buni executanţi ai fazelor fixe, au şi alţi jucători care pot decide soarta unui joc, Săpunaru este unul dintre ei”, a declarat tehnicialul celor de la Poli.

„Dacă la prima vedere mulți ne consideră favoriți, trebuie mare precauție. În această perioadă au făcut surprize, au bătut Steaua, pot încurca pe oricine. Ar fi amatorism să nu-i tratăm așa cum se cuvine. Va fi un meci greu, un meci în care trebuie să ne impunem, jucăm acasă. Ar fi perfect să începem returul cu o victorie, am mare încredere că vom obține această victorie”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.