RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Salvați de Troupe! Energia are +6 înaintea returului cu BCT

/ 21 septembrie 2015
Jocul de la Târgu Jiu, care a deschis de altfel noul sezon competițional în baschetul românesc, nu a fost unul spectaculos, ambele echipe având carențe mari în exprimare,  procentajele confirmând acest lucru.

12023248_992958394094280_1771151919_n

Obligați să folosească doi români în permaneță pe parchet, cei doi tehnicieni au avut ceva bătăi de cap în acest sens pe parcursul partidei. Cvintetul de start al Energiei a fost alcătuit din Diggs, Miles, Guțoaia, Radosavljevic și Santa. De cealaltă parte, Dragan Petricevic a mizat de la început pe Low, Shiloh, Popa, Popescu și Barovic.

Jocul a fost unul extrem de sărac din punct de vedere tactic și al realizărilor, iar ambele echipe au ratat atacurile de început. După 5 minute, era de abia 5-3 pentru BCT, dar primul act s-a încheiat favorabil Energiei, 12-10. Regula cu doi autohtoni în teren va afecta fluiditatea jocului și ritmului echipelor în Cupa României, fapt care s-a petrecut și la Târgu Jiu. Chiar și așa, s-a văzut clar că a fost primul joc oficial, baschetul jucat de cele două formații fiind la un nivel scăzut. La pauza mare, tot Energia a intrat în avantaj, 28-22.

Gorjenii au condus ostilitățile pe tabelă și în sfertul 3, dar în teren duelul s-a menținut într-o notă echilibrată. Înaintea ultimelor 10 minute, Energia avea 47-41. Prima jumătate a sfertului 4 a adus o desprindere consistentă a trupei lui Constantinides, iar soarta partidei părea scrisă, dar BCT a revenit, grație unui run de 12-0, prelunând conducerea, 59-58, aproape de sirena finală a încleștării. Până la urmă, în secvențele de final, pivotul timișorenilor, Filip Barovic, a irosit două libere pentru echipa sa, care o puteau aduce la un singur punct de adversari. Troupe a recuperat mingea, reușind un buzzer-beater, care a urcat avantajul Energiei la +6, 65-59,înaintea returului de la Timișoara.

Interesant este faptul că BC Timișoara a evoluat în echipamentele de antrenament ale sezonului precedent, fiind cunoscute probleme financiare cu care se confruntă gruparea de pe Bega, în condițiile în care nu pot accesa bugetul alocat echipei de baschet.

Procentajele la 3 puncte au fost unele dezastruoase. Energia a avut 4/21 (19%) la acest procedeu, în timp ce Timișoara a încheiat cu 4/31 (12.9%).

Returul va avea loc joi, ora 18:00, la Timișoara.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.