RSS post comments feeds rss email feeds twitter

REMEMBER / Doi ani de la minunea de la Braga!

/ 27 august 2015
Pe 29 august 2015, trupa antrenată atunci de Cristi Pustai reușea să facă Braga să plângă și Europa să se întrebe: „Cine e Pandurii?”. Pandurii a fost echipa care învingea pe Braga, în deplasare, cu 2-0 și își deschidea drumul spre o grupă în Eropa League cu Fiorentina, Dnipro și Pacos Ferreira.

 

fani la braga      Pandurii trecuse deja de tracul debutului european învingând fără probleme pe Levadia Tallin și suprinzător pe Hapoel Tel Aviv, însă părea că drumul se sfârșea pe „Estadio AXA”. Braga bătuse Pandurii la Cluj și misiunea lor părea a fi ca româneasca bragă. Ieftină, un mizilic. Părea. O mână de fotbaliști ne-au făcut atunci să fim mândri că suntem panduri, mândri că suntem gorjeni, mândri că suntem români!

Buleică a aprins speranța pe atipicul stadion portughez, dar nici atunci nu au fost mulți care să vadă prea sus nivelul speranței de calificare. Celălat marcator al partidei, Alexandru Ciucur, rememorează clipele de dinaintea partidei, din timpul încleștării, dar și pe cele de după minunea numită „Braga”: „Au trecut doi ani, nici nu-ți dai seama cum trece timpul… Înainte de meci, sincer, nici nu ne așteptam să ne calificăm. Noi ne-am dus acolo foarte relaxați. Ne-am plimbat vreo trei ore. Nici nu jucasem cine știe ce în tur, să zică cineva că avem speranțe. Poate și de aia a fost bucuria mai mare. Apoi, după meci, a fost frumos. Nu ne vedea să credem! Sincer, să credem în calificare am început să credem cu adevărat abia după ce am dat eu golul (n. red. – golul de 2-0 pentru Pandurii). Până atunci, la 1-0, ne așteptam la lovituri de departajare și nu ne așteptam, nu știam sigur că ne calificăm. La 2-0, deja vorbeam între noi, pe teren. Ne spuneam unul altuia „Băi, suntem în grupe! Ne-am calificat! Ce-am reușit!”. Vorbeam cu Ungurușan fiind într-un zid, prin minutul 119. Pentru Pandurii am scris istorie. Niciun oraș ca Târgu Jiul sau echipă precum Pandurii nu a ajuns în această postură și îmi doresc să fim din nou acolo. Avem șansa să jucăm și să ne califcăm. A fost prea frumos în Europa! Ar fi păcat să nu mergem din nou acolo”, a declarat aripa pandură, revenită din acest sezon din nou la Pandurii după un exil de un an la CSMS Iași.

Nistor: „Am plâns de necaz că nu sunt acolo!”

Unul dintre cei mai buni jucători ai Pandurilor din acea perioadă, dan Nistor, a ratat cea mai mare parte a jocurilor din campania europeană. El s-a transferat la Evian, dar gândul i-a rămas la foștii săi colegi și recunoaște că a plâns în fața marilor performanțe atinse de echipa la care a revenit destul de repede: „Acum doi ani eram în Franța, nu eram la Braga. Ultimul meu meci, de atunci, la Târgu Jiu a fost cu Astra, am pierdut atunci… Nu am prins acel meci, cel de la Braga. Nu doar că am regretat că nu am fost atunci la Braga. Chiar am și plâns! Este normal, atunci când vezi că echipa ta de suflet se califică pentru prima dată în istorie în grupele Europa League. Era ca și cum ai fi câștigat un campionat! Era ceva incredibil! M-am bucurat pentru colegii mei și le-am ținut pumnii”, a declarat Dan Nistor acum, la doi ani de la meciul câștigat de Pandurii pe Estadio AXA din Braga.

 

„Dacă nu speri, niciodată nu vei ajunge acolo! Trebuie să sperăm, să muncim mai mult, să ne dăruim mai mult și sperăm să ajungem din nou acolo, să scriem o nouă pagină de istorie pentru acest club. Sperăm să se întâmple asta cât mai repede”, Dan Nistor, mijlocaș Pandurii Târgu Jiu.

 

Văzând anul trecut unde au ajuns Fiorentina și Dnipro ne-am dat și noi seama ce grupă am avut. Era aproape imposibil să ne calificăm, dar noi ne-am jucat șansa. Vrem să fim din nou acolo, eu asta îmi doresc din tot sufletul! E bine că nu s-a uitat! Mai ales aici, în Târgu Jiu, Alexandru Ciucur, mijlocaș ofensiv Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.