RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii nu privesc înapoi și vor puncte din Moldova!

/ 20 august 2015
Pandurii și-au propus să revină în zona play-off-ului cu o victorie la Botoșani care să facă uitat semieșecul din etapa trecută, cu CFR Cluj.

IMG_5352

2 puncte în ultimele 3 etape a acumulat Pandurii, iar jocul trupei lui Iordănescu jr. lasă de dorit, dar asta nu-l împiedică pe antrenorul grupării gorjene să-și dorească victoria la Botoșani, un teren incomod, pe care joacă una dintre formațiile europene din Liga 1. FC Botoșani a reprezentat România în tururile preliminarii ale competiției Europa League, fiind eliminată de polonezii de la Legia Varșovia. În campionat, aceasta nu traverseză nici ea o perioadă strălucită, iar așteptările lui Edi Iordănescu pot prinde contur în partida de sâmbătă după-amiază, cerând de la elevii săi un nivel ridicat în dreptul determinării: „Nu ne speriem de nimeni, respectăm toți adversarii, dar asta nu înseamnă că nu vrem să-i batem. Botoșaniul este o echipă care acasă are o forță de joc importantă, care are mai multă încredere acasă, o echipă agresivă, care aleargă, care se bate pentru fiecare minge și cu siguranță că nu vom avea un meci ușor. Trebuie să fim și noi mai agresivi, să ne batem pentru minge, să câștigăm duelurile. Nu se poate să mergem, să intrăm pe teren fără atitudinea pe care eu o aștept de la jucători și să vrem să câștigăm puncte. Vom avea momente de luptă, poate chiar de uzură, și trebuie să știm să ridicăm nivelul și la aceste capitole unde de multe ori am suferit și anul trecut, deși am avut niște rezultate bune în fața unor echipe foarte bune”, a spus fiul selecționerului.

1-1 din etapa precedentă cu CFR Cluj ține de domeniul trecutului în rândul Pandurilor, aceștia fiind cu gândul doar la ocazia de a scoate punct sau puncte în Moldova: „Nu privesc acest meci (n. red. – cel cu FC Botoșani) ca pe unul în care să ne recuperăm punctele pierdute cu CFR Cluj. Ce am pierdut nu se recuperează, nu așa văd lucrurile. Eu văd partea pragmatică, văd un necesar de puncte pe care trebuie să-l facem și orice punct în joc e important pentru a încerca să ne facem targetul. Ne propunem să scoatem cât mai mult din jocul acesta, dacă se poate să obținem toate cele trei puncte e foarte bine. Asta e ce ne vom propune și asta e ce vom urmări”, a declarat Edi Iordănescu înaintea confruntării din runda a opta. Tehnicianul gorjenilor spune că echipa a trecut cu bine peste șocul remizei din etapa trecută și are motive să privească înainte cu optimism: „A fost o repriză a doua destul de bună ca inițiativă și ca anumite momente din joc în care am pus presiune și am adus mingea în față și puteam să și marcăm. Asta dă curaj și încredere. Am mai crescut puțin nivelul celor care mai aveau de recuperat pentru că a mai trecut o săptămână peste noi și asta ne dă curaj și încredere. Eu sper să facem un joc bun și să aducem trei puncte, rămâne de văzut în ce măsură putem îndeplini acest obiectiv”, a explicat Iordănescu jr.

Răbdarea lui Edward Iordănescu se apropie de final în ceea ce îl privește pe Șandru, iar antrenorul gorjenilor nu mai pare dispus să-l titularizeze pe fundaș, după evoluțiile rușinoase avute de acesta în ultimele runde. 11-cele de start va fi altul la Botoșani, anunțându-se și câteva probleme medicale: „Mihai Răduț are în continuare probleme, nu este la 100% din potențial și să vedem cum va fi la ora jocului, dacă ne putem baza sau nu pe el, Mingote are și el ceva probleme și în aceste zile vom avea mai mult răspunsuri”. Absent din lot la meciul cu CFR Cluj, Anton rămâne în aceeași postură și acum: „Anton nu face parte din lot și e chestiune de zile până se realizează transferul”. În ceea ce-l privește pe Mihai Roman, el este cu echipa și ar putea fi din nou titular: „La el lucrurile nu sunt așa avansate, știm că au fost discuții, s-a vorbit concret, dar încă nu există o ofertă clară, scrisă, pentru el, iar până va exista el este în lot și se pregătește în continuare cu echipa. Depinde și de el cum va fi din punct de vedere mental. Eu discut și cu el, dar și cu toți jucătorii, încerc să le transmit încredere să le dau personalitate, să fie echilibrați în ceea ce gândesc, dar depinde de fiecare în parte. Vom vedea în ce stare va fi Mihai Roman la ora jocului”, a mai declarat Edi Iordănescu.

FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Municipal”, Botoșani, sâmbătă, ora 18:30

Echipe probabile:

FC Botoșani: Iliev – Patache, Plămadă, Cucu, Acsinte – Vașvari, R. Costin, Cabrera – Brata, Hadnagy, Dimitrov. Antrenor: Leo Grozavu.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Filipetto, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Hora, Nistor, Nicoară – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.