RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii au revenit acasă

/ 2 iulie 2015
Edi Iordănescu începe să capete ceea ce a cerut. Achizițiile au început să apară, e drept, târziu, dar apar. După Wellington și doi fundași centrali a venit și un alt jucător cu profil ofensiv, iar antrenorul Pandurilor are ceva mai multe soluții, încă nu suficiente.

IMG_3155Pandurii a stat la cutie mare parte din perioada de pregătire, jucătorii doriți lăsându-se destul de greu convinși să semneze. Fără a-l pune la socoteală pe Wellington, care venea din campionatul intern și care a deschis lista transferurilor reușite de gorjeni, Vasco Fernandez a fost primul dinte jucătorii străini aduși în această vară. La foarte scurt timp a sosit și al doilea fundaș central, argentinianul Ezequiel Filippetto, iar miercuri noaptea s-a perfectat și al patrulea transfer, cel al olandezului cu origini marocane, Abdelaziz Khalouta, un mijlocaș ofensiv de 25 de ani venit din liga a doua batavă.

Noile achiziții îl mulțumesc pe Edi Iordănescu, dar antrenorul Pandurilor spune că echipa încă mai are nevoie de jucători valoroși: „Am mai primit întăriri, avem de ieri (n. red. – miercuri) doi jucători noi, dar tot am mai avea nevoie de încă doi jucători la mijlocul terenului. La nivelul fundașilor, din păcate, sunt acele probleme cu Vasiljevic, nu știm încă ce perioadă va trebui să stea, dar așteptăm și revenirea lui Erico. Dacă el va putea reintra, atunci am avea un avantaj”, a declarat tehnicianul târgujienilor. Acesta și-ar putea vedea defensiva completă în scurt timp, Marian Pleașcă fiind aproape de o revenire la echipă după ce-și încheiase în această vară vechiul contract cu Pandurii: „Eu am cerut conducerii și o prelungire a contractului lui Pleașcă. Dacă vom ajunge la o înțelegere, am putea acoperi în acest fel toate posturile din apărare, fără a fi nevoie să îi permutăm și să-i punem să joace și pe alte posturi”, a mai spus Edi Iordănescu.

Adaptarea, o problemă

Antrenorul Pandurilor spune despre noii veniți că au valoare, i-a urmărit și știe că pot ajuta echipa, însă ei vor avea nevoie de adaptare, iar acest lucru nu se poate obține nici ușor și nici nu poți avea siguranța ei. Unul dintre fundașii centrali aduși, nu știe decât spaniola, ceea ce ar putea însemna o problemă de adaptare, pe care însă Edi Iordănescu speră să o depășească și cu ajutorul coechipierilor: „Să vedem și cum se vor adapta cei nou veniți. Va fi o problemă cu Fillipetto, el nu știe decât spaniola și nu e o spaniolă curată, ci ceea ce se vorbește în Argentina. Știu de la Brandan că e vorba de ceva diferit și ne va fi greu în comunicare. Sperăm să ne ajute într-un fel Vasco Fernandez, care e portughez, dar a jucat în Spania și ar putea fi un punct de legătură”, a mai declarat Iordănescu junior.

În ceea ce-l privește pe fundașul portughez, acesta nu a fost prezent la reunire, însă de astăzi va fi cot la cot cu noii coechipieri la antrenamentele Pandurilor: „Vasco Fernandez va ajunge la antrenamente doar de vineri, pentru el s-a găsit bilet pentru a ajunge în România doar în această seară, cu escală la Istanbul, așa că nu poate ajunge la reunire”, a explicat antrenorul echipei gorjene.

Lotul Pandurilor prezent la reunire:

Portari: Stanca, Mingote, Lazar, Gliwa

Fundași: Ungurusan, Sandru, Celea, Filippetto, Erico, Momcilovic, Grecu

Mijlocași: Buleica, Munteanu, Mrzljak, Pitian,  Radut, Ciucur, Nicoara, Trifu

Atacanți: Kaloutha, Roman.

Absenți: Vasco Fernandez, Shalaj, Wellington, Anton, Al. Dan – ultimul a fost prezent, dar e accidentat.

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.